Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Έχει βάσεις για να χτίσει ο Παναθηναϊκός!!

Η… δουλειά απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου έγινε, έστω κι αν έφτασε σε τρία παιχνίδια η σειρά και πλέον τα δύσκολα αρχίζουν για τον Παναθηναϊκό. Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία όμως, στην παρουσία φάση, είναι πως ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και οι παίκτες του έχουν χρόνο ώστε να δουλέψουν σε κομμάτια τα οποία είναι σημαντικά ενόψει συνέχειας.
Το τρίτο παιχνίδι απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου δεν χωρά και πολύ ανάλυση. Όλο το παιχνίδι ήταν… πράσινη υπόθεση. Σε αυτό βοήθησε και ο Κολοσσός Ρόδου, ο οποίος ταξίδεψε στην Αθήνα με μόλις 9 παίκτες αποστολή και -3 από τους καλύτερους και πιο ποιοτικούς παίκτες του ρόστερ του (Χάγκινς, Σμιθ, Ρόμπινσον). Όλα αυτά βοηθούσαν ώστε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και οι συνεργάτες του να δουλέψουν πάνω σε κομμάτια που δεν βγήκαν στο Βενετόκλειο προ ημερών.
Δια γυμνού οφθαλμού, η επιστροφή των Διαμαντίδη και Φώτση στην αποστολή ανέβασε το επίπεδο. Ο αρχηγός σε μια από τις… καθημερινές ημέρες εργασίας (another day in office, που λένε και στην Αμερική) έκανε ρεκόρ καριέρας στο πρωτάθλημα με 13 ασίστ! Εάν αυτό δεν είναι γεγονός από μόνο του, τότε τι είναι; Όσο για τον Φώτση, πέτυχε τα περιφερειακά σουτ που έλειψαν στο προηγούμενο παιχνίδι, ανοίγοντας την άμυνα των αντιπάλων. Είναι δεδομένο, λοιπόν, πως απέναντι στον ΠΑΟΚ τα σουτ αυτά θα χρειαστούν και με το παραπάνω.
Από εκεί και πέρα, η δουλειά έγινε εύκολη για τον Παναθηναϊκό, διότι όλοι έδωσαν από κάτι. Από τον Μαυροκεφαλίδη, που αποτελεί σταθερά σημείο αναφοράς σε άμυνα και επίθεση, επί Μανωλόπουλου, μέχρι τον Λούντζη και -κυρίως- τον Παπαγιάννη. Ο νεαρός σέντερ ήταν εντυπωσιακός στο διάστημα που αγωνίστηκε. 14 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 τάπες και πολύ ενέργεια στις 4 γραμμές. Όσο περισσότερο αξιοποιηθεί, θα δείξει πως πρόκειται για έναν σέντερ πολύ υψηλού επιπέδου. Στην ηλικία του, άλλωστε, παίκτες με τέτοια προσόντα απουσιάζουν.
Παράλληλα, για ένα ακόμα παιχνίδι ο Ρέιμαρ Μόργκαν έδειξε καλά στοιχεία. Ο Αμερικανός δείχνει να έχει καταλάβει για τα καλά πού βρίσκεται και προσφέρει αρκετά. Στο παιχνίδι της Τρίτης έδειξε πως διαθέτει και τρίποντο στο ρεπερτόριό του. Το κενό του Τζέιμς Γκιστ είναι μεγάλο, οπότε τέτοιες εμφανίσεις μόνο αισιοδοξία μπορούν να προσφέρουν στον κόσμο.
Μετά την κακή -ομολογουμένως- εμφάνιση στην Ρόδο, ο Ντι Τζέι Κούπερ έδειξε καλά στοιχεία. Διαθέτει καλό σουτ τριών πόντων (3/5 στο παιχνίδι της Τρίτης) έχει την ικανότητα να πασάρει (3 ασίστ), ενώ ήταν και ένας από τους λόγους που ο Διαμαντίδης κατέγραψε ρεκόρ καριέρας. Ο Αμερικανός βοήθησε πολύ στο οργανωτικό κομμάτι και το αποτέλεσμα φάνηκε.
Ως εδώ, όμως, καλά. Τα δύσκολα αρχίζουν από την σειρά με τον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» έχει αποδείξει πως μπορεί να βάλει δύσκολα στους «πράσινους», πόσο μάλλον τώρα που στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού» ο ένας τραυματισμός διαδέχεται τον άλλο. Μέχρι το πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς, όμως, υπάρχει μία εβδομάδα, περίπου. Χρόνος αρκετός, ώστε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και οι συνεργάτες του να δουλέψουν και να εμφανίσει ο Παναθηναϊκός ακόμα πιο βελτιωμένο πρόσωπο. Μέχρι να έρθουν τα δύσκολα, ο χρόνος θα είναι με το μέρος της ομάδας.
ΥΓ. Κι άλλος παίκτης με θλάση (Μπατίστα). Οι… αμαρτίες της προετοιμασίας βγαίνουν στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Ο Ουρουγουανός θα κάνει αγώνα δρόμου μέχρι να προλάβει το πρώτο παιχνίδι της σειράς. Ίσως, ήρθε η ώρα του Γιώργου Παπαγιάννη να… κολυμπήσει στα βαθιά!
ΥΓ.1 Όσο περνάει ο καιρός, ο ΝτεΜάρκους Νέλσον παίζει όλο και πιο… ελεύθερα. Ο Μανωλόπουλος έχει βρει τα κουμπιά του κάτι που δείχνει πως ο Αμερικανός έχει ρόλο, πλέον, στο ρόστερ, εν αντιθέσει με την εποχή Ιβάνοβιτς.
ΥΓ.2 Λίγη τύχη να’χε φέτος ο Παναθηναϊκός (σε όλους τους τομείς)…
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: