Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

«Δύο νίκες, τίποτε άλλο»

Την πεποίθησή του πως με δύο νίκες κόντρα σε Άρη και Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει το πρωτάθλημα εξέφρασε στους συμπαίκτες του ο Φρανσουά Μοντεστό. Ο μέσος των «ερυθρολεύκων», ελλείψει των Ελλήνων διεθνών, πήρε το ρόλο του αρχηγού και έθεσε τον στόχο για τις επόμενες εβδομάδες. Αμετακίνητος δίπλα στον Ιμπαγάσα ο Γάλλος χαφ και στα ντέρμπι.

«Πρέπει να τα κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια. Δύο νίκες να κάνουμε, τίποτε άλλο» ήταν τα λόγια του Μοντεστό στη χθεσινή προπόνηση προς τους συμπαίκτες του, για τα δύο ντέρμπι που ακολουθούν για τη Σούπερ Λίγκα, κόντρα σε Άρη στη Θεσσαλονίκη και Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Ο 31χρονος μέσος, το έχει μέσα του το αρχηγιλίκι, αφού φόραγε το περιβραχιόνιο στη Μονακό, όταν έφυγε ο Ζιβέ, ενώ είναι και αρχηγός της εθνικής Κορσικής (στα πρότυπα της εθνικής Καταλονίας) και ξέρει πόσο σημαντικοί είναι οι αγώνες που ακολουθούν. Με έξι βαθμούς στα συγκεκριμένα ματς, ο Ολυμπιακός θα είναι στη ...χειρότερη στο +10 από τη δεύτερη θέση και ουσιαστικά θα έχει "κλειδώσει" τον τίτλο.

Παραμένει δίδυμο με Ιμπαγάσα

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η συνύπαρξή του Mοντεστό με τον Αριέλ Ιμπαγάσα στα χαφ είναι άκρως επιτυχημένη, με αποτέλεσμα ο Ερνέστο Βαλβέρδε να κάνει σκέψεις να το διατηρήσει και στα ντέρμπι, παρά την επιστροφή του Ντουντού. Ο Μοϊσές Ουρτάδο παραμένει ανέτοιμος (ίσως χάσει και το «αιώνιο» ντέρμπι), ενώ και ο Βραζιλιάνος δεν είναι σε φουλ ρυθμό από φυσικής άποψης, κάτι που ακόμα και όταν γίνει δύσκολα θα «πετάξει» εκτός ενδεκάδας τον Γάλλο.

Βέβαια, σημαντικό ρόλο παίζει και η κούραση, ιδίως του Ιμπαγάσα που είναι και μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και του Μοντεστό ο οποίος «καταπίνει» πολλά χιλιόμετρα σε κάθε αγώνα. Από την άλλη το «δέσιμο» μεταξύ των δύο δεν μπορεί να μην προσμετρήσει με αποτέλεσμα η παρουσία τους κόντρα σε Άρη και Παναθηναϊκό να θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρη.

Από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών, στη διάθεση του Βαλβέρδε αναμένεται να τεθεί ο Αβραάμ Παπαδόπουλος για το ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης», παρά το γεγονός ότι έκανε πάλι ατομικό, αφού από σήμερα θα μπει όπως όλα δείχνουν σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Ο Ισπανός τεχνικός έχει ήδη κάνει κάποια πλάνα για το αρχικό σχήμα απέναντι στους «κίτρινους», αλλά τις τελικές του αποφάσεις θα τις πάρει με την επιστροφή των διεθνών και μετά τις τελευταίες προπονήσεις της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: