Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Τεν Κάτε: «Ο Μέσι έμαθε από τον Ροναλντίνιο»

Αρκετά μαθήματα συμπεριφοράς πήρε ο Λιονέλ Μέσι από τον Ροναλντίνιο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Χενκ Τεν Κάτε.

Τεν Κάτε: «Ο Μέσι έμαθε από τον Ροναλντίνιο»
Την άποψη ότι ο Ροναλντίνιο αποτέλεσε πρότυπο για τον Λιονέλ Μέσι εξέφρασε ο Χενκ Τεν Κάτε, μιλώντας στην εφημερίδα «Voetbal International».

Ο πρώην βοηθός του Ράικαρντ στην Μπαρτσελόνα τόνισε ότι σημαντικό ρόλο στο χαρακτήρα του Αργεντινού είχαν ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός και ο Ντέκο, οι οποίοι τον αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή που συμμετείχε στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

«Ο Ροναλντίνιο ήταν ένα πολύ καλό παράδειγμα για τον Μέσι για το τι πρέπει να κάνει και τι όχι. Οι Βραζιλιάνοι, όπως ο Ροναλντίνιο και ο Ντέκο, τον καλωσόρισαν με ανοιχτές αγκάλες όταν έγινε μέλος της πρώτης ομάδας», ανέφερε αρχικά ο Ολλανδός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Περιμένω από εκείνον να παίξει σε λιγότερους αγώνες τη φετινή σεζόν. Κοιτάξτε τα σκληρά τάκλιν που δέχεται παιχνίδι με το παιχνίδι. Είναι εξωφρενικό. Ο Μέσι είναι απίστευτα γρήγορος και έτσι καταφέρνει να αποφύγει αρκετά από αυτά. Υπάρχει, όμως ένας μεγαλύτερος κίνδυνος όταν είναι κουρασμένος. Ο τραυματισμός στο γόνατο που αποκόμισε στο παιχνίδι με την Μπενφίκα ήταν μία προειδοποίηση. Θα πρέπει να είναι προσεκτικός».


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: