Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Τρινκιέρι: «Δικαίωμα στο όνειρο»

Διόλου εύκολο αντίπαλο τη Σουηδία μήτε φαβορί για μετάλλιο την Εθνική θέλει να λογαριάζει ο Αντρέα Τρινκιέρι, όπως δήλωσε για την πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ. «Τίποτα δεν μας σταματά το όνειρο», τόνισε.

Τρινκιέρι: «Δικαίωμα στο όνειρο»
Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Αντρέα Τρινκιέρι εν όψει της πρεμιέρας του Ευρωμπάσκετ. Επισήμανε πως η Σουηδία δεν είναι εύκολος αντίπαλος, απέφυγε να μπει στην κουβέντα περί μεταλλίων και κατέστησε σαφές πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες του.

Το κλίμα πριν την πρεμιέρα…
«Μένουν λίγες ώρες για το πρώτο παιχνίδι. Είναι σαν να πρέπει να δώσεις εξετάσεις στο πανεπιστήμιο και νιώθεις λίγο άγχος. Στρες δεν νιώθουν αυτοί που δεν ξέρουν τίποτα κι αυτοί που ξέρουν τα πάντα, αλλά η τελειότητα δεν είναι ανθρώπινη. Το ματς της πρεμιέρας δεν είναι εύκολο, απέναντι σε μια ομάδα που είναι αουτσάιντερ και όταν έχεις αυτό το ρόλο συχνά κάποια… περίεργα σουτ μπαίνουν μέσα. Η FIBA δεν μας επιτρέπει να έχουμε 30ποντα, οπότε θα πρέπει να πάμε με υπομονή, δύναμη και ενότητα. Δεν θα πρέπει να πάμε να κερδίσουμε το ματς με ένα σουτ ή σε ένα δεκάλεπτο. Δεν είμαστε έτοιμοι. Δεν μπορείς να είσαι έτοιμος από το πρώτο παιχνίδι. Σημασία έχει πώς τελειώνεις το δεκάλεπτο κι όχι πώς το αρχίζεις. Το καλό είναι ότι η βελτίωση της επικοινωνίας οδηγεί σε παρεξηγήσεις, οπότε είναι καλό ότι δεν καταλαβαίνω τα ελληνικά και δεν διαβάζω. Αγαπώ τους παίκτες μου. Δεν έχω γυάλινη σφαίρα, δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά ξέρω πως αξίζουν να είναι σε αυτή την ομάδα και αξίζουν την υποστήριξη όλων των Ελλήνων. Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα, γιατί μία νίκη δεν την υπόσχεσαι, την αξίζεις. Πρέπει να απομονώσω την ομάδα από τα πάντα, για να αποδώσει τα μέγιστα. Το πάθος πάει κόντρα στη λογική. Είναι κάτι σπουδαίο, αλλά δεν φέρνει πάντα ισορροπία κι εγώ θέλω ισορροπία σε κάθε δευτερόλεπτο της δουλειάς μου».

Τίποτα δεν είναι εύκολο
«Η Σουηδία δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Είναι πρεμιέρα και ο αντίπαλος έχει δύο ΝΒΑερ. Πρέπει να τους σεβαστούμε σαν ομάδα. Παίζουν διαφορετικά από μας, παίζουν πολύ παιχνίδι απομόνωσης και πρέπει να προσαρμοστούμε. Είναι μια ομάδα που θέλει να κάνει μία μεγάλη έκπληξη και δεν έχει άγχος. Δεν έχει τίποτα να χάσει και πολλά να κερδίσει. Κλειδί για τη νίκη θα είναι οι καταστάσεις ένας εναντίον ενός, γιατί ο Γερέμπκο και ο Τέιλορ μπορούν να βάλουν μαζί 55 πόντους».

Μπορούμε να ονειρευόμαστε
«Κάθε ομάδα στο Ευρωμπάσκετ υστερεί σε κάτι. Κι εμείς το ίδιο. Όμως αυτό δεν θα σταματήσει τους παίκτες μας, το προπονητικό τιμ και την Εθνική ομάδα να ονειρεύεται. Είναι δύσκολο να πω τώρα τι θα θεωρήσω επιτυχία. Υπάρχουν επίπεδα. Μόνο στις δύσκολες μέρες ξέρεις τι έχεις. Βλέπω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και κάθε μέρα ξεχωριστά. Υπάρχει δρόμος μπροστά μας. Έχουμε πέντε μας σε έξι μέρες και δεν είναι καθόλου εύκολο να αποδώσεις το ίδιο καλά σε όλα. Δεν ήρθαμε εδώ για να περάσουμε καλά και να πιούμε κρασί. Ήρθαμε εδώ για μια αποστολή. Όταν κερδίζεις, κερδίζεις σαν ομάδα».

Τα φαβορί για το μετάλλιο
«Υπάρχουν πολλές ομάδες που στοχεύουν στο μετάλλιο. Τουλάχιστον έξι, αλλά υπάρχουν μόνο τρία μετάλλια. Έτσι τουλάχιστον τρεις ομάδες θα είναι απογοητευμένες. Ο πιο σημαντικός μυς, αν και δεν είναι μυς, είναι το μυαλό. Μπορείς να προπονήσεις και το μυαλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: