Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Τι έχει να μάθει ο Κέβιν απ' τον Μάρκο...!!

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για τα... μαθήματα του Μάρκο Πάντελιτς στον Κέβιν Μιραλάς μέσα από τα τέσσερα γκολ του Σέρβου κόντρα στην Κέρκυρα.
Τι έχει να μάθει ο Κέβιν απ' τον Μάρκο...
Ανακαλέστε στη μνήμη σας τα τέσσρα γκολ του Μάρκο Πάντελιτς. Μόνο στο πρώτο κοντρολάρει την μπάλα και στη συνέχεια πλασάρει τον Γκαλίνοβιτς αφήνοντας τον όρθιο.

Στα υπόλοιπα τρία ο Σέρβος σέντερ φορ είναι της μιας επαφής. Μια επαφή και "μέσα".

Αυτού του τύπου σέντερ φορ είναι ο Πάντελιτς.

Παλαιάς κοπής, γεννημένος για να παίζει στην κορυφή της επίθεσης και να τα «κολλάει». Χωρίς φρου - φρου κι αρώματα.

Απέχει πολύ από τις προδιαγραφές του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Σ' αυτό απαιτείται κίνηση, εναλλαγή θέσεων, ταχύτητα. Το ποδόσφαιρο δηλαδή που διδάσκει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, δεν έχει «ανάγκη» από στατικούς φορ. Στη θεωρεία ισχύουν όλα υτά. Στην πράξη πάντα χρειάζεται ένας Μάρκο Πάντελιτς.

Οταν όλοι οι άλλοι τρέχουν, μαρκάρουν, ντριπλάρουν αλλά μπροστά στην εστία έχουν πρόβλημα τότε καλό είναι να υπάρχει κάποιος για να το λύνει. Ας το γράψουμε αλλιώτικα τώρα.
Ούτε τις κούρσες, ούτε τις ντρίπλες του Μιραλάς μπορεί να κάνει ο Πάντελιτς. Επειδή όμως ο Βέλγος είναι μικρός και φιλόδοξος για την τέχνη του γκολ μπορεί να μάθει πολλά από τον 33χρονο συμπαίκτη του. Αρχίζοντας ίσως από τα χτυπήματα πέναλτι.

Η εκτελεστική δεινότητα του Πάντελιτς δεν επιτρέπει σοβαρή κριτική του συγκεκριμένου ματς.

Ωστόσο το έμπειρο μάτι του Βαλβέρδε θα διέκρινε ασφαλώς τις αδυναμίες στην ανασταλτική λειτουργία που δεν στοίχισαν γιατί, ο Μέγιερι έκανε εντυπωσιακές αποκρούσεις κι οι επιθετικοί της Κέρκυρας ήταν άστοχοι.

Αμυντικές αδυναμίες είχε και ο Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη. Ο Πανιώνιος δεν τις εκμεταλεύτηκε όσο θα μπορούσε γιατί φοβήθηκε τον μεγάλο αντίπαλο του μόλις μπήκε μπροστά στο γκολ και κλείστηκε στην άμυνα.

Οι πράσινοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έπαιξαν τον Πανιώνιος όπως η γάτα το ποντίκι.

Η ανατροπή ήρθε σαν αποτέλεσμα της πίεσης αλλά και της ψυχραιμίας των παικτών του τριφυλλιού.

Οι πράσινοι μετά το εκτός έδρας στραβοπάτημα από τον Άρη, συνήλθαν επιστρέφοντας στις εκτός έδρας νίκες.

Με το καλό να γυρίσει υγιής ο Φερέιρα και να διορθώσει αδυναμίες που αν παραμείνουν μπορεί να στοιχίσουν...
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: