Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Euro 2012: Ντελ Μπόσκε: «Έχω καλό προαίσθημα»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ισπανίας, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των «φούριας ρόχας» στο Euro 2012.
«Έχω καλό προαίσθημα, αλλά ξέρουμε ότι υπάρχουν δυνατές ομάδες στη διοργάνωση. Είμαι σε ένα σημείο ρεαλιστής ή υπερβολικά αισιόδοξος σε σχέση με εκείνους που πιστεύω ότι θα κατακτήσουμε το τρόπαιο ή απαισιόδοξοι πως δεν θα κάνουμε τίποτα. Πάντως, είναι μία πολύ δύσκολη πρόκληση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.
Ο έμπειρος τεχνικός, πρόσθεσε στη συνέχεια: «Ελπίζω ότι θα πάμε καλά. Η σεζόν ήταν έντονη, αλλά αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες. Δεν θέλουμε ποδοσφαιριστές που είναι ικανοποιημένοι απλώς με την παρουσία τους στη διοργάνωση. Πρέπει να πιστέψουν ότι μπορούν να ξεχωρίσουν σε αυτό το Euro. Αυτό το συναίσθημα πρέπει να έχουν».
Για το αν η Ισπανία έχει το ίδιο κίνητρο με το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής: «Κάθε μείωση του κινήτρου είναι άσχημο. Αυτό φοβάμαι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Προτιμώ κάποιους προπονητές χαμηλότερου επιπέδου, αφού μπορεί κάποιοι να διαμαρτυρηθούν για το πρωινό ή το δείπνο. Αυτό είναι επικίνδυνο. Για αυτό υπάρχει το παράδειγμα της Αθλέτικ. Θέλω παίκτες που να είναι ενθουσιασμένοι με την προοπτική του Euro».
Ο Ντελ Μπόσκε, κατέληξε, λέγοντας: «Στο Μουντιάλ έγινε κάτι συναρπαστικό, αφού στα ημιτελικά έφτασαν τέσσερις ομάδες που είχαν διάθεση να επιτεθούν. Με μεγάλη σεμνότητα και χωρίς να καυκιόμαστε, νομίζω ότι μπορούμε να αντιγράψουμε ότι κάναμε στο Μουντιάλ. Η Γερμανία που έχει σπουδαίους παίκτες ακολουθεί το δικό μας στυλ».


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: