Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

O αρχηγός Σαλπιγγίδης!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου... πιάνεται από την ατάκα του Αναστασιάδη για τον Σαλπιγγίδη και αναφέρεται στην προσωπικότητα που έβγαλε ο αρχηγός όταν «ζόρισε» το ματς με τον Πανθρακικό!

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Πανθρακικό πολύ δύσκολα, γιατί σε ματς 14-2 τελικών και 8-0 κόρνερ με 60-40 κατοχή, δέχθηκε δύο γκολ! Το 3-2 είναι μαγική εικόνα για να ξέρουμε και τι… λέμε και τι βλέπουμε και τι γράφουμε. Όχι ότι ο Δικέφαλος ενθουσίασε, αλλά άξιζε κάτι καλύτερο από αυτό το τελικό σκορ που δημιουργεί πλασματικές εντυπώσεις.
 
Κάποια στιγμή στις δηλώσεις του ο Αναστασιάδης είπε… «Καλύτερός μας παίκτης ήταν ο Σαλπιγγίδης. Γι’ αυτό τον έβγαλα προχθές στην Λευκορωσία, ώστε να έχω σήμερα έναν αρχηγό στο γήπεδο…».
 
Αν και δεν πιστεύουμε ότι Πέμπτη βράδυ στην παγωνιά του Μπορίσοφ και στο ημίχρονο του αγώνα με τη Ντιναμό σκεφτόταν πώς θα παρατάξει τον ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Πανθρακικό, έχει δίκιο ότι κάποια στιγμή χθες, χρειάστηκαν προσωπικότητες και αρχηγοί. Όπως ο Σαλπιγγίδης που μαζί με τον Παπαδόπουλο έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο μετά το 1-2.
 
Εκείνη την στιγμή δηλαδή που η Τούμπα άρχισε να αναστατώνεται. Εκείνη την στιγμή που οι πιο νεαροί της ομάδας, έψαχναν να διώξουν την μπάλα από τα πόδια τους, εκείνη την στιγμή που έλειπαν από το γήπεδο, Αθανασιάδης, Ρατς, Τζιόλης, εκείνα τα λεπτά που όποιος έκανε λάθος έτρεμε, εκεί που βγήκε αλλαγή ο Σπυρόπουλος και μεγάλο κομμάτι της εξέδρας ξέσπασε επάνω του με έντονες αποδοκιμασίες.  Ήταν πολύ κρίσιμο εκείνο το  διάστημα μετά το 1-2 του Πανθρακικού. Λίγη ώρα να περνούσε ακόμη και δύσκολα θα ανέκαμπτε ψυχολογικά και αγωνιστικά ο Δικέφαλος…
 
Ο Σαλπιγγίδης που όλοι του έχουν ασκήσει (δικαιολογημένα) αυστηρή κριτική, έκανε –γενικά- καλό παιχνίδι, εκεί που έλειψαν όλες οι άλλες προσωπικότητες της ομάδας. Συμφωνούμε με τον Αναστασιάδη ότι άξιζε  και τον τίτλο του καλύτερου, αλλά και του πολυτιμότερου, μια και οι δύο έννοιες είναι… λίγο διαφορετικές.  
 
Αυτό το σημερινό του Σαλπιγγίδη βέβαια, είναι και το αυτονόητο. Ο ΠΑΟΚ δικαιολογημένα έχει απαιτήσεις από αυτόν τον ποδοσφαιριστή και με τον Πανθρακικό στην Τούμπα και με τη Ντιναμό στην Λευκορωσία, αλλά και με τον Ολυμπιακό και με την Φιορεντίνα.  Είναι αρχηγός όχι επειδή φοράει το περιβραχιόνιο, αλλά γιατί έχει υποχρέωση να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Εντός και εκτός γηπέδου. (Για το δεύτερο δεν γεννάτε θέμα…). Είναι επιβαρυμένος, έχει μεγαλώσει, αλλά σίγουρα έχει να δώσει πολλά περισσότερα από το φετινό του μέσο όρο απόδοσης.
 
Κι’ επειδή ο Αναστασιάδης τον στηρίζει μέχρι… τελευταίας ρανίδας (αγωνιστικά αλλά και επικοινωνιακά) είναι βέβαιο ότι στο τέλος ο Σάλπι θα τα καταφέρει και θα δώσει στον ΠΑΟΚ αυτά που όλοι περιμένουν…     
 
* Από το πρώτο κείμενο υπήρξαν σχόλια ανθρώπων που μας ξέρουν και παρακολουθούν την πορεία μας. Αν και είναι άσχημο να αναφέρεται κάποιος στον εαυτό του, ας τονίσουμε άλλα δύο πράγματα τώρα που είμαστε στην αρχή της συνεργασίας με το gazzetta. Αυτοί που με ξέρουν χρόνια, γνωρίζουν ότι σπάνια χάνω την αντικειμενικότητά μου, γι’ αυτό και τα θετικά σχόλια από Αρειανούς, Παναθηναϊκούς, Ολυμπιακούς και φυσικά ΠΑΟΚτσήδες. Εκτιμώ ότι  σύντομα και όλοι οι υπόλοιποι με τους οποίους τώρα θα γνωριστούμε, θα καταλάβουν ότι όλα όσα γράφουμε, δεν κρύβουν τίποτα άλλο εκτός από το πιστεύω μας, που πολύ-πολύ δύσκολα θα επηρεαστεί από χρώματα, πρόσωπα, συμφέροντα και καταστάσεις.   
Για παράδειγμα: Ελληνικό πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας, δεν υπάρχει χωρίς ΑΕΚ, Άρη, Ηρακλή. Το πιστεύουμε ακράδαντα και πίσω από αυτό δεν κρύβεται καμία άλλη δεύτερη σκέψη. Ότι αυτό αποτελεί γεγονός και ΠΡΕΠΕΙ να το ξαναζήσουμε (όχι με χαριστικές ανόδους βέβαια) δεν σημαίνει ότι «καλοπιάνουμε» Αρειανούς, Ηρακλειδείς, ΑΕΚτσήδες και άλλους φιλάθλους.  
 
* Ότι έγινε σήμερα… έγινε. Ακολουθεί Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Πιστεύουμε ότι αυτό το ματς δύσκολα θα ξεφύγει από μία συγκεκριμένη λογική. Θα την περιγράψουμε αύριο, όπου φυσικά και θα κάνουμε προβλέψεις… Εξάλλου ήδη στοιχηματίσαμε γι’ αυτό το ντέρμπι…
Στο οποίο κορυφαίο παιχνίδι, προφανώς και πρέπει να σφυρίξει ο καλύτερος Έλληνας διαιτητής.
 
Διαφωνεί κανείς ότι αυτός είναι ο Σιδηρόπουλος που παίζει πλέον και σε ομίλους Τσάμπιονς Ληγκ; Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μην ασχοληθούμε (και εμείς και όλοι οι άλλοι) καθόλου με την διαιτησία, πριν γίνει το ματς. Πιθανότατα και μετά. Γιατί εμείς έχουμε πεισθεί ότι ο Σιδηρόπουλος κάνει λίγα ανθρώπινα λάθη κατά όλων και όχι μόνιμα υπέρ συγκεκριμένων…     
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: