Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Συμμορίτες και Γενηά του Πολυτεχνείου!!


Για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ γράφει ο Αποδυτηριάκιας
Σαράντα χρόνια μετά την πτώση της χούντας είναι επόμενο να μη γνωρίζουν σήμερα οι νέοι τι έπαιζε στην πρώτη φάση της μεταπολίτευσης, μετά το 1974. Πολλοί, όμως, κι απ’ αυτούς που βίωσαν τις τότε πολιτικές εξελίξεις δεν έχουν πάρει πρέφα ακόμα το έργο της Μεγάλης των Συμμοριτών Σχολής του ΠΑΣΟΚ.
Συμμορίτες, βέβαια. Με αρχιαπατεωνα τον μέγιστο όλων των εποχών λαοπλάνο Ανδρέα Παπανδρέου. Συμμορίτες διότι πούλησαν το παραμύθι της «Αλλαγής», την οποία ούτε καν επιχείρησαν, σύμφωνα με τα τσιτάτα τους.
Η γενηά του Πολυτεχνείου. Νειάτα αγνά και καυλωμένα, γεμάτα φλόγα και φανατισμό, ενάντια στη χούντα. Ο Ανδρέας και το ΠΑΣΟΚ τα μεγαλύτερα αρπακτικά εξουσίας από καταβολής ελληνικής Ιστορίας, κατάφεραν τότε να διαφθείρουν το Αύριο της πατρίδας. Και δικαιολογημένα η γενηά του Πολυτεχνείου να χρεωθεί, απολύτως αυτή, την τραγωδία της σημερινής Ελλάδος.
Σήμερα, 3 Σεπτεμβρίου, ημέρα της ίδρυσής του, γιορτάζει το ΠΑΣΟΚ. Η πρόκληση είναι μικρή, όσο απέμεινε το μέγεθός του.


ΕΠΑΙΖΕ ΜΠΑΛΛΑ ΑΠ’ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ

Ο αποδυτηριάκιας είναι ο πρώτος που μίλησε για την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής, μετά τη μεταπολίτευση. Και απ’ εκεί και πέρα έκανε το παιχνίδι του κι αυτός, η αυτού εξοχότητά μου, με την πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου.
Νέα κομματική, όχι πολιτική, δύναμη το 1974 είναι το ΠΑΣΟΚ, που φουντώνει ρίχνοντας όλη τη δύναμη πυρός των συνθημάτων του στην αντιπαλότητα. Γαμιούνται οι άλλοι.
Οι «άλλοι» είναι το άλλο κόμμα, το προδοτικό, το αντιεθνικό, το φιλοαμερικάνικο. Γαμιέται το άλλο κόμμα, όχι οι ψηφοφόροι του άλλου κόμματος.
Ο οπαδός του ποδοσφαίρου, όχι ο οπαδός του κόμματος, δεν αλλάζει με τίποτα. Μελετημένος ο Ανδρέας. Ο οπαδός του ποδοσφαίρου στην πραγματικότητα δεν είναι με την ομάδα του, δεν αγαπάει τόσο την ομάδα του, όσο μισεί τον αντίπαλο της. Μέσα από τη δική του ομάδα βγάζει την αντιπαλότητά του στους άλλους.
Ο γάβρος τα ’χει με τους βάζελους. Ο οπαδός του Παναθηναϊκού με τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Το ίδιο στην αντιπαλότητα ΠΑΟΚ – Άρεως.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου ποτέ δεν είπε λέξη ενάντια στους δεξιούς, τους έβλεπε σαν αυριανούς πελάτες του. Πάντα τα έχωνε αέρα πατέρα στη Δεξιά. Φοβερό το σλόγκαν. Ο Λαός Δεν ξεχνά Τι Σημαίνει Δεξιά. Ελάτε σ’ εμάς όσοι έχετε παρασυρθεί από τη ΝΔ.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: