Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Δείχνουμε τα αυγά μας στα καλάθια!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για το Ευρωμπάσκετ που ξεκινάει. Η εθνική ομάδα, η ελπίδα για κάτι καλό και το «αθλητικό» 2013! Έχει σηκώσει δυο κούπες, έχει πάρει μια δεύτερη θέση, έχει βγει και τρίτη. Έχει φορέσει, δηλαδή, όλα τα μετάλλια στο στήθος της σε ευρωμπάσκετ.
Δεν είναι, όμως, μόνο ότι η εθνική μπάσκετ έχει μάθει να πρωταγωνιστεί και πως κι αυτή τη φορά όλοι περιμένουν κάτι καλό. Στην προκειμένη περίπτωση, είναι και το συγκεκριμένο τάιμινγκ.
Καθίζηση
Ο αθλητισμός μας έχει πάθει καθίζηση, λοιπόν. Από πού να περιμένεις κάτι για να χαμογελάσεις;
Η κατηφόρα
Στους ολυμπιακούς αγώνες πλέον δεν έρχονται διακρίσεις στα περισσότερα σπορ. Πάνε οι εποχές που γκρεμίζονταν τα τείχη από το 1990 και μετά. Μας έχει πάρει η κατηφόρα πλέον.
Στο πρόσφατο παγκόσμιο στίβου, επίσης, οι πανηγυρισμοί ήταν για μια απλή και μόνο παρουσία σε τελικούς.
Μόνο ο Ηλιάδης ό,τι κάνει στο τζούντο, δηλαδή. Κι άντε σε ένα, δυο αθλήματα ακόμα.

Σε μουντιάλ
Στα ομαδικά κι εκεί λίγα πράγματα σε σχέση με το παρελθόν. Ακόμα και η εθνική ποδοσφαίρου που έχει πάει πλέον σε αρκετές μεγάλες διοργανώσεις, δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει αυτή τη φορά την συμμετοχή στο μουντιάλ. Και, μάλιστα, σε έναν όμιλο που δεν είχε μεγαθήρια για αντιπάλους. Μέσω μπαράζ, λοιπόν, αν θα πάει η εθνική στο παγκόσμιο της Βραζιλίας του χρόνου.
Με τα χίλια ζόρια
Όσο για τους συλλόγους, στο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη ακόμα και η νίκη πλέον έρχεται με τα χίλια ζόρια. Και πάλι, δηλαδή, το μπάσκετ κρατάει διαρκώς την σημαία των διακρίσεων ψηλά. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός σηκώνουν τις κούπες τα τελευταία χρόνια στην ευρωλίγκα.
Τα αυγά
Στο μπάσκετ, λοιπόν, και στις εθνικές ομάδες, αλλά και στους συλλόγους η Ελλάδα δείχνει ακόμα και την σημερινή δύσκολη, λόγω οικονομικής κρίσης, εποχή τα… αυγά της.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: