Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Aπελπιστική η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη!!

Η κατάσταση με την ατμοσφαιρική ρύπανση είναι απελπιστική στη Θεσσαλονίκη αλλά μόνο σήμερα οι αρχές αποφάσισαν να κάνουν σύσκεψη και να λάβουν έκτακτα μέτρα!
Aπελπιστική η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη
Όπως αποφασίστηκε, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους σήμερα και την Τετάρτη.
Στην λήψη μέτρων προχωρά και η Τροχαία με ρύθμιση της κυκλοφορίας ώστε να αποφεύγεται το μποτιλιάρισμα, ενώ θα κόβει κλήσεις στα διπλοπαρκαρισμένα.
Στην χειρότερη περίπτωση αποφασίστηκε επίσης να κλείσουν τα σχολεία και να επιβληθεί δακτύλιος.
Αποφασίστηκε επίσης οι βιομηχανίες να μειώσουν την παραγωγή τους, οι δήμοι να καθαρίζουν τους δρόμους μόνο το βράδυ και οι δημόσιες υπηρεσίες να χρησιμοποιούν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα μόνο για τα απαραίτητα.
Θα γίνονται επίσης έλεγχοι για να εντοπίζονται όσοι καίνε πλαστικά ή λάστιχα σε ανοιχτούς χώρους, ενώ ελάχιστες θα είναι και οι εργασίες που γίνονται στον ΟΛΘ.
Η σύσκεψη έγινε στην αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, αστυνομικών αρχών και των δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Πυλαίας - Χορτιάτη.
Το μετεωρολογικό δελτίο προέβλεπε αρχικά αποκλιμάκωση του φαινομένου, τώρα όμως δείχνει ότι το πρόβλημα θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης.
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας είπε ότι, εφόσον ο μέσος όρος των ρύπων ξεπεράσει στο μέλλον τα 170 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, ποσοστό στο οποίο βρίσκονται μέχρι τώρα, τότε θα εφαρμοστεί κλείσιμο των σχολείων και μικρός δακτύλιος στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Εθνικής Αμύνης, Ολυμπιάδος, Ηφαιστίωνος, Αγίου Δημητρίου, Δραγουμάνου, Καλού, Ταντάλου, 26ης Οκτωβρίου, Κουντουριώτου και τη Λεωφόρο Νίκης.
Tο φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής, δηλαδή της αδυναμίας των ρύπων να διαφύγουν από την ατμόσφαιρα της πόλης, παρατηρείται λόγω άπνοιας κάθε Νοέμβριο από το 1989, οπότε λειτουργούν σταθμοί μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Φέτος, ωστόσο, συνέβη σε πιο έντονο βαθμό λόγω της μαζικής χρήσης ξύλου ως καύσιμης ύλης σε πολλά νοικοκυριά.
Με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένεται αποκλιμάκωση του φαινομένου από την Πέμπτη, οπότε θα ενισχυθούν οι βόρειοι άνεμοι.
Πηγή: newsIt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: