Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Κέρδισε χρόνο ο Παναθηναϊκός, ας επενδύσει!!

Από την μία η νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα έκανε πραγματικότητα τον πρώτο στόχο της ομάδας στο νέο της ταξίδι στην διοργάνωση, αλλά από την άλλη έδωσε τροφή για περαιτέρω σκέψη. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης

Κέρδισε χρόνο ο Παναθηναϊκός, ας επενδύσει!
Ας μην γελιόμαστε. Το βασικό ζητούμενο στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ήταν το θέαμα ή οι αυτοματισμοί, αλλά η κατάθεση ψυχής και κατά συνέπεια, η ουσία που θα αποφόρτιζε τους παίκτες του Παναθηναϊκού που δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να έκαναν και άλλο την ζωή τους πιο δύσκολη.
Η πρόκριση στο ΤΟΠ16 ήρθε ως βάλσαμο αν και οι «πράσινοι» πέρασαν από χίλια… κύματα. Το «ουφ επιτέλους», βγήκε από τα «πράσινα» αποδυτήρια διότι με αυτή την πρόκριση οι νταμπλούχοι Ελλάδας κερδίζουν περισσότερο χρόνο έχοντας μια σχετική ηρεμία, αλλά από την άλλη γνωρίζουν καλά και δεν το κρύβουν φυσικά ότι αυτό το πρόσωπο που παρουσιάζουν δεν είναι το ενδεδειγμένο και θα πρέπει να το… αφανίσουν.
Ωστόσο ο χρόνος που κέρδισαν με αυτή την πρόκριση είναι πολύ σημαντικός και θα πρέπει να επενδυθεί ώστε στην ακόμα πιο δύσκολη συνέχεια με φόντο τον ημιτελικό του κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός να βρει την αγωνιστική ταυτότητα που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις και κυρίως να έχει σταθερότητα, αλλά και φρεσκάδα από την στιγμή που και το ΤΟΠ16 θα είναι και φέτος ένας τεράστιος «μαραθώνιος» με 14 παιχνίδια.
Δικαίως θα μου πει κάποιος φίλος των «πρασίνων», πως μπορεί να δουλέψει μια ομάδα από την στιγμή που το ιατρικό της δελτίο δεν λείπει από το καθημερινό ρεπορτάζ; Σε καμία περίπτωση δεν κάνουν… σημαία τους τραυματισμούς στον Παναθηναϊκό, αλλά πώς να το κάνουμε, αυτή η γκίνια δεν έχει προηγούμενο. Από την μία ο Λάσμε, από την άλλη ο Παππάς, από την παρ’ άλλη ο Ματσιούλις. Είναι καταστάσεις δεν βοηθούν φυσικά τον συνδετικό κρίκο που ονομάζεται σύνολο, αλλά οι παίκτες πρέπει να πορεύονται ασχέτως των απουσιών γιατί όπως είπε και ο Μάικ Μπράμος: «Αν σκεφτόμασταν τους τραυματισμούς, θα επηρεαζόμασταν. Έχουμε ένα ρόστερ με μεγάλο βάθος και δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τις απουσίες. Όταν σκέφτεσαι τα προβλήματά σου, αυτό σου κάνει κακό».
Υ.Γ1.: Δεν μου έκανε έκπληξη η εμφάνιση του Κάρι. Ο ίδιος παίκτης είναι που πέρυσι συνέβαλλε με το… καλημέρα ώστε ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει το πρωτάθλημα.
Υ.Γ.2: Είναι πολύ σημαντικό που ο κόσμος του Παναθηναϊκού στηρίζει και αγκαλιάζει την προσπάθεια της ομάδας σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι. Πόσω μάλλον ένας κόσμος που έχει καλομάθει σε επιβλητικές νίκες με διαστημικό μπάσκετ.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: