Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Group G Βόρειος Κορέα-Ακτή Ελεφαντοστού 0-3

Με νίκη και πολύ καλή εμφάνιση έκλεισε τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ η Ακτή Ελεφαντοστού. Οι "Ιβοριανοί" με εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα, βάση αποτελεσμάτων στο τουρνουά Βόρειος Κορέα, επικράτησαν 3-0.
Οι παίκτες του Σβεν Γκόραν Έρικσον γνώριζαν ότι έπρεπε να πετύχουν 8 γκολ και παράλληλα να χάσει η Πορτογαλία από την Βραζιλία για να πάρουν την πρόκριση. Παρότι, ρεαλιστικά η πρόκριση αποτελούσε μακρινό όνειρο, μπήκαν στο ματς με διάθεση να πετύχουν πολλά γκολ.

Το σκορ στο 20' ήταν 2-0 οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, ενώ είχαν και δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο. Ο ρυθμός τους ήταν ασταμάτητος, το πρέσινγκ αδιάκοπο και oι αντίπαλοι τους έδειχναν αδύναμοι να αντισταθούν.

Το σουτ του Κειτά μόλις στο 2' έδιωξε ο Μιόνγκ-Γκουκ, ενώ στο 8' η εκτέλεση φάουλ του Ρομαρίκ είχε την ίδια κατάληξη. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με την προσπάθεια του Ντρογκμπά να "μπουκάρει" στην περιοχή αλλά η παράλληλη μπαλιά προς το τέρμα δεν βρήκε αποδέκτη.

Η επόμενη ευκαιρία ήταν και η τυχερή για την Ακτή, αφού ο Γιάγια Τουρέ με "αψεγάδιαστο" πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μόλις στο 13'.

Το δοκάρι έσωσε την εστία του Μιόνγκ-Γκουκ σε δυνατό σουτ του Ρομαρίκ στο 17'. Ο δεξιός χαφ της Ακτής διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του στο 20', όταν μετά από σουτ του Ντρογκμπά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και από κεφαλιά του Ρομαρίκ, η Ακτή πήρε κεφάλι δύο γκολ στο σκορ.

Στις επιθετικές διαθέσεις της Ακτής Ελεφαντοστού η Βόρειος Κορέα είχε να επιδείξει μόνο μία καλή εκτέλεση φάουλ του Χο Γιουνγκ Τσο.

Η διαφορά κατοχής της μπάλας είχε φθάσει στο 64%-36% υπέρ της Ακτής Ελεφαντοστού, δείχνοντας την υπεροχή της στον αγωνιστικό χώρο. Οι Ιβοριανοί δοκίμαζαν καθόλη την διάρκεια του ματς την τύχη τους με μακρινά σουτ. Στο 38' στο σουτ του Ζερβινιό από την μεγάλη περιοχή η μπάλα βρίσκει το κάθετο δοκάρι.

Το ματς είχε ίδια γεύση και στο δεύτερο ημίχρονο με την Βόρειο Κορέα να έχει ως στόχο την αποφυγή της ήττας με βαρύ σκορ και την Ακτή Ελεφαντοστού να αποχωρήσει από το Μουντιάλ αφήνοντας θετικές εντυπώσεις.

Τόσο η κεφαλιά του Έμπουε στο 50' όσο και η κεφαλιά του Ντρογκμπά μετά από εκτέλεση κόρνερ έφυγαν άουτ, ενώ ενδιάμεσα το σουτ του Τάε Σε μπλόκαρε ο Μπάρι.

Ο Έρικσον προχώρησε σε δύο αλλαγές με την είσοδο των Καλού και Ντιντάν κάνοντας περισσότερο επιθετικό το σχήμα. Στο 67' ο Ρομαρίκ δεν κατάφερε με μακρινό δυνατό σουτ να αυξήσει το σκορ, ενώ ο Καλού απείλησε για πρώτη φορά την Βόρειος Κορέα στο 71' με δυνατό σουτ που έφυγε άουτ.

Παρότι ο χρόνος πέρναγε και οι παίκτες του Σβεν Γκόραν Έρικσον γνώριζαν ότι η πρόκριση ήταν απατηλό όνειρο το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε στο 78' όταν την κεφαλιά του Ντρογκμπά μπλόκαρε ο Μιόνγκ-Γκουκ.

Ο Τάε Σε έχασε σημαντική ευκαιρία στο 80' να μειώσει το σκορ από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή. Αντίθετα, ο νεοεισελθόντας στο ματς Καλού, έπειτα από σέντρα του Μποκά, με πλασέ από την μικρή περιοχή έγραψε το τελικό 3-0.

Ο Σουηδός τεχνικός της Ακτής Ελεφαντοστού έστω και νευρικά κοίταζε το ρολόι του και πήρε ελάχιστη χαρά όταν ο Ντιντάν σκόραρε στο 84' αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά αναδείχθηκε MVP του ματς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βόρειος Κορέα: Μιόνγκ-Γκουκ, Γιόνγκ-Χιόκ, Γιούν-Ιλ, Τσολ-Γιν, Γιούν-Ναμ, Κβανγκ-Τσον, Ναμ-Τσολ, Γιόνγκ-Γιό, Ιν-Γκουκ(67' Κουμ Τσολ), Γιόνγκ-Χακ, Τάε-Σε

Aκτή Ελεφαντοστού: Μπαρί, Μποκά, Κ. Τουρέ, Ζοκορά, Εμπουέ, Γ. Τουρέ, Τιοτέ, Ρομαρίκ(79' Ντούμπια), Κεϊτά(64' Καλού), Ζερβινιό(64' Ντιντάν), Ντρογκμπά

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο (Ισπανία)



Δεν υπάρχουν σχόλια: