Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Σε ισχύ οι ποινές για τους ελέγχους της ΕΕΑ!!

Σε ισχύ οι ποινές για τους ελέγχους της ΕΕΑ
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ ενέκρινε την Τρίτη το ποινολόγιο που συμφωνήθηκε μεταξύ της ομοσπονδίας και της πολιτείας και αφορά τις παραβάσεις που θα ελέγχει και θα διαπιστώνει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Οι ποινές θα εισαχθούν στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, ενώ άμεσα θα ψηφιστεί από τη Βουλή και η τροπολογία με την οποία θα τροποποιείται το άρθρο 19 του αθλητικού νόμου.

Οι εν λόγω ποινές θα επιβάλλονται από την ομοσπονδία στις περιπτώσεις που η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συντάξει αρνητική εισηγητική έκθεση για κάποια ΠΑΕ. Τα θέματα που θα ελέγχει η ΕΕΑ, διαφέρουν από αυτά που θα ελέγχει η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ. Και οι δύο επιτροπές θα εκδίδουν πιστοποιητικά-άδειες για τα ζητήματα που θα ελέγχουν.

Αναφορικά με τις παραβάσεις που θα διαπιστώνει η ΕΕΑ, η ΕΠΟ θα επιβάλει ποινές ανάλογα με τον χαρακτηρισμό που θα δίδεται στην κάθε παράβαση. Συγκεκριμένα:

Για τις «βαριές παραβάσεις» προβλέπεται ποινή υποβιβασμού ομάδας από μία κατηγορία έως τη Δ’ Εθνική. Αφορά θέματα νομιμότητας του Δ.Σ. της ΠΑΕ και περιπτώσεις «μαύρου» χρήματος.

Για τις «σοβαρές παραβάσεις» που έχουν να κάνουν με τις οφειλές προς το Δημόσιο, θα προβλέπεται από αφαίρεση βαθμών έως υποβιβασμός μιας κατηγορίας.

Για τις «απλές παραβάσεις» στις οποίες εντάσσεται κάθε άλλη περίπτωση καθώς και ορισμένου τύπου οφειλές στο Δημόσιο (ΙΚΑ, εφορία κτλ) θα προβλέπεται ποινή αφαίρεση βαθμών ή πρόστιμο. Πρόστιμο θα προβλέπεται και στις περιπτώσεις μη κατάθεσης της εγγυητικής επιστολής και κάθε άλλου παραπτώματος που δεν προβλέπεται.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: