Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

"Ήμουν αγνώριστος αλλά νίκησα!"

70η νίκη του Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν και μια από τις πιο δύσκολες στη σεζόν για τον σπουδαίο Σέρβο τενίστα.
"Ήμουν αγνώριστος αλλά νίκησα!"
Μέχρι και match point έσωσε για να ξεπεράσει τελικά το εμπόδιο του πολύ δυνατού Τόμας Μπέρντιχ, με τον Τσέχο απ' την άλλη να παρουσιάζεται εξαιρετικά απογοητευμένος από τον τρόπο που έχασε ένα δικό του ματς!
Η νίκη είναι νίκη και αυτό είναι που μετράει...
Αυτό υποστήριξε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της νικηφόρο πρεμιέρας του στο Barclays ATP World Tour Finals του Λονδίνου.
Ο κορυφαίος τενίστας για το 2011, δεν πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση ωστόσο κατάφερε να ανατρέψει το σκορ απέναντι στον Τόμας Μπέρντιχ και με 3-6, 6-3, 7-6(3) επί του Τσέχου ξεκίνησε με νίκη την προσπάθεια κατάκτησης της πρωτιάς στο Group A της διοργάνωσης.
Ο 24χρονος Σέρβος, είχε πολλά λάθη (33 στο σύνολο τα 18 εκ των οποίων με το forehand) ενώ οι κινήσεις και οι επιλογές δεν θύμιζαν σε τίποτα τον τενίστα που είχε αφήσει με το στόμα ανοικτό ολόκληρη την τενιστική κοινότητα στο πρώτο 8μηνο της φετινής χρονιάς.
"Ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι μου μετά το US Open. Δεν είμαι και πολύ ικανοποιημένος με την εμφανισή μου σήμερα. Ήξερα ότι δεν βρίσκομαι στο καλύτερό μου επίπεδο. Όμως, η νίκη είναι νίκη...",τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζόκοβιτς στη συνέντευξη Τύπου.
"Ήξερα ότι ο αντίπαλός μου σήμερα είναι πολύ απρόβλεπτος τενίστας, με πολύ δυνατά groundstrokes και σπουδαίο σερβίς. Αν όλα λειτουργήσουν καλά γι'αυτό, τότε είναι πολύ δύσκολο να τον κερδίσεις. Αυτό έγινε. Έβαζε πολύ πίεση στο σερβίς μου, ειδικά στο δεύτερο. Ήταν μέσα στο γήπεδο και έπαιξε επιθετικά. Εγώ ήμουν πίσω... ήμουν πολύ αμυντικός σήμερα", πρόσθεσε ο Νόλε ο οποίος την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει τον Νταβίντ Φερέρ.
Πηγή: tennis24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: