Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Φέργκιουσον: «Χάσιμο χρόνου τα ‘εθνικά΄ φιλικά»

Κανένα απολύτως λόγο να γίνονται φιλικά παιχνίδια μεταξύ εθνικών ομάδων δεν βρίσκει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που δεν παραλείπει πάντως να δηλώσει λάτρης των επίσημων εθνικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.

Η Αγγλία έδωσε επίσημο αγώνα με την Ουαλία, και έπειτα ο Φάμπιο Καπέλο αφοιύ άφησε πέντε πρωτοκλασάτους παίκτες να επιστρέψουν στις ομάδες τους και ανάμεσά τους και τον Γουέιν Ρούνεϊ, θα έχει την ομάδα στη διάθεση του λίγες μέρες ακόμη. Ο λόγος είναι το φιλικό με την Γκάνα την Τρίτη.

Ο Φέργκιουσον όμως δεν βλέπει το λόγο για κάτι τέτοιο. «Είμαι λάτρης των μεγάλων εθνικών διοργανώσεων. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει φυσικά να αγωνίζονται τόσο στο Euro όσο και στο Μουντιάλ. Τα φιλικά παιχνίδια όμως είναι απλά χάσιμο χρόνο και δεν θα σταματήσω να το πιστεύω αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σκωτσέζος τεχνικός επεξηγώντας:

«Είναι από τη μία λογικό να θέλει ο προπονητής να έχει για έξι και εφτά μέρες τους παίκτες κοντά του για να περάσει τη φιλοσοφία του. Όταν όμως μετά τον επίσημο αγώνα αφήνεις πολλούς πρωτοκλασάτους παίκτες να αποχωρούν, τότε πράγματι δεν έχει κανένα νόημα το επιπλέον φιλικό και οι επιπλέον μέρες προπόνησης. Επειδή δεν έχεις στα χέρια σου την ομάδα που θέλεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: