Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Βήμα τίτλου και παραμονής για Τίγκρε!!

Με τρία γκολ του Κάρλος Λούνα, η Τίγκρε επικράτησε της Νιούελς Ολντ Μπόις με 3-1, ξέφυγε από την «καυτή» ζώνη και «σκαρφάλωσε» στην κορυφή της Clausura.
Τις τελευταίες εβδομάδες, η Τίγκρε βρίσκεται στην ιδιόμορφη θέση διεκδίκησης δύο αντίθετων στόχων. Από τη μία κινδυνεύει με υποβιβασμό μέσω της τριετής κατάταξης, αλλά διαπρέπει στη βαθμολογία της Clausura και διεκδικεί τον τίτλο. Πλέον ισοβαθμεί με τη Νιουέλς στην κορυφή της Clausura και «ανέβηκε» στη 17η θέση της τριετίας, η οποία οδηγεί σε αγώνα μπαράζ για την παραμονή!
Όλα αυτά λόγω του χατ τρικ του Κάρλος Λούνα ενώπιον «καυτού» κοινού. Το πρώτο γκολ σημειώθηκε ύστερα από καταλυτική ενέργεια του Ντιέγκο Μοράλες στο 15ο λεπτό. Ωστόσο τρία λεπτά αργότερα, ο Βίκτορ Φιγκερόα ισοφάρισε.
Στη συνέχεια, αμφότερες οι ομάδες δημιούργησαν φάσεις, αλλά η Τίγκρε και ειδικά ο Ντιέγκο Καστάνιο «φλέρταραν» με κόκκινες κάρτες με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα. Πάντως ο Λούνα πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 39ο λεπτό και διαμόρφωσε το 3-1 με πανέμορφο τέρμα στο 81ο λεπτό. Στο 89ο λεπτό αποβλήθηκε ο Ματίας Εσκομπάρ, ο οποίος είχε μόλις αντικαταστήσει τον Καστάνιο, αφού έκανε σκληρό φάουλ στον Μαρτίν Τόνσο.

Πλέον οι δύο σύλλογοι έχουν από 28 βαθμούς και τέσσερα ακόμα παιχνίδια στην Clausura. Με 26 ακολουθεί η Μπόκα Τζούνιορς, η Άρσεναλ Σαραντί έχει 25, ενώ οι Βελέζ και Ολ Μπόις έχουν από 24, όλες με έναν αγώνα λιγότερο.
Τίγκρε: Γκαρσία, Παπαράτο, Μπλέντζιο, Ετσεβερία, Γκαλμαρίνι (73' Ντίαζ), Καστάνιο (46' Εσκομπάρ), Μαρτίνεζ, Μοράλες, Λεόνε, Λούνα (85' Καστεγιόνε), Μαγκιόλο.
Νιούελς Ολντ Μπόις: Περάτα, Πελεράνο, Βερτζίνι, Ορτίζ, Βαντζιόνι, Βιλάλμπα,  Πέρεζ, Μπερνάρδι (67' Τόνσο), Ουρούτι (67' Ακουίνο), Φιγκερόα, Σπερντούτι (48' Ντίαζ).





πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: