Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

«Η πορεία μας δεν ήταν θέμα τύχης»

Την αντίθεσή του σε όσους χαρακτηρίζουν την πορεία της Skoda Ξάνθης επί των ημερών του θέμα τύχης εξέφρασε ο Νίκος Παπαδόπουλος με συνέντευξή του στη Sportday. Ο Έλληνας προπονητής τόνισε, επίσης, ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στη θέση του βοηθού προπονητή, αν έρθει νέος τεχνικός στην ομάδα τη νέα σεζόν.

Αναλυτικότερα ένα μέρος των δηλώσεων του κόουτς των Ακριτών, που δημοσιεύονται στο σημερινό φύλλο της Sportday:

-Ποια ήταν η πρώτη αντίδρασή σας όταν ο Χρήστος Πανόπουλος σας ζήτησε να αναλάβετε προσωρινά τα ηνία της ομάδας;
«Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι πρέπει να αρπάζεις τις ευκαιρίες που έρχονται στη ζωή σου. Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί όταν ήμουν 16 χρόνων, όταν από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκα από το Κιλκίς στο Ηράκλειο και από τη Γ' στην Α' Εθνική. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, το ήθελα πολύ και από τη στιγμή που μου δόθηκε η ευκαιρία, δεν υπήρχε περίπτωση να την αφήσω».

-Δεν σας ενόχλησε το γεγονός ότι παρά τα θετικά αποτελέσματα που είχατε από τα πρώτα παιχνίδια, ο κ. Πανόπουλος συνέχιζε να αναζητεί προπονητή;
«Η αλήθεια είναι ότι δεν ένιωσα ποτέ υπηρεσιακός προπονητής. Σκεφτόμουν μόνο τα παιχνίδια που είχαμε μπροστά μας. Τη μόνη στιγμή που σκέφτηκα ότι ήμουν προσωρινός ήταν όταν με ξανακάλεσε ο κ. Πανόπουλος για να μιλήσουμε. Τότε είχα την αίσθηση ότι θα μου γνωρίσει τον νέο προπονητή. Απεναντίας, μου είπε ότι συνεχίζουμε μαζί μέχρι τέλους, κάτι φυσικά που με έκανε να αισθανθώ πολύ ωραία».

-Την περίοδο εκείνη δηλώνατε ότι δεν θα είχατε πρόβλημα να συνεχίσετε ως βοηθός του νέου προπονητή. Σήμερα θα κάνατε το ίδιο;
«Σήμερα όχι. Αν έρθει άλλος προπονητής, δεν θα μείνω ως βοηθός του. Ήταν διαφορετικά τότε τα δεδομένα. Τότε ήθελα να δουλέψω δίπλα σε κάποιον και να πάρω γνώσεις. Σήμερα όμως και έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα και με την πορεία που έχω κάνει στην ομάδα νομίζω ότι δεν θα ήταν σωστό και για μένα να επιστρέψω στη θέση του βοηθού».

-Γι' αυτούς που θα πουν ότι η πορεία σας στην ομάδα ήταν θέμα τύχης τι απαντάτε;
«Έχω ακούσει πολλές φορές να το λένε αυτό και με τσαντίζει. Στο μόνο παιχνίδι το οποίο ήμασταν τυχεροί ήταν αυτό με τον Ολυμπιακό Βόλου, απεναντίας έχω να θυμάμαι αρκετά στα οποία σταθήκαμε άτυχοι».

-Τις τελευταίες ημέρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι ο Χρήστος Πανόπουλος βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, με το όνομα του Μαρίνου Ουζουνίδη να παίζει πολύ δυνατά. Ποιες είναι οι σκέψεις σας;
«Προσωπικά θα αισθανόμουν άβολα αν ακουγόταν το όνομά μου για μια ομάδα που αυτή τη στιγμή έχει προπονητή και που κατά κοινή ομολογία έχει πετυχημένη πορεία. Δεν ξέρω αν ισχύουν τα όσα έχω διαβάσει και δεν έχω καμία ενημέρωση. Αν ισχύουν όλα αυτά, δεν μπορώ να πω ότι δεν με ενοχλεί. Προσωπικά νιώθω καλά με τον εαυτό μου, δουλεύω όλο το 24ωρο για την ομάδα, έχω υλοποιήσει τον στόχο της. Ο κ. Πανόπουλος μου έδειξε εμπιστοσύνη και πάντα θα τον ευχαριστώ γι' αυτό. Από εκεί και πέρα οι ομάδες επιλέγουν και προγραμματίζουν πώς θέλουν να συνεχίσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: