Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Επιτέλους δράση!!

Οι ομάδες της Α1 μπάσκετ επιστρέφουν στα παρκέ, έπειτα από δύο εβδομάδες απραξίας λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος, με το ενδιαφέρον να εντοπίζεται στην ούρα και τα play offs.

Επιτέλους δράση!
Πέρασαν σχεδόν δύο εβδομάδες από τότε που οι ομάδες της Α1 μπάσκετ έδωσαν τις μάχες τους στο παρκέ. Μεσολάβησε η διακοπή λόγω των υποχρεώσεων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στα play offs της Euroleague και τώρα οι ομάδες επιστρέφουν στα γήπεδο, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου.

Αυτό σημαίνει ότι όλα είναι ανοικτά, τόσο όσον αφορά στην παραμονή στην κατηγορία όσο και στην είσοδο στα play offs. Το μόνο που έχει επί της ουσίας κριθεί είναι η πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, που ανήκει στους «ερυθρόλευκους».

Το μενού της 23ης αγωνιστικής αγωνιστικής, ανοίγει το Σάββατο στις 16:00 με τέσσερις αναμετρήσεις να διεξάγονται την ίδια ώρα. Το Περιστέρι υποδέχεται τον Άρη, με τους γηπεδούχους να καίγονται για τη νίκη για να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για παραμονή στην κατηγορία. Σκληρή μάχη αναμένεται και στην Καλαμίτσα, όπου η Καβάλα θα φιλοξενήσει τον Κολοσσό. Αμφότερες οι ομάδες χρειάζονται επειγόντως τους πολύτιμους βαθμούς. Ο ΑΓΟΡ, που έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή του στα play offs, παίζει με τον ΚΑΟΔ στη Δράμα που θέλει διακαώς την είσοδό του στην οκτάδα, ενώ ο Ίκαρος παίζει με τον Ηλυσιακό στην Καλλιθέα. Τα ματς του Σαββάτου ολοκληρώνονται με το ντέρμπι της αγωνιστικής, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Πανιώνιο, στις 19:00, το οποίο θα κρίνει πιθανότατα και την τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Τη Δευτέρα στις 18:00 ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στο –κεκλεισμένων των θυρών- ΣΕΦ, τον Πανελευσινιακό, ενώ αναβλήθηκε η αναμέτρηση του Απόλλωνα Πάτρας με τον Παναθηναϊκό, λόγω των υποχρεώσεων των «πράσινων» για τα play offs της Euroleague.


Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Σάββατο 20 Απριλίου

16:00 Περιστέρι-Άρης (ΕΤ-1)
16:00 Καβάλα-Κολοσσός
16:00 ΚΑΟΔ-ΑΓΟΡ
16:00 Ίκαρος Καλλιθέας-Ηλυσιακός
19:00 ΠΑΟΚ-Πανιώνιος (ΕΤ-3)

Δευτέρα 22 Απριλίου

18:00 Ολυμπιακός-Πανελευσινιακός (κεκλεισμένων των θυρών)

*Απόλλων Πάτρας-Παναθηναϊκός, το παιχνίδι ήταν ορισμένο για την Κυριακή (21/04), ωστόσο αναβλήθηκε λόγω των υποχρεώσεων του «τριφυλλιού» στα play offs της Euroleague


Βαθμολογία (σε 23 αγώνες)

Ολυμπιακός 43*
Πανιώνιος 41
Παναθηναϊκός 40*
ΠΑΟΚ 40
ΑΓΟΡ 38
Ίκαρος Καλλιθέας 34
Απόλλων Πάτρας 33
Άρης 33
ΚΑΟΔ 31
Κολοσσός 30
Πανελευσινιακός 29
Ηλυσιακός 29*
Περιστέρι 29
Καβάλα 27*

*Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ηλυσιακός και Περιστέρι έχουν ματς λιγότερο, αυτό της 23ης αγωνιστικής.


Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (25ης, δεν έχει οριστεί ημερομηνία)

Άρης-Καβάλα
Παναθηναϊκός-Κολοσσός (κεκλεισμένων των θυρών)
ΑΓΟΡ-Περιστέρι
Ηλυσιακός-ΚΑΟΔ
Πανελευσινιακός-Ίκαρος Καλλιθέας
Πανιώνιος-Ολυμπιακός (κεκλεισμένων των θυρών)
Απόλλων Πάτρας-ΠΑΟΚπηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: