Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Μπαίνει δυνατά με Κοντάρεφ!

Ο Ιβάν Σαββίδης, ο πόντιος ομογενής επιχειρηματίας είναι πλέον δι' αντιπροσώπου του στην διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οπως ενέκρινε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η καινούργια διοίκηση της ΠΑΕ περιλαμβάνει επτά ονόματα και σ' αυτήν αναφέρονται οι Ζήσης Βρύζας, Γιώργος Σαχπατζίδης, Παντελής Κωνσταντινίδης, Σπύρος Μηλιωρίδης, Στέφανος Σαράτσης, ο επιχειρηματίας Βασίλης Τριλυράκης ως νέο πρόσωπο και ο Άντον Κοντάρεφ. Σε σχέση με την προηγούμενη εννιαμελή διοίκηση δεν υπάρχουν τα ονόματα των Θόδωρου Ζαγοράκη, Δημήτρη Σαχπατζίδη, Λεωνίδα Βελλή καθώς και εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη ο Δημήτρης Ζιγκερίδης.

Τα δυο νέα πρόσωπα συγκεντρώνουν και το εύλογο ενδιαφέρον αφού έρχονται για να καλύψουν θέσεις στο σχήμα. Ο Αντον Κοντάρεφ, είναι ο εκπρόσωπος του ομογενή επιχειρηματία και ο οικονομικός διευθυντής με τον οποίο είχε συζητήσεις προ ημερών ο Ζήσης Βρύζας. Πρόκειται ουσιαστικά για το προπομπό της έλευσης και εισόδου του Ιβάν Σαββίδη στην ΠΑΕ και αυτό είναι ενδεικτικό της πρόθεσης του ομογενή επιχειρηματία να μπει δυνατά στα κοινά του ΠΑΟΚ.

Το δεύτερο νέο πρόσωπο είναι ο επιχειρηματίας Βασίλης Τριλυράκης, εργολάβος πολιτικός μηχανικός και θερμός φίλος του ΠΑΟΚ.

Αποχώρηση Δ. Σαχπατζίδη

Σε ότι αφορά τις απουσίες ο Δημήτρης Σαχπατζίδης λόγω προσωπικών ασχολιών και επαγγελματικού φόρτου έμεινε εκτός ενώ ο εκπρόσωπος του ΑΣ στην ΠΑΕ Δημήτρης Ζιγκερίδης μένει εκτός μέχρι να γνωματεύσει το Σώμα Ορκωτών Λογιστών ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο με την παρουσία του στην διοίκηση και του εκχωρήσει άδεια. Αν συμβεί αυτό τότε ο Ζιγκερίδης θα επανέλθει στα καθήκοντα του και η διοίκηση θα γίνει 9μελής με την προσθήκη ενός ακόμα παράγοντα που πιθανότατα θα είναι της επιλογής του Ιβάν Σαββίδη, με χθεσινοβραδινές πληροφορίες να αναφέρουν πως έχει ήδη πέσει στο τραπέζι το όνομα του δικηγόρου του ομογενή επιχειρηματία, Γιώργου Γκουροβανίδη. Προς το παρόν η διοίκηση είναι 7μελής με τον Δημήτρη Ζιγκερίδη όμως να εκτελεί άτυπα τα καθήκοντα του. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη θα παίξει και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα μείνει ανοιχτή ως τα μέσα Ιουλίου, οπότε ο Ιβάν Σαββίδης μέσα στο διάστημα αυτό αναμένεται να αγοράσει το πακέτο εκείνο των μετοχών που θα του επιτρέψει να γίνει το «αφεντικό» της ΠΑΕ και ο νέος ισχυρός ιδιοκτήτης της.

Απομένει η εκταμίευση

Στο μεταξύ όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εκταμίευση του δανείου έχουν συγκεντρωθεί και ο ΟΠΑΠ έχει δώσει την έγκριση του για την χορηγία της επόμενης σαιζόν την οποία ο ΠΑΟΚ θα μεταβιβάσει σαν εγγύηση στον Ιβάν Σαββίδη. Αυτό σημαίνει απλά πως ο ΠΑΟΚ θα περιμένει μέσα στην καινούργια εβδομάδα ή ακόμα και τη Δευτέρα τα χρήματα της δανειοδότησης ώστε να κάνει μια συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη δουλειά με τα χρήματα αυτά, στο τέλος της σαιζόν και να καλύψει ανάγκες που υπάρχουν σε σχέση με τους παίκτες και διάφορους άλλους πιστωτές.

Βεβαίως αν και όταν ο Ιβάν Σαββίδης μπει επίσημα στην ΠΑΕ και γίνει ο ιδιοκτήτης της, τότε το συγκεκριμένο δάνειο θα ενσωματωθεί στο μετοχικό κεφάλαιο που θα έχει αποκτήσει για να αυξήσει έτσι την μετοχική του δύναμη.

Πέραν του δανείου ο Ιβάν Σαββίδης προσανατολίζεται στην απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ σύντομα και όταν συμβεί αυτό, τότε θα μπορεί να ορίσει μια εντελώς δική του διοίκηση που θα έχει βεβαίως σημαντικές διαφορές από την σημερινή. Η σημερινή νέα διοίκηση του ΠΑΟΚ, θα παραμείνει (καλώς εχόντων των πραγμάτων) ως έχει ακόμα όταν ο Ιβάν Σαββίδης αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών και μέχρι να ρυθμιστεί η εκκρεμότητα των χρεών και συνολικών οφειλών της ΠΑΕ προς το Δημόσιο.

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: