Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

«Να τους κατονομάσει!»

Η δήλωση Βγενόπουλου (για τους μισούς παράγοντες του ΠΑΟ που «δεν θέλουν το πρωτάθλημα») προκάλεσε όχι απλώς αίσθηση, αλλά πάταγο.

Ερμηνείες και σχόλια συνοδεύουν στον σημερινό Τύπο την ατάκα «ντρεπόμουν!» που βγήκε από το στόμα του κ. Βγενόπουλου. Κι επειδή η δήλωση και τα απόνερά της αφορά βασικά και κύρια τον Παναθηναϊκό, έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς την υποδέχτηκε ο πράσινος Τύπος, δηλαδή η «Πράσινη» και το «Derby».

«Μπουρλότο»

Επικριτικός είναι ο τίτλος στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Derby», όσον αφορά τις δηλώσεις που έκανε ο Ανδρέας Βγενόπουλος φεύγοντας από το γήπεδο χθες το βράδυ.

Παρότι το αποτέλεσμα του παιχνιδιού καταλαμβάνει τον κύριο χώρο στο πρωτοσέλιδο, στη δήλωση του εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ δίνεται επίσης μεγάλη βαρύτητα, με τον διευθυντή της εφημερίδας, Κώστα Γκόντζο, να σχολιάσει το θέμα στη στήλη του («Game over»), στην τελευταία σελίδα.

«Μπουρλότο χωρίς λόγο στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού για νταμπλ. Απίστευτα διχαστική δήλωση του Βγενόπουλου για παράγοντες του Τριφυλλιού που δεν θέλουν το Πρωτάθλημα και γελούσαν για την γκέλα!», είναι ο τίτλος που συνοδεύει τη φωτογραφία του Α. Βγενόπουλου στο πρωτοσέλιδο, ενώ στη στήλη του Κ. Γκόντζου ο τίτλος για το ίδιο θέμα είναι… «Ποιοι είναι, να τους μάθουμε. Αλλιώτικα… ».

«Τι έγινε δηλαδή χθες; Τι φοβερό και τρομερό έγινε και βγήκαν πάλι τα… μαχαίρια σε δημόσια θέα; Ποιοι παίζουν τόσο άγαρμπα πια με το όνομα και την ιστορία αυτή της ομάδας; Ποιοι πλειοδοτούν σε Παναθηναϊκοφροσύνη και σε βάρος ποιων τέλος πάντων;», αναφέρει αρχικά στο σχόλιό του ο διευθυντής της «Derby», ενώ σε άλλο σημείο συμπληρώνει:

Η πιο διχαστική δήλωση

«Όσο για την ουσία των δηλώσεων του Ανδρέα Βγενόπουλου; Δεν ξέρω κατ’ αρχήν, πόσο πραγματική ουσία υπήρχε στα λόγια του. Αλλά έστω κι έτσι, όταν λες τέτοια πράγματα, καλό είναι τα λες ολόκληρα. Το σκηνικό να γίνεται μία δήλωση και μετά να αναλαμβάνουν τα… άτυπα γραφεία Τύπου να την ερμηνεύσουν, έχει γίνει εδώ και καιρό κουραστικό για τον Παναθηναϊκό. Ο κύριος Βγενόπουλος, λοιπόν, χρωστάει προς όλον τον κόσμο του Παναθηναϊκού ονόματα. Ποιοι δηλαδή παράγοντες, επαναλαμβάνω ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ του Παναθηναϊκού που είναι και οι… μισοί μάλιστα, δεν θέλουν το πρωτάθλημα.

Ποιοι είναι οι μισοί Ολυμπιακοί με την ευκαιρία, πότε έσκασαν μύτη αυτοί στον Παναθηναϊκό; Υπήρχαν πάντα, δηλαδή και πάντα δεν ήθελαν το πρωτάθλημα, ή εμφανίστηκαν επί πολυμετοχικού; Αλλιώτικα, αν δηλαδή ο Ανδρέας Βγενόπουλος κρυφτεί ή εξαφανιστεί, ή αφήσει σε κύκλους και τετράγωνα και ημέτερα του ΜΜΕ να επεξηγήσουν τη δήλωσή του, θα έχει καταφέρει ένα απίστευτο κατόρθωμα. Να κάνει δημόσια την πιο διχαστική δήλωση που έχει γίνει ποτέ σε αυτή την ομάδα».

«Γιατί Ανδρέα;»

«Άκαιρη» χαρακτηρίζει τη δήλωση του Ανδρέα Βγενόπουλου η εφημερίδα «Πράσινη». Το «γιατί Ανδρέα;» το «χτυπάει» στο πρωτοσέλιδο αλλά όχι σε περίοπτη θέση. «Άκαιρη δήλωση Βγενόπουλου τη στιγμή που όλοι κυνηγούν λυσσαλέα τον Παναθηναϊκό», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στο εσωτερικό ρεπορτάζ της εφημερίδας προβάλλονται οι δηλώσεις του προέδρου Νικόλα Πατέρα με τίτλο «όλα θα πάνε καλά», τονίζεται ότι το «αφεντικό» της ΠΑΕ άφησε ασχολίαστη την τοποθέτηση του Ανδρέα Βγενόπουλου και σε ένα μικρό πλαίσιο υπάρχουν τα όσα είπε ο «Mr MIG».

«Περίεργες δηλώσεις σε λάθος χρόνο»

Αυτός είναι ο τίτλος που αναφέρεται στη δήλωση του Ανδρέα Βγενόπουλου και συνεχίζει το κείμενο: «Περίεργες δηλώσεις έκανε μετά το τέλος του αγώνα ο Ανδρέας Βγενόπουλος ο οποίος εξέπληξε τους πάντες και τα πάντα, ειδικότερα αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό συνέβη μετά την απώλεια δυο βαθμών. Δηλαδή, σε λάθος χρόνο. Ο εκ των μετόχων άσκησε σοβαρή κριτική, χωρίς κανείς να το περιμένει, κατά παραγόντων της ομάδας, χωρίς όμως να τους κατονομάσει».

Φωτιές στην ηρεμία

Ο «πρασινοφρουρός», από τη μεριά του, δεν αφήνει ασχολίαστες τις δηλώσεις Βγενόπουλου και εκφράζει την άποψη ότι έβαλε φωτιά στην ηρεμία.

«Καταπληκτικό timing διάλεξε ο Βγενόπουλος για να πετάξει αυτή τη διχαστική ατάκα που ξεστόμισε χθες βγαίνοντας από το ΟΑΚΑ», αναφέρει προφανώς με ειρωνικό τρόπο και συνεχίζει:

«Να κατονομάσει»

«Τώρα που έβαλε φωτιά όμως, οφείλει να τη σβήσει. Να βγει στα ίσα και να κατονομάσει ποιος έκανε τι χθες στα επίσημα του ΟΑΚΑ. Εκτός αν ανακαλύπτουμε φαντάσματα για να βάλουμε μπουρλότο σε μια ομάδα που πάει τρένο για το πρωτάθλημα. Δέκα αγωνιστικές έμειναν. Όποιος θέλει να μιλήσει, ας περνάει για μια στιγμή τη γλώσσα του από τον εγκέφαλό του προτού αποφασίσει να κάνει ζημιά στην ηρεμία της ομάδας. Κι αν έχει προβλήματα με οποιονδήποτε, ας σεβαστεί τουλάχιστον τον κόσμο που αγωνιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: