Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Παράδοση ή… μήπως όχι;

Μια κλασική λατινοαμερικάνικη αναμέτρηση ανάμεσα σε Κολομβία και Ουρουγουάη για ένα εισιτήριο στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Ποια είναι η προϊστορία μεταξύ των δύο αντιπάλων.

Παράδοση ή… μήπως όχι;
Στις 23:00 (τοπική ώρα Ελλάδος) θα ξεκινήσει ο δεύτερος κατά σειρά αγώνας νοκ-άουτ για τους «16» του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Στο γήπεδο «Μαρακανά» του Ρίο Ντε Τζανέιρο, η Κολομβία θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ουρουγουάη και ο μεταξύ τους νικητής θα πέσει με μια εκ των Βραζιλίας-Χιλής στα προημιτελικά του θεσμού.

Από την μια, οι «καφετέρος» του Χοσέ Πέκερμαν πέρασαν πανηγυρικά πρώτοι από τον όμιλο της Εθνικής μας όντας αήττητοι, ενώ παράλληλα είναι μια από τις ομάδες που σκοράρει πολύ στην διοργάνωση, έχοντας 3 γκολ ανά αγώνα μέσο όρο. Στο συγκεκριμένο γεγονός αναμφίβολα συμβάλει και ο Τζέιμς Ροντρίγκες που με τις εμφανίσεις του, συγκαταλέγεται αναμφίβολα μέχρι στιγμής ανάμεσα στους κορυφαίους μέσους του τουρνουά.

Από την άλλη, η «σελέστε» του Όσκαρ Ταβάρες προκρίθηκε από τον όμιλο «φωτιά» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τερματίζοντας δεύτερη πίσω από την Κόστα Ρίκα και αφήνοντας εκτός Ιταλία και Αγγλία. Η επιθετική της συγκομιδή είναι χαμηλή (με μόλις 1.3 γκολ ανά αγώνα) και με την απώλεια του Λουίς Σουάρες ίσως δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα, όμως οι Καβάνι και Φορλάν θέλουν να δώσουν απαντήσεις.

Προηγουμένως έχουν συναντηθεί 38 φορές συνολικά και η μεταξύ τους προϊστορία δείχνει Ουρουγουάη. Συγκεκριμένα η Κολομβία έχει 11 νίκες, ενώ η «σελέστε» έχει 18, με τις ισοπαλίες να είναι 9. Επιπλέον, οι «καφετέρος» υπολείπονται και στα γκολ, καθώς έχουν πετύχει 43 τέρματα έναντι της μεγάλης αντιπάλου της που έχει σημειώσει 54.

Πιθανές συνθέσεις

Κολομβία (Πέκερμαν): Οσπίνα, Ζούνιγκα, Ζαπάτα, Γιέπες, Αρμέρο, Σάντσες, Αγκιλάρ, Κουαδράδο, Ροντρίγκες, Μαρτίνες, Γκουτιέρες

Ουρουγουάη (Ταβάρες): Μουσλέρα, Κάσερες, Γκοντίν, Χιμένες, Περέιρα, Γκονζάλες, Ρίος, Ροντρίγκες, Λοδέιρο, Φορλάν, Καβάνι

Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: