Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ηρθε η ώρα να δείξουν ποιότητα και... μαγκιά!!

Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης

Οι καύσωνες πλησιάζουν και τα πλέι οφ αρχίζουν. Η πιο άδικη, άσκοπη, ανούσια και βαρετή διαδικασία που θα μπορούσαν να εμπνευστούν οι “φωστήρες” του ελληνικού ποδοσφαίρου, για να τονώσουν δήθεν το ενδιαφέρον ως προς τις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαικές διοργανώσεις, εκτός του πρωταθλητή.

Είναι μια διαδικασία που βαριούνται όχι μόνο οι οπαδοί των ομάδων, αλλά και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Κακώς, γιατί είναι επαγγελματίες και οφείλουν να ανταποκρίνονται αγόγγυστα σε όλες τις υποχρεώσεις τους, αλλά είναι απόλυτα δικαιολογημένη για την ανθρώπινη, ενδόμυχη, υποσυνείδητη, αντίδρασή τους.

Ούτε καν οι υπεύθυνοι των ομάδων βρίσκουν νόημα στα πλέι οφ και το έχουν δηλώσει κατ'΄επανάληψη. Μόνο το δηλώνουν, όμως. Δεν κάνουν απολύτως τίποτε για να αποφασίσει επιτέλους η Σούπερ Λίγκα να καταργήσει αυτή τη σαχλαμάρα. Και δεν αντιδρούν γιατί βολεύονται με τα επιπλέον χρήματα που εξασφαλίστηκαν από τη NOVA. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο διεξάγονται τα πλέι οφ.

Πέρα, όμως, από αυτή καθ' εαυτή τη διεξαγωγή τους, είναι εντελώς άδικη και παράλογη η βαθμολόγηση των ομάδων. Σε σημείο τέτοιο που όλοι οι τελευταίοι αγώνες των ομάδων οι οποίες έχουν εξασφαλίσει την είσοδο στην πεντάδα πριν λήξει η κανονική περίοδος, είναι 100% αδιάφοροι και χωρίς καμία βαθμολογική σημασία. Το βλέπουμε άλλωστε όλοι μας. Δεκάρα δεν δίνουν οι ομάδες αν αρχίσουν τα πλέι οφ με συν δύο ή με συν ένα βαθμό.

Από τη στιγμή, ωστόσο, που υφίστανται τα πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ οφείλει να κάνει το παν για να επωφεληθεί. Δεν αξιώθηκε να βγει δεύτερος στην κανονική περίοδο, μολονότι ο Παναθηναικός είχε και την αφαίρεση των τριών βαθμών, οπότε θα βολευόταν με το Γιουρόπα Λιγκ αν δεν υπήρχαν τα πλέι οφ. Τώρα έχει τη δυνατότητα να “κλέψει” τη θέση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και έχει τεράστια σημασία να την κερδίσει. Δεν είναι μόνο το πρεστίζ της ομάδας, δεν είναι η ανάγκη να μη θεωρηθεί εντελώς αποτυχημένη η σεζόν, είναι και η αφετηρία που πρέπει να μπει στη νέα εποχή που υποσχέθηκε ο Ιβάν Σαββίδης μετά την εξόφληση των χρεών.

Η συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα δώσει ώθηση στον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ. Θα είναι το πρώτο και πολύ βασικό κίνητρο για τη δημιουργία μιας πραγματικά μεγάλης ομάδας, που καμία σχέση δεν θα έχει με τη σημερινή. Η ελπίδα της εισόδου στους “χρυσοφόρους” ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να φέρει στον ΠΑΟΚ σπουδαίους παίκτες για να γίνει η αρχή αυτής της νέας εποχής.

Θα μου πείτε, για ποιο λόγο να πασχίσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ να βγάλουν την ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ; Για να φύγουν ώστε να έρθουν καλύτεροι; Οι περισσότεροι ξέρουν πολύ καλά ότι δεν μπορούν να σταθούν σε έναν πιο ποιοτικό και πιο φιλόδοξο ΠΑΟΚ. Εδώ ακριβώς μπαίνει το προσωπικό στοίχημα του καθενός. Αν διαθέτουν στοιχειώδη εγωισμό και αν πιστεύουν στον εαυτό τους, δεν έχουν παρά να αποδείξουν ότι αξίζουν να παραμείνουν. Τα πλέι οφ αποτελούν κριτήριο για τους περισσότερους. Οποιος, λοιπόν, έχει μαγκιά και ποιότητα, ας το δείξει..
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: