Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

«Αν παίξουμε όπως με την Ακτή, θα περάσουμε»

Τη σιγουριά του ότι η Ελλάδα θα περάσει το εμπόδιο της Κόστα Ρίκα, αν παρουσιαστεί όπως στο ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού εξέφρασε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 o Γιάννης Χατζηνικολάου.

«Αν παίξουμε όπως με την Ακτή, θα περάσουμε»
Το πάθος και τη θέληση που είχε η Ελλάδα στο τελευταίο ματς των ομίλων με την Ακτή Ελεφαντοστού θεωρεί τα «μυστικά» που θα δώσουν στην Ελλάδα την πρόκριση για τους «8» ο Γιάννης Χατζηνικολάου.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για την παρουσία που πρέπει να έχει το αντιπροσωπευτικό ματς συγκρότημα στο ματς με την Κόστα Ρίκα, αλλά και τον αποκλεισμό μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων απ’ τη συνέχεια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Χατζηνικολάου στην εκπομπή του Βασίλη Σαμπράκου:

Για την γενική εικόνα της διοργάνωσης: «Περίμενα ότι θα παιχτεί καλή μπάρα στο Μουντιάλ, όμως περίμενα λίγο καλύτερη τη Βραζιλία. Μπορεί να σκόραρε σε κάποια ματς, αλλα την περίμενα πιο έτοιμη. Οι μεγάλες εκπλήξεις είναι η Κόστα Ρίκα και η Κολομβία. Η Ολλανδία έχει εντυπωσιακή παρουσία».

Για τον αποκλεισμό πολλών ευρωπαϊκών ομάδων: «Οι ευρωπαϊκές ομάδες έχουν παίκτες που είναι φορτωμένοι από παιχνίδια. Αν γινόταν το Μουντιάλ στα μέσα Νοεμβρίου, η Ισπανία, η Ιταλία και η Αγγλία θα είχαν περάσει. Οι ομάδες της Λατινικής Αμερικής είναι πιο φρέσκες, αφού το πρωτάθλημά τους είναι περίπου στη μέση».

Για το ματς με την Κόστα Ρίκα: «Θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί απέναντί τους, απ’ ότι στο ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού. Υπολόγιζαν πως θα τερματίσει τελευταία στον όμιλο της, όμως έδειξε άλλη δυναμική. Σ΄ αυτό οφείλεται και πως το πρωτάθλημά τους είναι στα μέσα και βρίσκονται σε φόρμα. Δεν είναι ομάδα με μεγάλους ονόματα παικτών. Αν έχουμε το πάθος και τη διάθεση που είχαμε στο τελευταίο ματς, θα περάσουμε».

Για το παιχνίδι που περιμένει να δει κόντρα στην Κόστα Ρίκα: «Πρέπει να κάνουμε ένα παιχνίδι αντίστοιχο με αυτή κόντρα στην Ακτή. Με κλείσιμο χώρων και αντεπιθέσεις σε κενούς χώρους. Αυτό το παιχνίδι μας αρμόζει. Όταν παίξαμε έτσι, το 2004 μας βγήκε σε καλό. Η Ακτή και αρκετές αφρικανικές ομάδες, ενώ έχουν καλούς παίκτες που διακρίνονται σε μεγάλα πρωταθλήματα, όταν είναι με τις εθνικές τους παίζουν ατομικά. Δεν έχουν συνοχή. Γι’ αυτό αφήνουν κενούς χώρους και εμείς μπορούμε να διεισδύσουμε. Απέναντι σε κλειστές άμυνες όπως της Κόστα Ρίκα θα έχουμε πρόβλημα».

Για τους παίκτες που έχει ξεχωρίσει: «Το αμυντικό δίδυμο Παπασταθόπουθλου και Μανωλά αποτελεί τους ποιος σταθερούς και κάνουν καλή πορεία στο Μουντιάλ. Ο Παπασταθόπουλος ήδη αγωνίζεται σε δυνατό πρωτάθλημα, όμως πιστεύω πως με τις εμφανίσεις του και ο Μανωλάς θα προσελκύσει πολλές ευρωπαϊκές ομάδες».

Για την κριτική που δέχτηκε η Εθνική: «Τον Έλληνα αν τον ενοχλήσεις, τον πεισμώνεις και δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει. Με την Κολομβία η ομάδα δεν έπαιξε καλά, αλλά δεν ήταν γι’ αυτό το σκορ. Βγάλαμε ένα κόμπλεξ για την Εθνική υπερβολικό και άδικο. Βέβαια, επέδρασε θετικά στα παιδιά, γιατί διατηρήθηκε περισσότερο το καλό κλίμα, παρότι θέλαμε να το παρουσιάσουμε αρνητικό. Απέδειξαν με τον τρόπο τους ότι είναι οικογένεια και αυτό μας έβγαλε στα ανοιχτά του Μουντιάλ.

Γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια και στον Φερνάντο Σάντος που κράτησε έτσι το κλίμα και δεν τους άφησε να επηρεαστούν αρνητικά απ’ τις κριτικές. Όπως και όταν φέραμε το Χ με την Ιαπωνία, οι κριτικές ήταν σαν να πήραμε το Παγκόσμιο. Είμαστε των άκρων γι’ αυτό πρέπει να μείνουν προσγειωμένοι
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: