Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Το καθήκον, η καταγγελία και η ευθύνη των ποδοσφαιριστών!!

Εγώ συγκρατώ αυτό που είπε ο Γεωργιάδης, ότι δηλαδή κάποιοι (μέσα από τον ΠΑΟΚ) τον κοιτούσαν στραβά με τα αποτελέσματα που έφερνε η ομάδα του… Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης

Το καθήκον, η καταγγελία και η ευθύνη των ποδοσφαιριστών
Εγώ συγκρατώ αυτό που είπε ο Γεωργιάδης, ότι δηλαδή κάποιοι (μέσα από τον ΠΑΟΚ) τον κοιτούσαν στραβά με τα αποτελέσματα που έφερνε η ομάδα του και συζητούσαν με τους ποδοσφαιριστές…

Δηλαδή, μιλάμε για ωμή παρέμβαση στο έργο του. Ότι δηλαδή, γινόταν ελαφρώς της κακομοίρας και προφανώς αυτός ήταν ένας λόγος που η ομάδα του ήταν απείθαρχη, όπως παρουσιάστηκε στο μεγαλύτερο κομμάτι των πλέι-οφ.

Εδώ είμαστε λοιπόν… Ορίστε. Από εδώ μπορείς να ξεκινήσεις Ιβαν Σαββίδη. Από τα παραμάγαζα που έχουν στηθεί στην καρδιά της ομάδας και λειτουργούν καιρό τώρα.

Και βέβαια ενισχύεις την παρουσία τους, είτε γιατί έχεις μαζέψει αρκετό κόσμο που έχει από μια άποψη για όλα. Επίσης, ρίχνεις νερό στο μύλο όταν επισκέπτεσαι τα αποδυτήρια και αρχίζεις τις ομιλίες, καταργώντας ακόμη και τον προπονητή.

Δεν έχει καμία δουλειά ο ιδιοκτήτης να μπουκάρει στα αποδυτήρια και να δίνει οδηγίες στον Βούκιτς, να αναλαμβάνει περισσότερες πρωτοβουλίες.

Λίγο αργότερα, ο κύριος…. υποσυνείδητος φόβος, ο Σαλπιγγίδης, τα είπε σωστά. Με δυό κουβέντες, αυτοί οι «κάποιοι» και… κάποιοι άλλοι ανόητοι οπαδοί, υποδεικνύουν ως βασικούς υπεύθυνους τους ποδοσφαιριστές, για ό,τι στραβό συμβαίνει. Με αποτέλεσμα, να τους επιτίθενται, όπως συνέβη αρκετές φορές και φέτος.

Κι αυτό θα πρέπει να κοιτάξεις Ιβάν. Τα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας δεν είναι δυνατόν να «φθείρονται» κατά αυτόν τον βάναυσο τρόπο, επειδή δεν τους στηρίζει και δεν τους προστατεύει η ίδια η διοίκηση ή ακόμη κι ο προπονητής. Κι αυτό δεν αποτελεί αδυναμία μόνο της τωρινής διοίκησης…

Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του στα Γιάννενα, όπως έπρεπε να πράξει, χωρίς να χρειάζεται να περιμένει το αποτέλεσμα του Περιστερίου. Είχε ιερό καθήκον απέναντι σε όσους λίγους πίστευαν ότι έστω την τελευταία στιγμή, θα του κάτσει η πρώτη θέση με την… ευγενική χορηγία του Ατρομήτου.

Μέχρι το ημίχρονο κανείς δεν θα μπορούσε να είναι αισιόδοξος για το φινάλε του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα. Οι υπολογισμοί τον ήθελαν να ξεκινά νωρίς νωρίς τα παιχνίδια του στο Europa League, αλλά, το γκολ του Κατσουράνη, έστελνε για διακοπές τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και τους γλίτωνε από προετοιμασία που θα ξεκινήσει σε δυό εβδομάδες. Με το γκολ του Σίλντεφελντ, ο ΠΑΟΚ απογειώθηκε στην πρώτη θέση των πλέι-οφ, πετυχαίνοντας ότι είχε αφήσει στη μέση, πριν από λίγες μέρες, πριν από το αναπάντεχο «διπλό» του Ατρομήτου.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό του άξιζε και αποκλειστικά δική του υπαιτιότητα έφτασε στο… αμήν για να εξαρτάται από τον Ατρόμητο και τον Αστέρα η συμμετοχή του στα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ.

Αυτό βέβαια που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον πλέον, είναι πως θα αντιδράσει ο Ιβαν Σαββίδης που μέχρι πριν από λίγο καιρό μοίραζε υποσχέσεις για πρωτάθλημα και διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αν δηλαδή θα φανεί συνεπής σε τέτοιο βαθμό που θα δημιουργήσει τελικά μια πολύ πιο ανταγωνιστική ομάδα. πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: