Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Γκουαρντιόλα, μάθε... μπαλίτσα από Σούπερ Λίγκα!!

Κάποτε ήταν ο Μπάγεβιτς αυτός που κέρδιζε εύκολα την μάχη των πάγκων και με τις στιλιστικές του επιλογές. Άψογο ντύσιμο, λέγανε όλοι με θαυμασμό. Και όντως ξεχώριζε. Τα χρόνια πέρασαν, το ποδόσφαιρο εξελίχθηκε, η μόδα προχώρησε και ο Πεπ Γκουαρντιόλα περνάει το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις εδώ και χρόνια: Ότι ένας προπονητής δεν είναι απλά ο κόουτς. Οφείλει να φροντίζει ενίοτε και την εμφάνισή του. Και ο Γκουαρντιόλα προσέχει στο ντύσιμό του την παραμικρή λεπτομέρεια, όπως όλοι έχουν διαπιστώσει. Ούτε καν οι πλέον σχολαστικοί Ιταλοί συνάδελφοί του μπορούν να τον ανταγωνιστούν σ’ αυτόν τον τομέα, ενώ ακόμα και ο Μουρίνιο που ντύνεται πάντα στην... πένα, δεν τα έχει καταφέρει.
Φέτος οι Έλληνες προπονητές έκλεψαν γενικά την παράσταση στους πάγκους της Σούπερ Λίγκας. Ήταν περισσότεροι από ποτέ. Σα να έγιναν της... μόδας (και λόγω οικονομικής κρίσης βέβαια, για να τα λέμε όλα) Και, μάλιστα, αρκετοί εξ’ αυτών έδειξαν με την δουλειά τους ότι δεν έχουν πια να ζηλέψουν τίποτα από ξένους συναδέλφους τους που συχνά – πυκνά βρίσκουν δουλειά στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Οι Έλληνες προπονητές, όμως, είναι πλέον και φινετσάτοι. Πάνε οι εποχές με τις φόρμες, τα φθαρμένα πέτσινα, το πρόχειρο ντύσιμο.
Οι φωτογραφίες από την φετινή σεζόν το αποδεικνύουν εύκολα αυτό που επισημαίνουμε. Όσο γι’ αυτούς τους Έλληνες τεχνικούς που, έστω κι αν είναι αξιόλογοι, δεν επιλέχθηκαν στο συγκεκριμένο αφιέρωμα; Μάλλον δεν πέρασαν το στιλιστικό τεστ. Του χρόνου ίσως…






Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: