Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Το "πράσινο" κάστρο, η μετοχή και ο Πρίγκιπας!!

Ο Γιώργος Σακελλαρίου γραφεί για το πώς ο Παναθηναϊκός έφυγε αλώβητος από την έδρα του Ολυμπιακού, για το επόμενο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και για τον Πρίγκιπα.
Το "πράσινο" κάστρο, η μετοχή και ο Πρίγκιπας
Η εκμετάλλευση της έδρας σου είναι πάντα ένα από τα κλειδιά για να πετύχεις τον στόχο σου. Ο Παναθηναϊκός έφυγε αλώβητος και από το Καραϊσκάκη. Εβγαλε έτσι με συγκομιδή επτά βαθμών τα τρία ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και παρέμεινε πρώτος.

Με την ισοπαλία στο Καραϊσκάκη, ο Παναθηναϊκός ανέβασε τις απώλειες των Πειραιωτών στο σπίτι τους στους τέσσερις βαθμούς μετά και την γκέλα με τον ΟΦΗ (2-2). Πέρσι ο Ολυμπιακός είχε 15 νίκες σε ισάριθμα ματς στον Πειραιά και πήρε τον τίτλο. Βασικά ήταν 14 οι νίκες, αλλά Καλόπουλος, Τρύφων είχαν άλλη άποψη.

Τώρα οι παίκτες του Φερέιρα υποδέχονται τον ΟΦΗ. Εχουν τρεις άνετες επιτυχίες στο ΟΑΚΑ κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα, Εργοτέλη, ΑΕΚ. Για πρώτη φορά στην έδρα τους θα υποδεχθούν μία ομάδα, που παίζει πολύ κλειστά (σύμφωνα με όσα έχουμε δει έως τώρα). Οι ΠΑΣ Γιάννινα, Εργοτέλη, ΑΕΚ είναι ομάδες που παίζουν πιο ανοιχτά. Είναι δηλαδή κι αυτό ένα τεστ κατά πόσο θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να διασπάσει την αμυντική τακτική της ομάδας του Αναστόπουλου.

Οσο πιο γρήγορα σκοράρει, τόσο το καλύτερο για να φύγει το άγχος. Η κατάληξη πάντως θα πρέπει να είναι η ίδια. Νίκη και το απόλυτο, ώστε το αχανές έστω ΟΑΚΑ, να μετατραπεί σε «πράσινο» κάστρο. Αν εκμηδενίσει τις απώλειες εντός ο Παναθηναϊκός, θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες για τον τίτλο.

Ο "μισός" ΟΦΗ

Σε ό,τι αφορά τις διαρροές στον Ολυμπιακό (επίσημες κι ανεπίσημες) για την διαιτησία του Μήτσιου στο ΟΦΗ-Αρης, πραγματικά είναι κάτι που δεν χρειάζεται ιδιαίτερα σχόλια. Ο Ταυλαρίδης, σύμφωνα με όσα γράφτηκαν σε οπαδική εφημερίδα του Ολυμπιακού (στην κριτική που έκανε για το ματς) έπρεπε να αποβληθεί νωρίτερα κι όχι στα τελευταία λεπτά! Προς τι λοιπόν ο θόρυβος; Δηλαδή αν είναι πλήρης ο ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός είναι απίθανο να νικήσει στο ΟΑΚΑ και τώρα θέλησε να σιγουρευτεί...

Ο Πρίγκιπας

Στο κυριακάτικο ματς ο Πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ δεν θα είναι παρών σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Βλάση Τσάκα. Πρόκειται για την πέμπτη αναβολή της άφιξής του. Λίγο απασχολεί βέβαια αυτό τον κόσμο. Το θέμα είναι να έρθει άμεσα το χρήμα και να υπάρξουν άνθρωποι που θα συνεννοηθούν με τον Φερέιρα και θα το διαχειριστούν σωστά. Με αυτή την έννοια, προσωπικά δεν με "καίει" αν έρθει και σε κάνα δίμηνο...

Η μετοχή

Την Δευτέρα ενημερώθηκαν οι παλιοί μέτοχοι ότι η τιμή της μετοχής στην τρέχουσα ΑΜΚ άλλαξε από 0,33 ευρώ (αυτή ήταν η πρόταση του Βγενόπουλου) σε 1,12 ευρώ. Αυτό ήταν γνωστό στους εμπλεκόμενους από τις 4/11, αλλά δεν κρίθηκε σκόπιμο να ανακοινωθεί. Ε, σε τέτοιες περιπτώσεις όσοι θέλουν μετά βρίσκουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Δεν ήταν δυνατό, σύμφωνα με όσα μάθαμε, να είναι η τιμή της μετοχής 0,33 ευρώ, διότι υπήρχαν ζημίες από προηγούμενες χρήσεις κι έπρεπε να καλυφθούν (λογιστικές διαδικασίες). Ας το έλεγαν από την αρχή ότι θα είναι τελικά 1,12 να μην υπάρξει ο συναγερμός.
Στον Παναθηναϊκό πάντα βρίσκεις καλοθελητές, ειδικά σε διοικητικά θέματα... Αυτό που μπορεί βέβαια να ενοχλεί τον Βγενόπουλο, τον Πατέρα κι άλλους παλιούς μετόχους είναι το εξής: Μόλις παρουσιάσει τα 15 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό ο Σουλτάν Αλ Σαούντ, θα πάρει στα χέρια του το 55% του Βαρδινογιάννη. Θα βάλει μετά τα 15 εκατ. ευρώ με τιμή 1,12 ευρώ και το ποσοστό του θα αυξηθεί στο 70%, ίσως λίγο παρακάτω, ίσως λίγο παραπάνω.
Οπως και να έχει, θα είναι κυρίαρχος, αφού απαιτείται το 67% για τον απόλυτο έλεγχο. Ο Βγενόπουλος για παράδειγμα έχει βάλει 22 εκατ. ευρώ κι έχει 11%. Ο Πατέρας μαζί με το πριμ για το νταμπλ (και διάφορα άλλα) έχει βάλει δέκα εκατ. ευρώ κι έχει περίπου 5,5%. Αυτό σίγουρα είναι άδικο και είναι δικαίωμά τους να νιώθουν όπως νομίζουν οι παλιοί μέτοχοι για τα ποσοστά που πήραν το 2008.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: