Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Σνάουτσνερ: «Η καλύτερη επιλογή της καριέρας μου ο ΠΑΟΚ»

Μετά από 5 χρόνια παρουσίας στον ΠΑΟΚ, ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, καθώς λήγει το συμβόλαιό του και δεν θα ανανεωθεί, με τον Πολωνό αμυντικό να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον «δικέφαλο του βορρά» και να τονίζει ότι θα επιστρέψει στην πατρίδα του.
Ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ έδωσε συνέντευξη στα «Σπορ του Βορρά», με την οποία αποχαιρετάει τον ΠΑΟΚ. «Έζησα μεγάλες στιγμές στον ΠΑΟΚ κι ας μην πήραμε τίτλο. Είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος από την παρουσία μου σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν η καλύτερη επιλογή της καριέρας μου... Στα πέντε χρόνια που πέρασα στην ομάδα, είχαμε περισσότερες καλές στιγμές από κακές. Φεύγοντας πλέον από την Ελλάδα κρατάω μόνο τις καλές στιγμές και τώρα που τις σκέφτομαι ήταν πολλές κι ας μην πήραμε κάποιον τίτλο.
Δεν μας άφησαν κιόλας... Πιστεύω ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει μία καλή γνώμη για μένα και πρέπει να είναι σίγουρος ότι πάντα προσπάθησα για να δώσω ό,τι καλύτερο είχα στην ομάδα. Δε θα ξεχάσω ποτέ τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο, αλλά ο χρόνος μου στο Δικέφαλο τελείωσε... Είναι η ώρα να αποχωρήσω ως φίλος», είπε αρχικά στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά» ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις.
-Θα επιστρέψεις στην πατρίδα σου;
«Έτσι φαίνεται... Ο μάνατζέρ μου έχει επαφές με 3-4 ομάδες στην Πολωνία και λογικά εκεί θα συνεχίσω. Μου φαίνεται παράξενο όμως ότι θα επιστρέψω στην πατρίδα μου μετά από 9 χρόνια στην Ελλάδα, διότι πριν από τα πέντε χρόνια στον ΠΑΟΚ έπαιξα και τέσσερα χρόνια στον Ηρακλή».
-Έζησες πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη...
«Γι’ αυτό μου είναι δύσκολο να φύγω από τη Θεσσαλονίκη μετά από 9 χρόνια. Όταν μετά από τον Ηρακλή ήταν να συνεχίσω στον ΠΑΟΚ, μου έλεγαν να μην υπογράψω στον ΠΑΟΚ... Το σκεφτόμουν τότε. Είχα περάσει και τέσσερα χρόνια στον Ηρακλή. Δεν ήταν λίγα. Αλλά τελικά δεν το μετάνιωσα ποτέ και μετά από πέντε χρόνια είμαι σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη επιλογή της καριέρας μου».
-Τι σου έχει μείνει πιο έντονα από τα 5 χρόνια στον ΠΑΟΚ;
«Πολλά... Νομίζω ότι οι πορείες στην Ευρώπη ήταν ό,τι καλύτερο έχω να θυμάμαι στην καριέρα μου. Παλέψαμε και για το πρωτάθλημα στην Ελλάδα αλλά Δε μας άφησαν να το διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος».
Παράλληλα, ο Πολωνός αμυντικός αναφέρθηκε στη μοναδική αποβολή του όσο ήταν στον ΠΑΟΚ, στις 14/03/2010, στο ματς με τον Άρη και την ήττα με 2-0: «Δεν ξεχνιέται εκείνο το παιχνίδι. Εκεί μας στέρησαν το δικαίωμα να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Δε μας άφησαν».
Επίσης, ο Σνάουτσερ μίλησε για τους συμπαίκτες που είχε: «Στον ΠΑΟΚ είχα την τιμή να παίξω δίπλα σε μεγάλους παίκτες. Ποιον να πρωτοαναφέρω; Έπαιξα δίπλα σε πολύ μεγάλα ονόματα και έκανα πολλούς φίλους. Γι’ αυτό στην ερώτηση ποια ήταν η πιο δύσκολη ή άσχημη στιγμή στον ΠΑΟΚ η απάντηση είναι εύκολη: τώρα που φεύγω! Η αποχώρησή μου από τον ΠΑΟΚ είναι η πιο δύσκολη στιγμή για μένα... Αλλά όλα τα πράγματα στη ζωή κάποια στιγμή τελειώνουν».
Τέλος, χαρακτήρισε ως δεύτερο σπίτι του τη Θεσσαλονίκη: «Προφανώς και νιώθουμε τη Θεσσαλονίκη ως δεύτερο σπίτι μας. Άλλωστε εδώ γεννήθηκαν και τα δύο παιδιά μου, και ο Μαξιμίλιαν, και ο Λεόν. Ειδικά γι’ αυτούς η Θεσσαλονίκη και η Περαία που ζήσαμε ήταν το πρώτο τους σπίτι. Άλλωστε και οι δύο γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: