Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Ξάνθη ΠΑΟ 1-2

Οι πράσινοι πέρασαν νικηφόρα (1-2) από την ακριτική πόλη και ξέφυγαν 8 βαθμούς από τον συνδιεκδικητή του τίτλου Ολυμπιακό, ο οποίος αγωνίζεται το μεσημέρι της Κυριακής (10/1) στο Καραϊσκάκη με την Λάρισα.Το τριφύλλι δεν είχε την ίδια απόδοση με το ματς κόντρα στον Εργοτέλη, ούτε την ίδια αποτελεσματικότητα, αφού οι παίκτες του σημάδευαν (τρεις φορές) τα δοκάρια, ενώ τα βρήκαν και... σκούρα από τους γηπεδούχους που πίεζαν ασφυκτικά στο β' μέρος, ωστόσο πέτυχαν τον στόχο τους σε μια ιδιαίτερα δύσκολη έδρα, που παραδοσιακά τους δυσκολεύει και κατά καιρούς η Ξάνθη τους φράζει το δρόμο για τον τίτλο. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε την φετινή σεζόν με τον Τζιμπρίλ Σισέ να πετυχαίνει δύο ακόμα γκολ (έφτασε τα 15 σε 17 παιχνίδια), τους πράσινους να φεύγουν νικητές από τα Πηγάδια και να αποθεώνονται από 1.500 και πλέον οπαδούς τους, που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου, ζητώντας επιτακτικά την κατάκτηση του τίτλου...

Μια αλλαγή ο Νιόπλιας, τρεις ο Μαντζουράκης
Δεν επεφύλασσε εκπλήξεις η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, με τον Νιόπλια να στήνει το τριφύλλι με 4-3-3. Οπως είχε προαναγγελθεί, ο Λέτο ξεκίνησε στην θέση του Νίνη στην αριστερή πτέρυγα, στη μοναδική αλλαγή των πρασίνων σε σχέση με το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Εργοτέλη. Στον αντίποδα, ο Γιάννης Μαντζουράκης πραγματοποίησε τρεις αλλαγές συγκριτικά με τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Φανέλα βασικού πήραν οι Λουτσιάνο, Στρμπά και Μαρσελίνιο στο 4-5-1 του τεχνικό της Skoda Ξάνθης.

Οι πράσινοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 10ο λεπτό, όμως ο Σαλπιγγίδης υπό την πίεση του Τζάγκι (σ.σ. υπάρχει υποψία για πέναλτι) δεν μπόρεσε να πλασάρει όπως ήθελε τον Γκσπούρνινγκ, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Οι θρακιώτες απάντησαν στο 12' με τον Ελινγκτον, που από πλεονεκτική θέση και με τον Τζόρβα να έχει εξουδετερωθεί από τον... Μπιέρσμιρ, σούταρε άουτ.

Τέσσερα οφσάιντ, την πέμπτη φορά το... 'σταξε
Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα ο Τζιμπρίλ Σισέ είχε... συλληφθεί οφσάιντ τέσσερις φορές (!) από τον επόπτη, ωστόσο πήρε το... αίμα του πίσω στο 26', όταν από κάθετη του Κατσουράνη κι ενώ η μπάλα κόντραρε στον Βάλλα στρώθηκε στον γάλλο, που με εναέριο σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Γκσπούρνιγκ κάνοντας το 0-1. Ο γάλλος είχε προειδοποιήσει τον γκολκίπερ της Ξάνθης τέσσερα λεπτά νωρίτερα (22'), όταν είχε σουτάρει στο δοκάρι, όμως ο αυστριακός φαίνεται πως δεν τον πήρε στα σοβαρά.

Δεύτερο δοκάρι για τον ΠΑΟ
Δοκάρι στο 28' είχε και ο Κατσουράνης, ο οποίος μετά το γκολ του τριφυλλιού ανέβασε αισθητά την απόδοσή του, ενώ εξαιρετική δουλειά στον χώρο του κέντρου έκανε και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα για τους πράσινους, που είχαν και πάλι κάποια κενά στην άμυνα, με συνέπεια η ακριτική ομάδα να φτάσει κοντά στην ισοφάριση στο 35' με τον Λουτσιάνο να βρίσκει τον Μαρσελίνιο, αλλά ο Τζόρβας δήλωσε παρών και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Το ημίχρονο έκλεισε για τους πράσινους με καλή ευκαιρία του Σισέ, που από μπαλιά του Σπυρόπουλο, ο γάλλος απέφυγε με όμορφο τρόπο τον Κωστούλα, αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ με το αριστερό βρήκε σε ετοιμότητα, τούτη τη φορά τον Γκσπούρνιγκ που κράτησε το σκορ στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο...

Εδωσε χώρο ο ΠΑΟ, υπεροχή η Ξάνθη
Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός έδωσε χώρο στην Ξάνθη και κάθισε πίσω προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τις κόντρα επιθέσεις. Η ακριτική ομάδα είχε την υπεροχή, δίχως να απειλεί ιδιαίτερα την εστία του Τζόρβα. Μάλιστα, οι πράσινοι σε δυο περιπτώσεις μέσα σε ένα λεπτό θα μπορούσαν να σκοράρουν και να κλειδώσουν τη νίκη. Στο 77' ο Γκσπούρνινγκ έσωσε σωτήρια σε κόρνερ εξ επαφής κεφαλιά του Σισέ και στην αμέσως επόμενη φάση ο Καντέ με προβολή από το ένα μέτρο έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και άουτ.

Θρίλερ στο φινάλε
Ο Γιάννης Μαντζουράκης φόρτωσε την επίθεση της ομάδας του σε μια απέλπιδα προσπάθεια για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης και στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι έγινε... γκραν-γκινιόλ. Στο 80' ο Τζάγκι είχε σουτ στο δοκάρι και στο 85' ο Ελινγκτον σούταρε μόλις πάνω από την εστία του Τζόρβα. Αφού γλίτωσαν το... έμφραγμα οι πράσινοι σε αυτές τις δυο φάσεις, στο 88' πέτυχαν το 0-2 με τον Σισέ, που έπαιξε έξοχα το ένα-δύο με τον Νίνη και αφού πέρασε και τον Γκσπούρνιγκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα φτάνοντας τα 15 τέρματα στην Σούπερ Λίγκα. Ομως το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει. Στην επόμενη φάση η Skoda Ξάνθη έπιασε στον ύπνο τους πράσινους που ακόμα... πανηγύριζαν και με τον Σουάνη μείωσαν σε 1-2. Μέχρι εκεί, όμως...

Δεν υπάρχουν σχόλια: