Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Τα χρέη «βουλιάζουν» και το ΟΑΚΑ!!

Η έρευνα των συναδέλφων για την τραγική κατάσταση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ που δημοσιεύθηκε στο χθεσινό φύλλο είναι σοκαριστική, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Τα χρέη «βουλιάζουν» και το ΟΑΚΑ
Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται υπό καθεστώς εγκατάλειψης εξαιτίας έλλειψης πόρων και ουδείς φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι, αν δεν γίνουν έγκαιρα κάποιες απαραίτητες ενέργειες, το κόστος των ζημιών που θα προκύψουν θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα χρήματα που θα έπρεπε να είχαν διατεθεί για τη συντήρησή τους.
Βέβαια, όπως γίνεται πάντοτε σ' αυτήν τη χώρα, δεν πρόκειται να αποδοθούν ποτέ και σε κανέναν ευθύνες, ακόμη κι αν πέσει η στέγη του Καλατράβα επάνω στις κερκίδες. Και αυτές, δηλαδή η ανευθυνότητα και η αδιαφορία των κρατικών λειτουργών, είναι, κατά τη γνώμη μου, ο κύριος λόγος που δεν γίνονται αυτά που πρέπει και όχι η οικονομική δυσπραγία.
Από την έρευνα προέκυψε ότι υπάρχουν μεγάλα χρέη προς τον φορέα στον οποίο ανήκει το ΟΑΚΑ από συλλόγους, ομοσπονδίες και ιδιώτες. Αν είχαν εισπραχθεί, θα είχαν εξοφληθεί όλες οι υποχρεώσεις του και θα υπήρχε και περίσσευμα. Πώς, όμως, να απαιτήσει κανείς το περίπου ένα εκατομμύριο που χρωστάνε π.χ. η ΠΑΕ και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός όταν είναι γνωστή η οικονομική τους κατάσταση;
Αυτό που θα έπρεπε να είχε γίνει είναι να μην είχαν δημιουργηθεί αυτά τα χρέη. Αλλά με τη νοοτροπία που υπάρχει, σύμφωνα με την οποία κάποια στιγμή θα τα βρούμε με το κράτος και είτε θα μας τα χαρίσει είτε θα τα διακανονίσουμε σε... χίλιες δόσεις, κανένας δεν αισθανόταν πίεση να πληρώσει. Οταν, λοιπόν, το μεγαλύτερο αθλητικό συγκρότημα της χώρας βρίσκεται σ' αυτή την κατάσταση, το να ψάχνουμε να βρούμε γιατί δεν λειτουργούν οι κάμερες και ο ηλεκτρονικός έλεγχος στις πόρτες είναι το λιγότερο.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: