Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

«Θέλει να πληρώσει ο Σαββίδης»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κώστας Ορφανός και μίλησε για τον «Δικέφαλο» αλλά και τα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την εικόνα της Εθνικής ομάδας:
«Οι επιτυχίες της Εθνικής ομάδας έκρυβαν τα προβλήματα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήρθαν τα ανεπιτυχή αποτελέσματα και βγήκαν τα χρόνια προβλήματα. Με αφορμή τις αποτυχίες της Εθνικής αναδείχτηκαν όλα αυτά σε μείζονα προβλήματα».
Για τα προβλήματα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Εμείς και πέρυσι όσον αφορά τις φιλικές σχέσεις ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού λέγαμε πως πάντα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν στο παρασκήνιο. Το ότι δεν βρίσκονταν όλες οι μεγάλες ομάδες στη Σούπερ Λιγκ βοηθούσε στο να μη φανούν όλα αυτά τα προβλήματα. Η επερχόμενη άνοδος της ΑΕΚ στη Σούπερ Λιγκ με τον Μελισσανίδη τα αναδεικνύει όλα αυτά».
Για το γεγονός πως ακόμα και τώρα κανείς δεν γνωρίζει πότε θα γίνει η επόμενη αγωνιστική:
«Δεν είναι οξύμωρο πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανέβαλε τα παιχνίδια με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει προστασία των διαιτητών όταν υπάρχει το αυτοδιοίκητο; Υπήρχε μια αντίφαση στην ανακοίνωση να διακοπούν υα παιχνίδια. Αφού υπάρχει το αυτοδιοίκητο γιατί το ποδόσφαιρο από μόνο του δεν μπορεί να προστατέψει το προϊόν; Υπάρχουν επιχειρηματίες που έχουν βάλει χρήματα. Δεν ήταν επαρκής δικαιολογία αυτή που αναφέρθηκε και πιστεύω πως θα γίνουν τα παιχνίδια την Κυριακή. Αν δεν γίνουν τώρα για ποιο λόγο θα γίνουν την άλλη Κυριακή; Τι θα αλλάξει»;
Για την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να μπει στον νόμο Ορφανού:
«Τελικά ο Γιώργος δικαιώνεται σε όλες τις σοβαρές επιλογές που είχε πάρει. Δικαιώνεται στο θέμα του νόμου που όσοι κατάλαβαν και μπήκαν σώθηκαν. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να μπει πριν από δύο χρόνια. Αυτό που είχε πει ο κ. Σαββίδης πως θα έριχνε την ομάδα στην Γ’ εθνική δεν ήταν σοβαρό. Υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν να ρυθμιστούν τα χρέη για να ηρεμίσουν. Επίσης, δικαιώνεται για τον νόμο με την βία ο αλλά και για την αλλαγή με τον τρόπο που εκλέγεται η ΕΠΟ. Πλέον, είναι ένα θέμα πολιτικό και νομίζω ο κάθε φίλαθλος νιώθει αδικημένος και ενοχλημένος γιατί αυτή η ιστορία δείχνει πως ενώ κάποιοι θέλουν να πληρώσουν δεν μπορούν ενώ άλλοι με «τρικς» έδιωξαν τα χρέη. Ένας άνθρωπος που θέλει να πληρώσει δεν βοηθιέται από το σύστημα».
Για την αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ:
«Η γενική εικόνα είναι πως ο φετινός ΠΑΟΚ είναι μια έκπληξη. Είχα πει βέβαια πως ο Νοέμβριος θα είναι πολύ δύσκολος καθώς η ομάδα φορμαρίστηκε γρήγορα και η αγωνιστική κοιλιά αναμενόταν. Εύχομαι να ξεπεραστούν τα προβλήματα, διαφορετικά θα μείνει πίσω η ομάδα. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να επιλέγει στόχους. Οι στόχοι έρχονται ανάλογα με την πορεία της ομάδας. Κανείς δεν έλεγε στην αρχή πάμε για πρωτάθλημα. Γιατί να μην κυνηγήσουμε μια πρόκριση στην Ευρώπη ή το κύπελλο; Όλα πρέπει να τα κυνηγάει ο ΠΑΟΚ και για αυτόν χρειαζόταν από το καλοκαίρι τουλάχιστον 2 ακόμα παίκτες. Το ρόστερ πρέπει να βαθύνει καθώς δεν υπάρχουν αρκετές επιλογές. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, να κερδίσει στη Τρίπολη και να μη χάσει στο Καραϊσκάκη. Το θέμα είναι πως τον Ιανουάριο ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του δεν θα είναι ήρεμοι σε άλλες αποτυχίες και αυτό μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ. Δεν ξέρουμε πως λειτουργεί ο Ολυμπιακός με το άγχος και την πίεση. Δεν είναι μόνο το πόσους βαθμούς θα χάσουμε εμείς αλλά το τι θα κάνει και ο αντίπαλος».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: