Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ιδού το σεντόνι, ιδού το πήδημα, κ. Ιβάν!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης εξηγεί πώς ο Mr. ΠΑΟΚ αντί για mea culpa, κάνει ευρωπαϊκά όνειρα κι ανατρέχει στο "διαιτητικό σπρώξιμο" όσων υποδύονται τους "κατατρεγμένους". Όταν υπάρχουν οι ...σημαίες, τι τα θες όλα τα άλλα; Οι οδικές αποστάσεις εκμηδενίζονται …μαγικά και τα 438 χιλιόμετρα που χωρίζουν Αθήνα-Ιωάννινα, Περιστέρι-Ζωσιμάδες, καλύπτονται σαν …αστραπή, μεταμορφώνοντας "αργοκίνητα καράβια" σε "jumbo jet"!
Κάπως έτσι, από κει που ο Ιβάν Σαββίδης οδηγούνταν σε θλίψη, περισυλλογή και mea culpa για τα απανωτά σφάλματα και τις άστοχες αποφάσεις του – με αποκορύφωμα το "φάγωμα" του Δώνη στον προθάλαμο των play off – ούτως ώστε να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τη λαϊκή οργή της Τούμπας, μια μικρή γεύση της οποίας πήρε μόλις πριν μερικές ημέρες, το σάλτο μορτάλε από τον Πύργο τον Λευκό, τον προσγείωσε στο σεντόνι του Champions League.
Ας όψεται ο χορός των χαμένων ευκαιριών των παικτών του Ατρομήτου, ο κέρβερος του Αστέρα, Γιώργος Μπαντής και το "κόψιμο" του Ναπολεόνι με υπόδειξη ανύπαρκτου οφσάιντ, από το βοηθό του Κάκου (Φραγκιαδάκη) – ναι, του Κάκου, που θεωρητικά είναι "επικηρυγμένος" από τον ΠΑΟΚ και χαρίστηκε κάνα δυο φορές στον Σανκαρέ πριν του βγάλει αναγκαστικά την κόκκινη στο 78΄ – πέντε λεπτά πριν από τη λήξη, για να απολέσουν οι Περιστεριώτες την ιστορική ευρωπαϊκή ευκαιρία τους.
Τα "χαϊδέματα"
Να υπενθυμίσω για τους έχοντες ασθενή ή επιλεκτική μνήμη, που μπαίνουν από κάτω και γράφουν το μακρύ και το κοντό τους, σύμφωνα με τα καλά και συμφέροντα, ότι ο ΠΑΟΚ που – σαν τον κλέφτη για να φοβηθεί ο νοικοκύρης – φωνάζει για τη διαιτησία, απόλαυσε "σπρώξιμο" κατά κόρον φέτος. Και στη regular season και στα play off.
Επιγραμματικά:
- Ο Αστέρας έχασε στην Τούμπα 1-2, με ανύπαρκτο πέναλτι στο 88’
- Η Ξάνθη έχασε στα Πηγάδια 3-0, με το πρώτο γκολ, στο 10΄, να προέρχεται από ανύπαρκτο πέναλτι.
- Ο Πανιώνιος ηττήθηκε στη Ν. Σμύρνη (2-1) με το πρώτο γκολ από αυστηρό πέναλτι, ενώ έχασε και στην Τούμπα (4-2), αλλά στο 2-2 (63΄) δεν αποβλήθηκε ο Κατσουράνης σε φάση που έκανε πέναλτι (δόθηκε μεν) και ο "κυανέρυθρος" επιθετικός βρισκόταν σε προφανέστατη θέση για γκολ.
- Ο Πλατανιάς έχασε στην Τούμπα 2-0 αφού πρώτα δόθηκαν δύο αυστηρά πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ κι ενώ το αποτέλεσμα ήταν 0-0 (το πρώτο χάθηκε).
- Ο ΠΑΣ λύγισε στους Ζωσιμάδες (1-3) με το άνοιγμα του σκορ για τον ΠΑΟΚ να προέρχεται από ανύπαρκτο έμμεσο φάουλ στην μικρή περιοχή των γηπεδούχων.
- Ο ΟΦΗ έχασε 3-1 στη Θεσσαλονίκη, αλλά ενώ κέρδιζε 1-0 δεν του δόθηκε πέναλτι ΚΑΙ αποβολή του Ιτάντζ.
- Και βέβαια στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στην Τούμπα (2-0), οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες από το 39΄, λόγω αυστηρής αποβολής του Πάπε Σο και με το δεύτερο γκολ οφσάϊντ. Ωστόσο οι σχέσεις των φίλα προσκείμενων ηγετικών στελεχών των δύο ΠΑΕ, παραδόξως, αντί να διαταραχθούν, ενισχύθηκαν!
- Στα play off στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος δέχθηκε καθαρό γκολ οφσάϊντ από τον Σαλπιγγίδη, ενώ στην Τούμπα, στο 0-0, δεν είχε αποβληθεί ο Κατσουράνης για φάουλ επί του Ιγκλέσιας ένα μέτρο έξω από την περιοχή.
- Και τώρα στο καθοριστικό επιμύθιο της διαδικασίας, ο Ναπολεόνι ακόμα… κόβει τις μπούκλες του από το μακρύ μαλλί που είχε μέχρι πριν λίγο καιρό, αλλά ποιος ασχολείται μαζί του;
Κάποιοι το "καβάλησαν"
Ο ΠΑΟΚ ήταν, λοιπόν, ο τελικός νικητής του "μίνι πρωταθλήματος", ο Ατρόμητος είχε μια σεζόν που πήγε παραπέρα ίσως κι από τις επιδιώξεις του – μολονότι άλλαξε τρεις προπονητές κι αυτό πέρα κάθε λογικής δεν του ανέκοψε το δρόμο -, ο ΠΑΣ Γιάννινα τολμώ να πω ότι έμοιαζε με την σπουδαία Α.Ε.Λ. της δεκαετίας του ΄80, τηρουμένων των αναλογιών, αλλά σαφώς και τιμά το περιφερειακό ποδόσφαιρο η παρουσία του.
Όπως φυσικά και του Αστέρα Τρίπολης, που "ξεφούσκωσε" στον επίλογο της χρονιάς, γιατί ίσως κάποιοι – όχι πάντως ο Τσιώλης – παραπήραν ψηλά τον αμανέ στην Τρίπολη, βγάζοντας γλώσσα όχι ίσαμε αλλά πιο πάνω από το μπόι τους. Χάνοντας μάλιστα και τις εντυπώσεις που κέρδιζαν ως αδικημένοι μιας φάσης του τελικού Κυπέλλου.
Έργα και όχι …κλάψα
Τώρα που η θέση στα προκριματικά του C.L., πάντως, πήγε στο "Δικέφαλο του βορρά", είναι η ώρα να δείξει επί της ουσίας τι σκοπούς έχει για τον σύλλογο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, αλλά και την εξαγγελλόμενη επενδυτική διάθεση του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Η Ευρώπη και μια πιθανή συμμετοχή του ΠΑΟΚ στους ομίλους – αν και εφόσον μπορέσει, βεβαίως, αγωνιστική υπέρβαση, κόντρα σε μία εκ των Λιόν, Φενέρμπαχτσέ, Αϊντχόφεν, Μέταλιστ, οι οποίες υπό τοιαύτες συνθήκες κι αν δεν "πέσει" πολύ χρήμα στις μεταγραφές, αλλά και σαν δελεαστικό μέσο για να πειστεί ένας πραγματικά καλός και καταξιωμένος προπονητής να το πει το "ναι" στη Θεσσαλονίκη, είναι πολύ καλύτερές του – σημαίνει και πρόκληση και στοίχημα. Προσωπικό στοίχημα του Ι. Σαββίδη να φανεί αντάξιος των προσδοκιών των οπαδών του ΠΑΟΚ αυξάνοντας γρήγορα τις στροφές και τις ταχύτητες της ομάδας στο (συνολικό) ποδοσφαιρικό σκηνικό.
Αν δεν "ματώσει" ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, δεν κοιτάξει την αλήθεια κατάματα, αφήνοντας παραπλεύρως την παγίδα της …κλάψας (άλλων) και τις προφάσεις εν αμαρτίαις, δεν γίνει πραγματιστής δηλαδή και …δεν μάθει και λίγο μπάλα, η ομάδα θα εξακολουθήσει να …"μην είναι ομάδα", όπως διάβασα και σε συνέντευξη του Μεγαλέξανδρου Γιώργου Κούδα στην "Real News". 
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: