Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

O ομφάλιος λώρος έχει κοπεί προ πολλού!!

Ποιος είπε ότι το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός τελείωσε το Σάββατο στις εννιάμισι στο Καραϊσκάκη; Το ντέρμπι είχε συνέχεια. Την Κυριακή στο ΟΦΗ - Αρης και χθες Δευτέρα στα πρωτοσέλιδα. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης
O ομφάλιος λώρος έχει κοπεί προ πολλού
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός δεν παίζουν μεταξύ τους μόνο δύο φορές το χρόνο. Εγκλημα, λοιπόν, κατά τον Ολυμπιακό Τύπο στο «Γεντί Κουλέ».
Ο αδίστακτος χειρούργος Μήτσιος έφαγε με κίτρινες κάρτες τους Μάντζιο - Ταυλαρίδη για να πάει αποδεκατισμένος ο ΟΦΗ στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την Κυριακή. Εχουν οι καιροί γυρίσματα. Το «τσάτσοι του Βαρδινογιάννη» σχετικά με τον ΟΦΗ ανήκει πια οριστικά και αμετάκλητα στο παρελθόν. Καταρχήν εφόσον δεν υπάρχει πλέον Βαρδινογιάννης στο ποδόσφαιρο, δεν γίνεται να υπάρχουν τσάτσοι του.
Και πριν όμως αποχωρήσει ο Βαρδινογιάννης ο ομφάλιος λώρος με τον ΟΦΗ είχε αποκοπεί. Μπορεί στο γήπεδο να υπάρχει η φωτογραφία του Θόδωρου, αλλά δανεικοί ποδοσφαιριστές στον ΟΦΗ δεν πάνε πλέον από την Παιανία. Από του Ρέντη έχουνε πάει ο Σουμπίνιο και ο Κατάι. Και πέρυσι οι Κατσικογιάννης, Νικλητσιώτης και Σοϊλέδης. Υπήρχε, λοιπόν, η ελπίδα στο «κόκκινο» στρατόπεδο ότι ο ανεξάρτητος πλέον ΟΦΗ με τον Νίκο Αναστόπουλο στον πάγκο θα έκοβε βαθμούς από τον Παναθηναϊκό -όταν, μάλιστα, έκοψε από τον Ολυμπιακό και με τον Νίκο Μαχλά να λέει πριν από το ματς ότι «πάμε στην Αθήνα για βόλτα». Αλλες οι βουλές όμως του Μήτσιου.
Ο πανούργος Ηπειρώτης εφάρμοσε στο «Γεντί Κουλέ» ένα άκρως σατανικό σχέδιο. Μέχρι το 75' τα σφύριζε όλα σωστά. Τρία λεπτά αργότερα βγάζει έξω με «μαϊμού» δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ούμπιντες. Οχι όμως επειδή ήθελε να ευνοήσει τον ΟΦΗ. Το αντίθετο. Εβγαλε τον Ούμπιντες για να κλείσει τον Αρη μέσα στην περιοχή του. Για να γίνουν οι φάσεις που ήθελε και να βρει την πρόφαση να αποβάλει τον Μάντζιο. Οπως κι έγινε.
Οχι μόνο δεν δίνει το πέναλτι που του κάνει στο 79' ο Σανκαρέ, αλλά του δείχνει κίτρινη για θέατρο. Δεύτερη κίτρινη για θέατρο στο 86' και πάρ' τον έξω. Ποιος άλλος ποδοσφαιριστής έχει αποβληθεί με δύο κίτρινες για θέατρο μέσα σε επτά λεπτά; Ο εξπέρ της βουτιάς Στέλιος Γιαννακόπουλος δεν είχε πάρει δύο κίτρινες σε όλη του την καριέρα. Το χειρουργείο, όμως, δεν σταμάτησε εκεί.
Στο επόμενο λεπτό ο Αρης, που έχει αναθαρρήσει από την αποβολή του Μάντζιου, βγαίνει στην κόντρα κι ο Μήτσιος ολοκληρώνει το εγκληματικό έργο του βγάζοντας έξω με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ταυλαρίδη. Οι τριφυλλοφόροι, κατά τον Κώστα Μπαρμπή, είχαν ασελγήσει για μια ακόμα φορά εις βάρος του δύσμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ούτε στο γήπεδο δεν πάνε οι μεγαλομέτοχοι του Παναθηναϊκού
ΟΛΑ δουλεύουν ρολόι για να πάρει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα. Από ποιους; Από τους δακτυλοδειχτούμενους Πιλάβιο και Βασάρα. Αυτοί έχουν την ηθική (τουλάχιστον) αυτουργία που ο ΟΦΗ θα πάει να παίξει με τον Παναθηναϊκό χωρίς Ταυλαρίδη - Μάντζιο. Ολοι εδώ ψηφίζουμε όμως. Οταν ήρθε, λοιπόν, το πλήρωμα του χρόνου να αποχωρήσει ο Γκαγκάτσης από την ΕΠΟ, πώς προέκυψε ο Πιλάβιος;
Πώς προέκυψε το ποσοστό Μπρέζνιεφ στην εκλογή του; Ο Παναθηναϊκός τον έβγαλε; Ο Κόκκαλης του είχε δώσει πρώτος και καλύτερος το χρίσμα. Εκτός αν ο Σωκράτης, που εμπιστεύτηκε έναν Παναθηναϊκό, πιάστηκε κορόιδο. «Πράσινη» καταγωγή έχει κι ο Βασάρας. Επειδή ο συχωρεμένος ο πατέρας του τα έλεγε καλά με τον Βαρδινογιάννη. Κι επί «παράγκας» ήταν ο μοναδικός ίσως διαιτητής που δεν είχε προσκυνήσει. Στην πορεία όμως θεωρήθηκε από τους Παναθηναϊκούς όργανο της ΕΠΟ του Γκαγκάτση.
Η φιλία του και η μετέπειτα κουμπαριά του με τον Θόδωρο Θεοδωρίδη ποινικοποιήθηκαν. Για το ξύλο που έφαγε μετά το περσινό ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ κατηγορείται από την αστυνομία ο πρώην μπράβος του Πατέρα. Και για να τελειώνουμε, ο ίδιος ο Μαρινάκης ως αντιπρόεδρος της ΕΠΟ είχε πει πέρυσι στο συμβούλιο της Ομοσπονδίας να αναλάβει θεσμικό ρόλο στη διαιτησία ο Βασάρας.
Πώς προέκυψε, λοιπόν, ξαφνικά ο Κύρος όργανο του Παναθηναϊκού; Και ποιου Παναθηναϊκού; Υπάρχει διοικητικά σήμερα Παναθηναϊκός; Ποιος να ασχοληθεί δηλαδή με τη διαιτησία, ποιος να φτιάξει τον Γιάχο για να δώσει τα σπόρια στο Καραϊσκάκη και ποιος να φτιάξει τον Μήτσιο στο ΟΦΗ - Αρης; Ούτε στο γήπεδο δεν πάνε οι μεγαλομέτοχοι του Παναθηναϊκού. Εκτός αν έχει αρχίσει να δουλεύει για λογαριασμό του πρίγκιπα ο Τσάκας, που ήταν παρών στα εγκλήματα του Μήτσιου στο «Γεντί Κουλέ». Χαίρετε.
Μετά τον κοριό της ΕΥΠ είναι όλοι μούγγα
ΝΑ μιλήσουμε όμως σοβαρά. Διαπιστώνει κανείς αυτήν τη σεζόν ότι η διαιτησία είναι κατευθυνόμενη; Οτι σπρώχνουν τον Παναθηναϊκό για να πάρει το πρωτάθλημα; Σοβαροί να είμαστε. Σαφώς και η φετινή διαιτησία δεν έχει καμία σχέση με την περσινή. Οπως δεν είχε η περσινή με την προπέρσινη. Πέρυσι όλα τα κινητά ήτανε ανοιχτά. Και κελαηδάγανε μέρα νύχτα. Από τον κοριό της ΕΥΠ, όμως, και μετά έχει μούγγα.
Σαφώς πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε καλύτερες διαιτησίες. Κι ας φώναζε με το παραμικρό ο Βαγγέλης. Οπως είχε καλές διαιτησίες πρόπερσι ο Παναθηναϊκός. Φέτος τα κόζα έχουνε αλλάξει. Ούτε τον πυρετό του δεν έδωσε στην έδρα στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ ο Κουκουλάκης. Το Σάββατο στο ντέρμπι δεν ήτανε μόνο ο Καπίνο που άντεξε στην καυτή έδρα. Αλλο τόσο άντεξε κι ο Γιάχος (φωτό).
Ο Ολυμπιακός πληρώνει την ιστορία με τα «στημένα»
ΕΙΝΑΙ προφανές ότι ο Ολυμπιακός αυτήν τη σεζόν δεν παίρνει υπέρ του ούτε ανάποδο αράουτ. Κι είναι προφανές για ποιο λόγο γίνεται αυτό. Με τον Μαρινάκη μίλαγε στις κασέτες ο Μπέος. Ο Μαρινάκης είναι ανάμεσα στους 68 της υπόθεσης που έχει παραπέμψει η Παπανδρέου στον ανακριτή. Είτε παράγοντας είσαι λοιπόν της διαιτησίας είτε διαιτητής, από τον Ολυμπιακό θα φροντίσεις να κρατήσεις αποστάσεις.
Ούτε κανένα σχέδιο υπάρχει υπέρ του Παναθηναϊκού ούτε τίποτα σκοτεινές δυνάμεις που το απεργάζονται. Ο Ολυμπιακός πληρώνει, τρόπος του λέγειν, την ιστορία με τα «στημένα». Διαιτητές και βοηθοί το αμφισβητούμενο το δίνουν πλέον εις βάρος του. Οχι υπέρ του. Χωρίς βέβαια κανείς να μπορεί να μιλάει μέχρι τώρα για αλλοίωση αποτελεσμάτων και πολύ περισσότερο του πρωταθλήματος. Κανένας δεν κυνηγάει τον Ολυμπιακό.
Γιατί κανένας δεν έχει τη δύναμη και τη διάθεση να το κάνει. Αυτό το άτιμο το πενήντα-πενήντα είναι που δεν αντέχεται.
Είναι λογικό οι δανειστές μας να ζητούν πολιτική βεβαιότητα
- Ευάγγελος Βενιζέλος
Και ο Ροναλντίνιο μπορεί να περιμένει
Μια βδομάδα αναβολή ζήτησε ο δικηγόρος του πρίγκιπα. Και τι έγινε; Τα λεφτά υπάρχουνε και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Δεν είναι Γιωργάκης Παπανδρέου ο Τσάκας να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ούτε πρόκειται να χαθεί ο κόσμος για μια βδομάδα. Και ο Ροναλντίνιο μπορεί να περιμένει και ο Σικαμπάλα και ο Σισέ.
Δεν τρέχει τίποτα αν, αντί για το ματς με τον ΟΦΗ, πάει στο γήπεδο ο πρίγκιπας με τον Αστέρα Τρίπολης στις 17 του Δεκέμβρη. Ολα αυτά είναι κατανοητά. Το ακατανόητο είναι να βλέπουνε τον Τσάκα κάθε φορά που είναι στο Ηράκλειο να τρώει στις καντίνες. «Βρώμικο» ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα;
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Μίλτος Καρατζάς μοιάζει στον Τσάκα ή ο Τσάκας στον Μίλτο Καρατζά;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: