Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

«Με πολεμούσαν»

Τους λόγους που έφυγε από τον Ολυμπιακό εξήγησε ο Τιμούρ Κετσπάγια με συνέντευξη του. Ο Γεωργιανός τεχνικός ξέσπασε λέγοντας ότι κάποιοι τον πολεμούσαν από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα!

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τόνισε αρχικά τα εξής: «Λέχθηκαν τόσα πολλά, τόσες κακίες και αναλήθειες που έπρεπε να βγω να μιλήσω, παρόλο που δεν το ήθελα. Κάποιοι άνθρωποι δεν με γούσταραν από την πρώτη στιγμή και με πολεμούσαν από την αρχή ως το τέλος. Έλεγαν για κακές σχέσεις με τους παίκτες και κακή φυσική κατάσταση. Οι σχέσεις με τους παίκτες ήταν άριστες, κανένας δεν είπε πως είχε πρόβλημα μαζί μου, ούτε με τη φυσική κατάσταση υπήρχε πρόβλημα. Η ομάδα έχασε μόνο ένα ματς και δεν έδειξε να έχει τέτοιο πρόβλημα. Έπρεπε όμως να βρουν κάποιες δικαιολογίες για να δικαιολογήσουν την απομάκρυνσή μου».

Ο Γεωργιανός προπονητής στη συνέχεια τόνισε ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης αναγκάστηκε να τον απομακρύνει έπειτα από τις πιέσεις των ΜΜΕ. «Δεν βρήκα έναν δημοσιογράφο να με κρίνει με σωστό τρόπο. Έφυγα γιατί έτσι έπρεπε να γίνει. Υπήρχε πίεση από τους δημοσιογράφους και από τους οπαδούς. Δεν χώνεψαν πως είχα παίξει σε άλλη ελληνική ομάδα, ερχόμουν από την Γεωργία και την Κύπρο. Αυτό που με ικανοποιεί όμως είναι πως όσοι με πολεμούσαν δεν με είδαν να αποτυγχάνω. Έκανα άψογα τη δουλειά μου στον Ολυμπιακό και τα παραμύθια δεν με αγγίζουν. Ήταν τιμή μου να δουλέψω σε μία μεγάλη ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός, έδωσα τα πάντα, ό,τι περισσότερο μπορούσα. Ήταν καλύτερο για μένα να φύγω παρά να έμενα, γιατί δεν μπορούσε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

Για το κεφάλαιο «Ολυμπιακός» είπε: «Μετά από μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για μένα, ήθελα να μην έχω αυτή την καθημερινή ενασχόληση με ένα σύλλογο. Από τη δεύτερη μέρα που έφυγα από τον Ολυμπιακό είχα αυτή την πρόταση, συζητήσαμε και σχεδόν τα είχαμε βρει, αλλά δεν θέλαμε να το ανακοινώσουμε γιατί η ομάδα είχε υποχρεώσεις και προπονητή με συμβόλαιο. Υπέγραψα όταν λύθηκε το συμβόλαιο της Γεωργίας με τον Κούπερ».

Για την πίεση που έχει ένας προπονητής: «Πάντα και παντού υπάρχει πίεση. Και στις ομάδες που έχουν δουλέψει, αλλά και στην εθνική. Ο Κούπερ ήταν το μεγαλύτερο όνομα που έχει δουλέψει στην εθνική, αλλά δεν ήρθαν τα αποτελέσματα. Πιστεύω πως δεν φταίει ο ίδιος, αλλά εμείς στη Γεωργία, ως παίκτες, ως ομοσπονδία… Μεγαλύτερη ευθύνη πιστεύω πως έχουμε εμείς παρά ο προπονητής. Το ξεχνάμε όμως, θέλουμε να κάνουμε μία νέα αρχή και ελπίζουμε να κάνουμε κάτι καλό. Πιστεύω πως μπορούμε να καταφέρουμε κάτι. Δεν μπορούμε να μιλάμε βέβαια για πρόκριση στο EURO 2012 από τη στιγμή που έχουμε να κερδίσουμε τόσο καιρό, αλλά να κερδίζουμε κάποια παιχνίδια και θα δούμε σιγά-σιγά τι μπορεί να βγει από αυτή την κατάσταση».

Για το ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: «Πάντα σε τέτοια ματς δεν παίζει ρόλο ποια είναι η καλύτερη ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει ένα πλεονέκτημα επειδή παίζει στην έδρα του. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Εύχομαι να γίνει καλό ματς, να έρθει ο κόσμος και να απολαύσει θέαμα, αν και δεν είναι εύκολο αφού και οι δύο ομάδες θέλουν το αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: