Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Έκανε ματς για νέο συμβόλαιο!!


Έκανε ματς για νέο συμβόλαιο

Με τη χθεσινή του απόδοση στη Νέα Σμύρνη ο Σαλίνο “είπε” στους ανθρώπους του Ολυμπιακού να μη χάνουν τον καιρό τους και ότι...καλά θα κάνουν να τον φωνάξουν σύντομα για επέκταση της συνεργασίας τους.

Το συμβόλαιο του Λεάντρο Σαλίνο λήγει το καλοκαίρι, αλλά μεγάλος ντόρος για το αν θα παραμείνει ο Βραζιλιάνος στον Πειραιά δεν έχει γίνει.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Αυτό διότι το όνομα του λατινοαμερικάνου δεν το λες και “εμπορικό” ώστε να ξεκινήσει σίριαλ αναφορικά με τις “τζίφρες” στα κοντράτα. Είναι όμως δεδομένο (και επί τούτου μην έχετε καμιά αμφιβολία) πως ο Σαλίνο είναι απαραίτητος σε κάθε ομάδα που θέλει να έχει βάθος στο ρόστερ της.

Ο πρώην μπακ της Μπράγκα ήταν χθες στη βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού, αντικαθιστώντας τον Ελαμπντελαουί και πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση.

Δεν τα είπε...τυχαία τα καλά λόγια για τον παίκτη του ο Σίλβα στη συνέντευξη Τύπου. Με τη χθεσινή του απόδοση στη Νέα Σμύρνη ο Σαλίνο “είπε” στους ανθρώπους του Ολυμπιακού να μη χάνουν τον καιρό τους και ότι...καλά θα κάνουν να τον φωνάξουν σύντομα για επέκταση της συνεργασίας τους.

Στο ποδόσφαιρο βρίσκουν χώρο για πρωταγωνιστικό ρόλο (έστω και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων) και τα “εργαλεία” και ο Σαλίνο έχει αποδείξει πως είναι από τους πλέον σταθερούς παίκτες του Ολυμπιακού.

Χθες έκανε πολύ καλό παιχνίδι όχι μόνο σε ότι αφορά τ' αμυντικά του καθήκοντα αλλά είχε και σημαντική συνεισφορά στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού.

Έκανε πολλές κούρσες, είχε καλά ανεβάσματα δίνοντας στηρίγματα σε Φορτούνη (στο πρώτο μέρος) και Πάρντο (στη συνέχεια) και είναι χαρακτηριστικό ότι έφτασε και στο σημείο να χάσει τεράστια ευκαιρία, έχοντας κάνει κίνηση δεύτερου φορ για ν' απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Με λίγα λόγια ήταν ένα σύγχρονο μπακ με πολλές δυνάμεις και πατήματα και στις δύο περιοχές. Αίσθηση μας είναι πως δεν μπορεί να περιμένει κάτι παραπάνω ένας προπονητής από ένα “εργαλείο”.

Ο Σίλβα τον χρειάστηκε στη διάρκεια της σεζόν για να “στείλει” μήνυμα στον Μαζουάκου και τον έβαλε αριστερό μπακ. Τον χρειάστηκε για ν' αντικαταστήσει τον Ελαμπντελαουί όταν ο Νορβηγός ήταν τραυματίας.

Του ανέθεσε στο πιο δύσκολο ματς να...ξεχάσει τις θέσεις των ακραίων μπακ και να παίξει “κόφτης”. Αυτό το τελευταίο, στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Μπάγερν. Το έκανε και μάλιστα καλά, ανεξάρτητα από το αν οι “ερυθρόλευκοι” γνώρισαν την ήττα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, γνωρίζει τι σόι παίκτης είναι ο Σαλίνο και τι μπορεί να προσφέρει. Κι από τη στιγμή που το γνωρίζει ο προπονητής δε θ' αργήσει και η μέρα που ο Ολυμπιακός θα φωνάξει τον Βραζιλιάνο για να υπογράψει επέκταση του συμβολαίου του.

Ο βραχύσωμος λατινομερικάνος φώναζε παρών σε όλα τα δύσκολα παιχνίδια του Ολυμπιακού, από τη μέρα που ήρθε στη χώρα μας.

Ότι του ζήτησε ο προπονητής του το έκανε. Και τώρα μπορούν να καταλάβουν αρκετοί ότι ο Μίτσελ έβγαλε “εμπάθεια” απέναντι στον Σαλίνο, όταν ζητούσε πριν από ενάμιση χρόνο από τη διοίκηση των “ερυθρόλευκων”, την απομάκρυνση του συγκεκριμένου παίκτη. Γιατί όταν είσαι ο Μίτσελ δεν κάνεις επίδειξη δύναμης “πάνω” στον Σαλίνο. Απλά τα πράγματα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: