Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

«Ο Άρης διεκδικεί τα νόμιμα»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο νομικός του Άρη, Χρήστος Γρόλλιος και μίλησε για την προσπάθεια που κάνει η νομική υπηρεσία των «κίτρινων» ώστε να καταφέρει η ομάδα να αγωνιστεί στην Φούτμπολ Λιγκ. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα νομικά θέματα του συλλόγου.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την συνάντηση του Κάλας με τον Κοντονή:
«Ήταν θετικότατο το κλίμα και αισιοδοξούμε πως όλα θα πάνε καλά. Εφόσον δεν γίνει η δήλωση συμμετοχής από κάποιες ομάδες και προκύψουν κάποιες θέσεις ο Άρης βρίσκεται σε καλή θέση. Ακούμε πολλά σενάρια αλλά για εμένα θα έχει τελειώσει η υπόθεση όταν προκύψουν οι ημερομηνίες εκδήλωσης για τις θέσεις της Φούτμπολ Λιγκ και της Φούτμπολ Λιγκ 2. Επιπλέον, με την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου είναι πολύ πιθανό οι ομάδες να βιαστούν να δηλώσουν στη Φούτμπολ Λιγκ. Πρέπει να υπάρξουν κενές θέσεις και θα διεκδικήσει ο Άρης τα νόμιμα. Πρέπει ο Άρης να προλάβει να χτίσει την νέα ανώνυμη εταιρεία, να οργανωθεί και την επόμενη χρονιά να επιστρέψει στην Σούπερ Λιγκ. Ο Άρης προσπαθεί για λόγους πρόνοιας να μπορέσει να εξασφαλίσει το δίκιο των αιτημάτων του και να μην χάσει χρόνο. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και αν θέλει να ανέβει κατηγορία του χρόνου θα πρέπει να φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα. Όσα εξαρτώνται από τον Άρη πρέπει να τα προλάβουμε».
Για την συνάντηση με τον Καλογιάννη:
«Έγινε συνάντηση και με τον κ. Καλογιάννη όμως δεν ήμουν παρών. Ο κ. Κάλας είναι καλό να έχει την αντίληψη του τι συμβαίνει στην Ελλάδα και για αυτό είναι καλό που ήρθε και ασχολήθηκε και με το θέμα της εκκαθάρισης αλλά και με τα υπόλοιπα θέματα».
 Για την εκκαθάριση:
«Αν ο Άρης ήταν έτοιμος αγωνιστικά δεν θα είχε κανένα πρόβλημα και θα μπορούσε να συστήσει ανώνυμη εταιρεία με τα δεδομένα που έχουμε από πέρυσι. Βέβαια, η ομάδα δεν είναι έτοιμη και δεν ξέρουμε τι μπορεί να προκύψει τον επόμενο μήνα».
Για το πότε θα προχωρήσουν οι διαδικασίες των μπαράζ:
«Θα πρέπει να τελειώσει το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, να δοθούν οι θέσεις και στην συνέχεια θα δούμε αν θα προταθεί η λύση των μπαράζ. Αυτή την στιγμή μιλάμε με προϋποθέσεις».
Για την περίπτωση να γίνουν τα μπαράζ τον Ιούλιο:
«Δεν αποκλείεται. Το θέμα είναι πως οι συμφωνίες τελειώνουν στις 30/6. Επίσης, οι άλλες ομάδες δεν κάνουν προπονήσεις και υπάρχουν πρακτικά ζητήματα. Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει η ΕΠΟ αλλά μπορεί να ανακοινώσει ως πρόνοια πως σε περίπτωση που υπάρξουν θέσεις θα γίνουν τα μπαράζ. Είναι γνωστό πως απαγορεύεται η αυξομείωση των ομάδων αλλά και πως οι θέσεις σε μια κατηγορία πρέπει να καλύπτονται από τις θέσεις της κατώτερης κατηγορίας. Ο Άρης θέλει να τηρηθεί η νομιμότητα και οι διατάξεις που ήδη ισχύουν».
Για την έφεσε στο ΑΣΕΑΔ που έχει κάνει η ΚΑΕ Άρης:
«Θα δικαστεί η έφεση από το ΑΣΕΑΔ και η πρώτη δικάσιμη είναι 4/6 του 2015. Ευελπιστούμε μια σύντομη έκδοση της απόφασης και αν είναι επιτυχής η απόφαση να αγωνιστούμε με κόσμο. Στο παράδειγμα με τον Παναθηναϊκό η απόφαση βγήκε σε 8 μέρες αλλά δεν άλλαξε σε τίποτα η απόφαση. Η απόφαση είναι βαριά με βάση αυτά που έγιναν. Βρισκόμαστε στην περίοδο ενός νέου νόμου ενώ και  ο Άρης ήταν υπότροπος και για αυτό οι δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών έγιναν τέσσερις. Η ποινή ξεπερνάει το 50% του αγωνιστικού μπάτζετ του Άρη και αυτή η τιμωρία φαντάζει εξωπραγματική αν σκεφτούμε πως συνεχίστηκε ο αγώνας. Η σύντομη διακοπή του αγώνα ήταν απλά ένας μέρος πρόνοιας και μετά την διακοπή δεν έπεσε ούτε χαρτάκι. Υπήρχαν κάποια σφυρίγματα που μπορούσαν να προκαλέσουν αλλά ο κόσμος δεν έκανε τίποτα. Στα τρία 10λεπτα δεν υπήρξε το παραμικρό».
Για το αν είναι αισιόδοξος για την απόφαση:
«Υπάρχει το περί δικαίου αίσθημα στην πλευρά του Άρη αλλά δεν μπορώ να προβλέπω κάποια απόφαση. Θα γίνει το μεγαλύτερο νομικά δυνατό και ευελπιστούμε στο θετικό αποτέλεσμα».
Για το αν έχει γνωρίσει τον κ. Λάσκαρη:
«Προσωπικά δεν έχω γνωρίσει τον κ. Λάσκαρη. Εκτιμώ πως με την συμπαράσταση του διοικητικού συμβουλίου και με έναν δυνατό οικονομικό παράγοντα μόνο θετικά μπορεί να δει κάποιος το μέλλον του Άρη. Όλα τα μηνύματα είναι θετικά αλλά δεν μπορώ να μιλήσω επειδή δεν τον γνωρίζω».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: