Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Φοβερή αποκάλυψη Αποδυτηριάκια για Καπετάνιο!!

Ποιο ήταν το πρώτο παρατσούκλι για τον Γιώργο Βαρδινογιάννη και γιατί ζήτησε από τον Αποδυτηριάκια να του το αλλάξει; Η ιστορική μπηχτή στον Σωκράτη Κόκκαλη σαν σήμερα.
"Υπόδικοι, ύποπτοι έχουν μπει στο ποδόσφαιρο και από το κράτος τσιμουδιά, δεν μιλάει κανείς...". Είχε πει κι αυτό ο Γιώργος Βαρδινογιάννης για να δικαιολογήσει την παραίτησή του από πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά από 20 χρόνια. Συνέβη σα σήμερα, 29 Μαϊου, το 2000.
Ήταν αναμενόμενο. Ο καπετάνιος επέστρεψε από το εξωτερικό και το ανακοίνωσε με τον πιο "επίσημο" τρόπο στην Παιανία. Φεύγω. Και δεν παρέλειψε να αφήσει μια μπηχτή για τον Σωκράτη Κόκκαλη, που σαν πρόεδρος του Ολυμπιακού έπαιρνε το 4ο σερί πρωτάθλημα.
"Εγώ δεν χρησιμοποίησα ποτέ τον Παναθηναϊκό για κάτι εκτός από το ποδόσφαιρο...", είπε ο τότε 64χρονος "καπετάνιος".
Είναι γνωστό ότι ο αποδυτηριάκιας, όπως συνήθιζε, κολλούσε ένα παρατσούκλι στους πρωταγωνιστές της επικαιρότητας. Να αποκαλύψω με την ευκαιρία το εξής. Αρχικά, το "χαϊδευτικό" που βάπτισα τον Γιώργο Βαρδινογιάννη ήταν "Ρίγκο". Γιατί; Κυκλοφορούσε με πιστόλι, όπως ακόμα και σήμερα. Βαρύ σιδερικό. Μια ημέρα, μάλιστα, σε γενική συνέλευση της ΕΠΑΕ, έφυγε κατά λάθος το εργαλείο από τη μέση του και έπεσε στο έδαφος.
Μη λέμε πολλά. Μετά από μήνες σα "Ρίγκο" ο Γιώργος Βαρδινογιάννης μου ζήτησε να αποσύρω το παρατσούκλι με το οποίο ήταν πια πασίγνωστος. Ήταν πολύ ευγενικός και δεν μπορούσα να αρνηθώ. Ξέχασα το "Ρίγκο" και άρχισα να τον γράφω "καπετάνιο".
Με Γιώργο Βαρδινογιάννη ο Παναθηναϊκός πήρε 6 πρωταθλήματα και 9 κύπελλα Ελλάδος. Στην Ευρώπη έφθασε δύο φορές στα ημιτελικά. Βιογραφικό που τον ξεχωρίζει από τις άλλες ελληνικές ομάδες.
Ο Άγγελος Φιλιππίδης ανέλαβε πρόεδρος την πρώτη Ιουνίου το 2000 και η πρώτη του δήλωση ήταν «θα πολεμήσουμε το παρασκήνιο». Όταν πια η Παράγκα είχε κατεβάσει ρολά.
Στις 14 Ιουνίου προσελήφθη ο Άγγελος Αναστασιάδης στη θέση του μακαρίτη Γιάννη Κυράστα. Άρχισε η περίοδος Τζίγγερ στον Παναθηναϊκό. Τρεις ξένους έφερε η διοίκηση Άγγελου Φιλιππίδη, Πάολο Σόουζα, Γκόραν Βλάοβιτς, Ντάνιελ Σάριτς.

ΤΑ ΚΑΝΤΗΛΙΑ του Γιώργου Βαρδινογιάννη στον Άγγελο Φιλιππίδη, αποκαλύπτει ο apodytiriakias
«Στο γήπεδο πάω ακόμα, αλλά εμείς έχουμε τελειώσει από το ποδόσφαιρο...» είχε δηλώσει ο 79χρονος σήμερα Γιώργος Βαρδινογιάννης. Πράγματι ο καπετάνιος τέλειωσε από το
ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό όταν παραιτήθηκε πριν 15 χρόνια, σα σήμερα, το 2000. Και στη θέση του εμφανίστηκε ο Άγγελος Φιλιππίδης.
Φοβερό το σκηνικό που θα αποκαλύψει σήμερα ο αποδυτηριάκιας. Δεν έχει γραφτεί ποτέ. Όλα κάποτε βρίσκουν την ώρα τους. Είναι στο κότερο ο καπετάνιος με τους κολλητούς
του. Έρχεται κάποιος και του λέει: «Γιώργο, ο Φιλιππίδης πήρε νταηλίκι το γραφείο σου στην Παιανία…».
- Δεν γίνεται αυτό, ρε, του σχολιάζει με στραβό χαμόγελο ο Βαρδινογιάννης.
«Δηλαδή, τι θαρρείς, πως σου λέω ψέματα;...».
Ναι, μεν έχει αναλάβει πρόεδρος στην ΠΑΕ ο Φιλιππίδης, όμως το να καταλάβει και το γραφείο του ιστορικού προέδρου στην Παιανία έμοιαζε με ιεροσυλία. Κάτι τέτοιο.
Να αναφέρω ότι όλο το σετ επίπλων, γραφείο, τραπεζαρία, σαλόνι κ.α. από μαύρο μαόνι στο γραφείο του Γιώργου, το είχε αγοράσει η τότε σύζυγός του Αγάπη από το Μιλάνο,
και όχι με λεφτά της ΠΑΕ. Ουδείς τολμούσε να μπει στο «ιδιαίτερο» χώρο του καπετάν Γιώργη, που ήταν σ’ έναν όροφο και επικοινωνούσε με την αίθουσα συσκέψεων.
Τηλέφωνο με το κινητό ο Βαρδινογιάννης στον Φιλιππίδη. «Είναι αλήθεια ότι κάθισες στο γραφείο μου;...»
- Ναι, κύριε Γιώργο...
Το τι μπινελίκι έπεσε δεν λέγεται. Δεν γράφεται. Καντήλια, χερουβείμ και σεραφείμ, τα κατέβαζε όλα από τον ουρανό ο θείος του Τσίγγερ.
- Δεν είναι δική μου απόφαση, κύριε Γιώργο..., εκτελώ εντολές.
Είναι διαπιστωμένο ότι ο καπετάνιος δεν είπε λέξη για τον άγιο Φανούριο και την οσία Πολυξένη. Όλο το σόι των επτά ουρανών τα άκουσαν όσα έχωνε στον φουκαρά τον
Άγγελο, που δεν έλεγε τίποτα άλλο, παρά...

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: