Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Άξια και... τυχερά «λιοντάρια»

Η Αγγλία με αρκετή δόση τύχης, αλλά και σωστή αντίδραση όταν αυτή χρειαζόταν, έφυγε από το Ρίο με το τελικό 2-2 στη φιλική αναμέτρηση με τους Βραζιλιάνους, στα εγκαίνια του νέου «Μαρακανά».

Άξια και... τυχερά «λιοντάρια»(video)
Κάκιστη η ομάδα του Ρόι Χότζον στο πρώτο ημίχρονο, κινδύνευσε με διασυρμό και «ξεμύτισε» μετά το 40ο λεπτό! Σωτήρας ο Χαρτ που… έπιανε ό,τι μπορούσε, αλλά ζητούσε βοήθεια από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Αυτή, ήρθε σε μεγάλο βαθμό στο δεύτερο ημίχρονο, με τα «τρία λιοντάρια» να αντιδρούν σωστά μετά το γκολ του Φρεντ (57’). Μετά από εκπληκτική συνεργασία των Τσάμπερλεϊν - Λάμπαρντ - Ρούνεϊ, ο πρώτος ισοφάρισε (68΄) και λίγο αργότερα (79’), ο Γουέιν Ρούνεϊ με σουτ που κόντραρε και στον Φερνάντες, έβαλε μπροστά τους Άγγλους. Το τελικό 2-2 διαμόρφωσε στο 83’ ο Παουλίνιο.

Τραυματίας αποχώρησε στο 32ο λεπτό ο Λέιτον Μπέινς, του οποίου τη θέση πήρε ο Άσλεϊ Κόουλ.

Το ματς:

Η αλλαγή του συστήματος από το 4-4-2 στο 4-5-1, δεν βοήθησε και πάρα πολύ την Αγγλία. Ναι μεν γέμισε τη μεσαία γραμμή, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους Βραζιλιάνους να φτάσουν στα καρέ του Τζο Χαρτ. Ο πορτιέρο της Μάντσεστερ Σίτι κλήθηκε να παίξει… σχεδόν μόνος του απέναντι στις βραζιλιάνικες απειλές για την εστία του και ήταν εξαιρετικός. Πραγματοποίησε εκπληκτικές επεμβάσεις, κυρίως στο 18ο και το 29ο λεπτό, όταν αρχικά εμπόδισε τον Νεϊμάρ να σκοράρει από τη μικρή περιοχή κι έπειτα βροντοφώναξε «όχι» στους Φελίπε Λουίς και Χουλκ. Τα «τρία λιοντάρια» δεν κατάφεραν να κρατήσουν τη μπάλα και στόχος τους ήταν να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 0-0. Εντελώς ξαφνικά, πάντως, η Αγγλία έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Σέζαρ έκανε την πρώτη του επέμβαση στο ματς, στην προσπάθεια του Θίο Γουόλκοτ στο 40ο λεπτό.

Η διάθεση των παικτών του Χότζον να προσπαθήσουν να επιτεθούν λίγο περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, έδειχνε αρχικά ότι δεν μπορούσε να αλλάξει ριζικά την κατάσταση. Η Βραζιλία είχε τον έλεγχο και πίεζε ασφυκτικά την Αγγλία, που αμυνόταν με σθένος. Το γκολ τελικά ήρθε από τη «σελεσάο» με τρόπο που ούτε και ο Χαρτ θα μπορούσε να το αποσοβήσει. Από σουτ του Ερνάνες στο 57’, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι και στο «ριμπάουντ», ο Φρεντ έκανε το 1-0. Η αλήθεια είναι ότι το ματς έδειχνε πως είχε τελειώσει, όμως η Αγγλία διέψευσε πολλούς! Αρχικά ο Μίλνερ με το αριστερό στο 64’ ανησύχησε τον Ζούλιο Σέζαρ και στο 67ο λεπτό, ο Τσάμπερλεϊν από ωραία συνεργασία με τους Λάμπαρντ και Ρούνεϊ, με δυνατό δεξί σουτ ισοφάρισε σε 1-1! Και όχι μόνο αυτό, αλλά τα «τρία λιοντάρια» ξεδιπλώθηκαν γρήγορα στο 79’ για να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ με το γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ με το ωραίο σουτ που κόντραρε στον Φερνάντες για το 2-1! Η «σελεσάο» δεν θα δεχόταν να χάσει έτσι αυτό το ματς και ο Παουλίνιο στο 82’ με δεξί βολέ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Φελίπε Λουίς (46’ Μαρσέλο), Λουίζ Γκουστάβο (46’ Ερνάνες), Παουλίνιο (84’ Μπερνάρ), Χουλκ (73’ Φερνάντο), Όσκαρ (56’ Λούκας), Νεϊμάρ, Φρεντ (80’ Νταμιάο)

Αγγλία: Χαρτ, Τζόνσον (62’ Τσάμπερλεϊν), Μπέινς (32’ Κόουλ), Κάρικ, Κέιχιλ, Γιαγκέλκα, Τζόουνς, Λάμπαρντ, Γουόλκοτ (84’ Ρόντγουελ), Ρούνεϊ, Μίλνερ
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: