Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

To be continued…!!


To be continued…

Χάθηκε μια χρυσή ευκαιρία, αλλά όχι και ο… κόσμος. Η πορεία του Ολυμπιακού στο Champions League ήταν πετυχημένη και το sport-fm.gr έχει τις αποδείξεις. Και το ταξίδι συνεχίζεται.

Όταν στοχεύεις πολύ ψηλά, αγγίζεις την υπέρβαση και τελικά δεν την πετυχαίνεις, δεν είσαι επ ουδενί αποτυχημένος. Ο Ολυμπιακός πλησίασε το όνειρο, έκανε να μοιάζει εφικτό αυτό που μετά την κλήρωση στα τέλη Αυγούστου φάνταζε ακατόρθωτο και είναι φυσιολογικό στο τέλος της ημέρας να μένει η πίκρα που δεν έφτασε στο θαύμα.

Η μη επίτευξη μιας μεγάλης υπέρβασης, ωστόσο, δεν αναιρεί μια κατά τα άλλα εξαιρετική πορεία που ούτως ή άλλως δεν σταματά εδώ και απλώς μεταφέρεται στο λιγότερο λαμπερό και κερδοφόρο, αλλά παρότι αρκετά ανταγωνιστικό περισσότερο πρόσφορο για μακροημέρευση, ακόμη και για τρελά όνειρα, Europa League.

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Άρσεναλ στο «σπίτι» της πετυχαίνοντας την ίσως σπουδαιότερη νίκη της ευρωπαϊκής του ιστορίας (2-3), κοίταξε στα μάτια την Μπάγερν στο δικό του (το 0-3 τον αδικεί κατάφορα), έκανε πράξη και με το παραπάνω το καθήκον του νικώντας δις τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και εξασφάλισε το μίνιμουμ της τρίτης θέσης στο γκρουπ. Οι καθαρές ήττες του από Μπάγερν και Άρσεναλ στις δύο τελευταίες αγωνιστικές περιόρισαν τους «ερυθρόλευκους» σε μια τρίτη θέση που στο τέλος της ημέρας μοιάζει απόλυτα δίκαια.

Η ιστορία θα γράψει ότι:

-ο Ολυμπιακός έκανε μια από τις καλύτερες πορείες του στους ομίλους με συγκομιδή εννιά βαθμών, μόλις έναν βαθμό πίσω από το… όριο πρόκρισης. Σημειώνεται πως μέχρι φέτος όποτε είχε πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση το είχαν κάνει με έντεκα (1998, 2007) ή δέκα βαθμούς (2009, 2013).

- ο Ολυμπιακός πέτυχε για πρώτη φορά στην ιστορία του τρεις σερί νίκες σε ομίλους του Champions League (2-3 με Άρσεναλ, 0-1 και 2-1 με Ντιναμό) ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Παναθηναϊκού από το 2008, ενώ έκανε για πρώτη του φορά δύο διαδοχικά διπλά (2-3 με Άρσεναλ και 0-1 με Ντιναμό).

-Οι Πειραιώτες έχουν ξεπεράσει για πρώτη φορά στην ιστορία τους το όριο των 70.000 βαθμών στην κατάταξη της UEFA (όπου προσμετρούνται τα αποτελέσματά τους την τελευταία πενταετία) και με 70.860 είναι στην 21η θέση της κατάταξης των ομάδων της Ευρώπης με προοπτική να ανέβουν ακόμη ψηλότερα (78.456 έχει η 20η Μαν. Γιουνάιτεντ).

inner

-Ο Ολυμπιακός έγινε η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στην Ευρώπη, καθώς έφτασε τις 97 σε 245 αγώνες (41 ισοπαλίες, 107 ήττες) και ξεπέρασε τον Παναθηναϊκό που έχει 96 σε 273 αγώνες (67 ισοπαλίες, 110 ήττες).

-Έβαλε τις βάσεις για ακόμη καλύτερα πράγματα στο μέλλον, καθώς αν κατοχυρωνόταν τώρα οι βαθμολογίες της UEFA, θα άρχιζε τη φετινή περίοδο από την 25η θέση της κατάταξης, καθώς εν όψει της επόμενης σεζόν θα αφαιρεθεί η «φτωχή» συγκομιδή της περιόδου 2010/11, όταν είχε αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Όχι κι άσχημα, έτσι; Και το ταξίδι συνεχίζεται, μαζί του και τα όνειρα των φίλων του Ολυμπιακού…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: