Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Αυτή είναι η λίστα του ΠΑΟΚ

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ για τις τρεις (συν μία) περιπτώσεις προπονητών που απασχολούν την ηγεσία του ΠΑΟΚ.
Τσιστιακόφ, Βρύζας και Ζαγοράκης μελέτησαν αρκετές περιπτώσεις προπονητών πριν καταλήξουν σε εκείνους που πρότειναν στον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ζήτησε συμφωνία των τριών στους προτεινόμενους υποψήφιους να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι.

Η τελική επιλογή από το μεγαλομέτοχο της ομάδας θα γίνει αμέσως μόλις ξεκαθαρίσει η υπόθεση ευρωπαϊκή συμμετοχή της νέας περιόδου. Πιθανή παρουσία στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, θα αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό ατού στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που θα ολοκληρωθούν τάχιστα, αφού οι επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ γνωρίζουν όλα τα δεδομένα για κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Υπάρχει, όμως και ιεράρχηση.
Στέφενς

Πρώτος στη λίστα είναι ο Χουμπ Στέφενς, ο οποίος είναι και η πιο ακριβή επιλογή. Οι απολαβές του στη Σάλκε έφθαναν το 1,5 εκ. ευρώ ετησίως (καθαρά), ποσό που ξεπερνά ακόμη και τα χρήματα που θέλει να δώσει ο Σαββίδης για όλο το τεχνικό τιμ συνολικά. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ πιστεύει ότι το δέλεαρ του Τσάμπιονς Λιγκ και υψηλών μπόνους, αν η ομάδα μπει ομίλους και πάρει το πρωτάθλημα, μπορούν να φέρουν το πολυπόθητο ναι του 60χρονου Ολλανδού, που κουβαλά τον τίτλο του “προπονητή του 20ου αιώνα” που του έδωσαν οι οπαδοί της Σάλκε, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο UEFA το 1997 και δύο συνεχόμενους τίτλους Κυπέλλου Γερμανίας το 2001 και το 2002, ενώ έχει στο παλμαρέ του και το πρωτάθλημα Αυστρίας με τη Σάλτσμπουργκ το 2010, όταν και αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ φρόντισαν να πάρουν πληροφορίες και από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο που τους μίλησε για ένα προπονητή που γνωρίζει να “φτιάχνει” τους παίκτες στα αποδυτήρια.

Καπαρός 
Αν ο Στέφενς δεν πει το “ναι” στον Ιβάν Σαββίδη, τα επόμενα ονόματα στη λίστα είναι του Χοακίν Καπαρός (κεντρική φωτογραφία) και του Ντομίνγκος Πασιένσια. Ο Ισπανός, στα 58 του είναι ένας πολύπειρος τεχνικός με σημαντικό πέρασμα από διάφορες ισπανικές ομάδες και μεγαλύτερο παράσημο το χτίσιμο της Σεβίλλης την τριετία 2002-2005. Το μόνο αρνητικό είναι ότι στη μοναδική απόπειρά του να δουλέψει εκτός της πατρίδας του, τη σεζόν 2011-2012 έφυγε από την Ξαμάξ. Βέβαια, έχει τη δικαιολογία ότι δεν μπορούσε να συνεργαστεί με τον ιδιόρρυθμο Τσετσένο ιδιοκτήτη του ελβετικού συλλόγου, Μπουλατ Τσαγκάεφ. Έφυγε το Φεβρουάριο από τη Μαγιόρκα που τελικά υποβιβάστηκε και το κασέ του κυμαίνεται από 900.000 ευρώ έως 1,2 εκ. ευρώ. Στον ΠΑΟΚ εκτιμούν ότι με τα μπόνους επίτευξης στόχων μπορούν να βρουν σημείο επαφής γι' αυτό και θεωρείται η πιο βατή περίπτωση.
Πασιένσια

Σε περίοπτη θέση είναι και το όνομα του Ντομίνγκος Πασιένσια. Ο 44χρονος Πορτογάλος είχε καταφέρει να στρέψει τα βλέμματα όλης της Ευρώπης πάνω του όταν στο τέλος της περιόδου 2010-2011 είχε εμφανιστεί με την Μπράγκα στον τελικό του Europa League. Ακολούθησε μία χρονιά που δεν κατάφερε να πετύχει κάτι εξαιρετικό στη Σπόρτινγκ και ένα αποτυχημένο πέρασμα, για λίγες αγωνιστικές φέτος, από την Λα Κορούνια.
Ο Πασιένσια είναι επιστήθιος φίλος του Κονσεϊσάο είχε πάρει γεύση από ΠΑΟΚ όταν πριν λίγα χρόνια είχε έρθει καλεσμένος στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο εμφανίζεται διστακτικός να έρθει στην Τούμπα. Ίσως κι αυτός πειστεί αν δει τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το κασέ του κυμαίνεται μεταξύ 800.000 ευρώ 1 εκ.

Γκαλτιέ

Τέλος, στη λίστα υπήρχε και το όνομα του Γάλλου Κριστόφ Γκαλτιέ, που δουλεύει ως πρώτος προπονητής από το 2009 στη Σεντ Ετιέν και φέτος έκανε μία εξαιρετική πορεία με τη γαλλική ομάδα στο Σαμπιονά. Όμως, πριν λίγες μέρες η διοίκηση της Σεντ Ετιέν ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το 2016, αν και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει παράθυρο, έτσι ώστε ο 47χρονος Γάλλος να φύγει ακόμη και τώρα και να έρθει στον ΠΑΟΚ. Οι απολαβές του κυμαίνονται γύρω στις 700.000 ευρώ. Ο Γκαλτιέ γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, αφού είχε δουλέψει ως βοηθός του Ρσιάρ Ταρντί στον Άρη, τη σεζόν 2001-2002.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: