Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Τον έσωσε ο Τσόρι!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Αστέρα.
Τον έσωσε ο Τσόρι
Στράβωνε και μάλιστα άσχημα το ματς για τον Ολυμπιακό. Ο Αστέρας έμοιαζε αδιαπέραστος, αλλά η ποιότητα του Τσόρι Ντομίνγκες έβγαλε τους Πειραιώτες από το τούνελ. Πήρε την ομάδα του Πειραιά στις πλάτες του και η νίκη, έστω και μετά κόπων τε και βασάνων, ήρθε. Ο Μίτσελ ούτε να σκεφθεί δεν ήθελε γκέλα εντός έδρας.

Αλλο το τι θες και άλλο τι βγαίνει στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός εμφανίσθηκε με πειραματική ενδεκάδα και με έλλειψη συγκέντρωσης για τον συγκεκριμένο αγώνα. Φυσιολογικό αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακολουθεί ο τελικός με την Αντερλεχτ. Πάντως, ο Αστέρας δίχως να κάνει πολλά κράτησε άνετα ανέπαφη την εστία του στο πρώτο μέρος, ενώ απείλησε όποτε του δόθηκε η ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός δίχως ταχύτητα στην σκέψη και την αντίδραση δεν είχε πιθανότητα να κάνει κάτι καλό.

Μόνο ο Τσόρι προσπαθούσε, αλλά κι αυτός δεν μπορούσε ούτε να τους περνάει όλους μήτε να βγάζει μπαλιές ακριβείας με δυο και τρεις παίκτες πάνω του. Οι βαθιές μπαλιές από την άμυνα ήταν καταδικασμένες πριν καν γίνουν. Ο Σκέποβιτς δεν μπορούσε να κρατήσει την επίθεση. Ατεχνος και μακριά από κάθε καλή προσπάθεια ήταν ένα απόλυτο μηδενικό. Κίνηση από τα άκρα δεν υπήρχε με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός του πρώτου μέρος να είναι μακράν ο πιο ακίνδυνος των τελευταίων ετών. Η ελλειψη των Μήτρογλου και Σαβιόλα περιόρισε στο ελάχιστο τις επιλογές για σωστή επιθετική κίνηση.

Αναχρονιστικό ποδόσφαιρο με τον Μασάντο να είναι σε εντελώς ρηχά νερά και να μην μπορεί ούτε να κόψει μήτε να μοιράσει. Η διπλή ζώνη άμυνας των Αρκάδων παγίδευσε τους πρωταθλητές που έμοιαζαν υπνωτισμένοι κι ανήμποροι να δημιουργήσουν μια φάση της προκοπής. Αν και εμφανίσθηκαν με καλύτερη διάθεση, λίγα πράγματα παραπάνω μπόρεσαν να κάνουν. Ο Ντομίνγκες όμως έμοιαζε και ήταν ακούραστος.

Ο μοναδικός με καθαρό μυαλό που προσπαθούσε να σώσει τον Ολυμπιακό από απώλεια βαθμών. Την κρίσιμη ώρα δεν λάθεψε στο πέναλτι που κέρδισε ο Βαϊς και όλα πήραν τον δρόμο τους. Ο Αστέρας έδειχνε να έχει το παιχνίδι στα χέρια του, αλλά μια στιγμή μονάχα φτάνει για να το χάσεις. Είχε την ευκαιρία να κάνει ζημιά στον υπνωτισμένο Ολυμπιακό, αλλά ο Τσόρι είχε άλλη άποψη...Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: