Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Φαν Πέρσι vs Σουάρεζ!

Στην κυριακάτικη κόντρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ, θα συγκρουστεί και το βαρύ πυροβολικό της Πρέμιερ Λιγκ ή αλλιώς Φαν Πέρσι εναντίον Σουάρες.

Φαν Πέρσι vs Σουάρεζ
H μονομαχία δύο μεγάλων σκόρερ, του Ρόμπιν Φαν Πέρσι και του Λουίς Σουάρες που θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν τις ομάδες τους σε νίκη στο ντέρμπι, δίνει μια ξεχωριστή πινελιά σε αυτή την μεγάλη κόντρα με τον Ολλανδό να έχει σημειώσει ένα γκολ περισσότερο από τον Ουρουγουανό και το sport-fm.gr προσπαθεί να συγκρίνει, αλλά και να αναδείξει τις πιθανότητες του κατά πόσο αυτή η κόντρα μπορεί να κρίνει τον κυριακάτικο αγώνα στο «Ολντ Τράφορντ».

Του Κώστα Μιαούλη

Ένα από τα επίμαχα σημεία της κουβέντας για το ποιος είναι ο κορυφαίος στράικερ στο Νησί, είναι η συνολική συνεισφορά των δύο παικτών πέρα από τα γκολ. Ο Σουάρες έχοντας παίξει ένα ματς λιγότερο από τον Ολλανδό, έχει σημειώσει ένα τέρμα λιγότερο 15, έναντι 16 του στράικερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από την άλλη ο Φαν Πέρσι έχει μοιράσει εννέα ασίστ, ενώ ο Ουρουγουανός μόλις πέντε, οπότε φαίνεται πως και σε αυτό τον στατιστικό τομέα, ο σούπερ σταρ των «κόκκινων διαβόλων» υπερέχει.

Επίσης ο Φαν Πέρσι είναι σαφώς καλύτερος στα τελειώματα των φάσεων μιας και έχει σημειώσει τα 16 τέρματα σε 63 προσπάθειες , κάτι που σημαίνει πως ο Ολλανδός σημειώνει ένα τέρμα σε κάτι λιγότερο από τέσσερις προσπάθειες (1/3,93), ενώ ο Σουάρεζ έχει σημειώσει τα 15 τέρματα σε 92 προσπάθειες κάτι που σημαίνει πως σκοράρει μια φορά στις 6 τελικές (6,13).
Τα συνολικά τους τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις είναι 20 για τον Φαν Πέρσι (με 3 στο Τσάμπιονς Λιγκ και ακόμα 1 στο Κύπελλο να προστίθενται στα 16 της Πρέμιερ, ενώ ο Σουάρεζ έχει συνολικά 19 (με 1 στο Κύπελλο, 1 στο Λιγκ Καπ και 2 στο Γιουρόπα να μπαίνουν μαζί με τα 15 για το Πρωτάθλημα).

Ασφαλώς ένας παράγοντας που θα παίξει ρόλο σε αυτό το ματς είναι το αν θα παίξει ο Ντάνιελ Στάριτζ που σαφώς θα δώσει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στον Ουρουγουανό και αποτελεί μια σημαντική προσθήκη για την Λίβερπουλ. Ο Σουάρεζ επίσης στηρίζεται και στην πολύτιμη συνεισφορά του Στίβεν Τζέραρντ που προηγείται στον πίνακα των ασίστ της Πρέμιερ Λιγκ με 11 τελικές πάσες για γκολ.

Το συγκεκριμένο σημείο ίσως αποτελέσει άλλο ένα κομβικό σημείο του παιχνιδιού από τη στιγμή που ο Κάρικ, θα κληθεί να αναχαιτίσει την προσπάθεια τροφοδότησης του Σουάρεζ από τον Τζέραρντ. Από την άλλη στον Φαν Πέρσι θα λείψει ο Ρούνεϊ που θα επιστρέψει πιθανότατα την προσεχή εβδομάδα στο Κύπελλο, αλλά ο Ολλανδός έχει αποδείξει πως διαθέτει την προσωπικότητα να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να καθαρίσει την Λίβερπουλ.

Δείτε κάποιες από τις καλύτερες στιγμές των δύο στράικερ στη φετινή σεζόν






πηγή: sport-fm.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: