Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Η άλλη… Ελλάδα, το άλλο… Μουντιάλ!!

Η ποδοσφαιρική Εθνική έκανε το καθήκον της και η σκυτάλη περνά σε αυτή του μπάσκετ. Ποια τα «ανοιχτά» κεφάλαια της ελληνικής ομάδας πριν ριχτεί στη μάχη του δικού της… Μουντιάλ.

Η άλλη… Ελλάδα, το άλλο… Μουντιάλ
Η προσπάθεια της ποδοσφαιρικής Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώθηκε και πλέον η προσοχή στρέφεται στην αντίστοιχη μπασκετική. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, ακολουθεί αυτό του μπάσκετ, που θα γίνει 30 Αυγούστου με 14 Σεπτεμβρίου στην Ισπανία και οι προσδοκίες είναι μεγάλες.

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας (ίσως και νωρίτερα) αναμένονται οι κλήσεις από το νέο ομοσπονδιακό τεχνικό, Φώτη Κατσικάρη, εν όψει της προετοιμασίας που θα αρχίσει στις 21 Ιουλίου. Υπάρχουν κάποια «ανοιχτά» ζητήματα, τα οποία θα διευθετηθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τις επόμενες μέρες.

Κεφάλαιο… διεθνείς Ολυμπιακού

Μετά την ενσωμάτωση των διεθνών του Ολυμπιακού στην ομάδα Νέων, εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα πρυτανεύσει η λογική και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την παρουσία των παικτών της ομάδας στην αντίστοιχη Εθνική Ανδρών. Ο Φώτης Κατσικάρης στηρίζει πολλά από τα πλάνα του στους «ερυθρόλευκους» και εφόσον δεν προκύψει πρόβλημα οι Μάντζαρης, Σλούκας και Πρίντεζης αναμένεται να είναι στην προεπιλογή και με πολλές πιθανότητες να είναι όλοι τους (ή τουλάχιστον δύο στους τρεις) στην τελική δωδεκάδα.

Κεφάλαιο Σπανούλης

Η συμμετοχή του αρχηγού του Ολυμπιακού δεν είναι ξεγραμμένη. Ο Φώτης Κατσικάρης έχει μιλήσει μαζί του και θα σεβαστεί την όποια τελική απόφασή του, αλλά ο 32χρονος άσος εφόσον αισθάνεται καλά (γιατί ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς φέτος) μπορεί να δηλώσει τελικά το «παρών». Άλλωστε από τη λήξη του πρωταθλήματος μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας μεσολαβούν συνολικά 50 μέρες και ο… εργασιομανής Σπανούλης δεν θέλει να μείνει άλλο τόσο μακριά από τα παρκέ. Έτσι δεν αποκλείεται οι απουσίες να περιοριστούν σε αυτή του Στράτου Περπέρογλου, καθώς για την ώρα δεν έχει προκύψει (ή τουλάχιστον δεν έχει διαρρεύσει) ότι θα λείπει κάποιο άλλο βασικό στέλεχος της ομάδας.

Κεφάλαιο ΝΒΑερ

Η Εθνική έχει ποντάρει πολλά στη βοήθεια των τριών παικτών που αγωνίζονται στο ΝΒΑ. Δεδομένη είναι η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην προεπιλογή. Ο 19χρονος γκαρντ/φόργουορντ, που πέρσι έπαιξε με τη Νέων, φέτος ήθελε εξ αρχής να αγωνιστεί μόνο στην Ανδρών και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει θέση στην τελική δωδεκάδα.

Σε ό,τι αφορά στον Νικ Καλάθη, έχει διαβεβαιώσει πως θα είναι παρών, ενώ εκφράζεται η αισιοδοξία πως η τιμωρία των 13 αγώνων που «χρωστά» από το ΝΒΑ επειδή είχε βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας δεν θα έχει ισχύ σε διοργάνωση της FIBA. Άλλωστε η τιμωρία επιβλήθηκε από την αμερικανική λίγκα και δεν είναι δεσμευτική για την παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ, ενώ δεν θεωρείται πιθανό να υπάρξει παρέμβαση της WADA (Παγκόσμια Υπηρεσία Αντί-Ντόπινγκ).

Πιο περίπλοκη από όλες είναι η υπόθεση του Κώστα Κουφού. Αρχικά είχε δεσμευτεί πως θα έδινε κανονικά το «παρών», αλλά η βεβαιότητα αυτή δεν είναι τόσο μεγάλη εσχάτως, παρά το γεγονός ότι ο ομογενής σέντερ σε αντίθεση με άλλες χρονιές έχει «ήσυχο» το κεφάλι του, μιας και οι Γκρίζλις ενεργοποίησαν την οψιόν για το δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του έναντι 3 εκατ. δολαρίων. Στις τάξεις της Εθνικής και της ΕΟΚ είναι σαφείς πως δεν θα… παρακαλέσουν κανέναν παίκτη να ανταποκριθεί στην υποχρέωση να αγωνιστεί με τη γαλανόλευκη.

O Μάικ Μπράμος, που έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και ψάχνει την τύχη του στο ΝΒΑ, θα λάβει μέρος στο summer league με τους Χοκς, αλλά χρονικά προλαβαίνει να δώσει το «παρών» στην προετοιμασία.

Κεφάλαιο Σχορτσανίτης

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης αναμένεται να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη στην Εθνική. Κι αυτό γιατί ο ίδιος έχει θέσει εαυτόν στη διάθεση της ελληνικής ομάδας μετά την απουσία του από αυτή τα τρία τελευταία καλοκαίρια (έχει να αγωνιστεί με το εθνόσημο από το Μουντομπάσκετ του 2010). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: