Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Η τραγωδία με την Αλιάνζα Λίμα στο Περού!!

«Σκυλίσια Μέρα» με τον αφανισμό μιας ολόκληρης ποδοσφαιρικής ομάδας όταν το αεροπλάνο που την μετέφερε έπεσε στην θάλασσα. Διαβάστε τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από δημοσιεύματα της εποχής. Σαν σήμερα το 1987 η Αλιάνζα Λίμα, η μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη ομάδα του Περού (στην οποία είχε διατελέσει την δεκαετία του ’60 προπονητής και ο Νταν Γεωργιάδης – μετέπειτα τεχνικός της εθνικής Ελλάδας, του Ολυμπιακού κ.α.), αφανίζεται. Σκοτώθηκαν 43 άτομα, όταν το αεροσκάφος που τα μεταφέρει πέφτει στην θάλασσα σε απόσταση 6 μιλίων από το αεροδρόμιο της περουβιανής πρωτεύουσας.
Το τραγικό δυστύχημα έγινε ενώ η ομάδα επέστρεφε από έναν αγώνα εκτός έδρας με την Μουκάλπα. Είχε μάλιστα κερδίσει με 1-0 η Αλιάνζα Λίμα, με γκολ του Μπουσταμάντε. Τα 43 θύματα ήταν ποδοσφαιριστές, προπονητές, διοίκηση, αλλά και οπαδοί.
Το πρωτάθλημα δεν διακόπηκε. Η Λίμα ήταν πρωτοπόρος και τελικά κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο, χρησιμοποιώντας ποδοσφαιριστές που είχαν αποσυρθεί, αλλά και νεαρούς ή και δανεικούς από την Κόλο Κόλο της Χιλής.
Μπορούμε να δούμε ένα από τα πρώτα δημοσιεύματα στην Ελλάδα, με τις αρχικές πληροφορίες, μετά την τραγωδία αφού στη συνέχεια τα θύματα αυξήθηκαν:
«Αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν 31 άτομα και τα μέλη της δημοφιλούς ποδοσφαιρικής ομάδας Αλιάνσα Λίμα του Περού συνετρίβη στον Ειρηνικό Ωκεανό, δέκα περίπου χλμ. βορειοδυτικά της Λίμα, σήμερα τα ξημερώματα. Στο αεροδρόμιο της Λίμα ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας Φρέντι Πίμενπελ είπε ότι το σκάφος συνετρίβη στα ανοιχτά της ακτής Βεντανίγια. Πρόσθεσε ότι η συντριβή του αεροπλάνου οφείλεται, κατά πάσα πιθανότητα, σε ελαττωματική λειτουργία του μηχανισμού προσγείωσης. Η Αλιάνσα είναι ένας από τους πιο μεγάλους ποδοσφαιρικούς συλλόγους του Περού και στη 10ετία του ’60 είχε προπονητή τον Νταν Γεωργιάδη. Στο φετινό πρωτάθλημα ήταν 1η με 21 β. μετά από 13 αγώνες. Στο τελευταίο Κόπα Αμέρικα είχαν παίξει πέντε παίκτες της Αλιάνσα στην εθνική του Περού».

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: