Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Λαζαρίδης: "Ο Κούπερ εμπνέει εμπιστοσύνη"

Αποφασισμένος να κερδίσει κάποιον τίτλο ή τίτλους με τον Άρη εμφανίστηκε ο Νίκος Λαζαρίδης. Το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα των "κιτρίνων" μετά τον Τσεσνάουσκις, παραχώρησε συνέντευξη στην Αυστρία στους δημοσιογράφους που παρακολουθούν από κοντά την προετοιμασία της ομάδας, και μίλησε επίσης για τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε να πάει στον Άρη αλλά και τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 32άχρονου κεντρικού αμυντικού:

Νίκο, διανύεις τις πρώτες ημέρες προετοιμασίας με τη νέα σου ομάδα, υπό τις οδηγίες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ποιές είναι οι διαφορές που έχεις εντοπίσει σε σχέση την προετοιμασία που έκανε με τις προηγούμενες ομάδες σου;

Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Έχω πάρει μέρος σε πολλές και σκληρές προετοιμασίες, αλλά νομίζω, ότι αυτή είναι από τις πιο δυνατές που έχω κάνει. Το βασικό όμως είναι πως αυτά που κάνουμε έχουν ουσία.

Από τον προπονητή και τον άνθρωπο Έκτορ Κούπερ, τι είναι αυτό που εισπράττεις μέχρι τώρα;

Ο Έκτορ Κούπερ πάνω απ’ όλα εμπνέει εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του. Ξέρει τι κάνει, είναι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Είναι ένας σπουδαίος προπονητής, έχει δουλέψει σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Και για να πω την αλήθεια, αυτά που μας διδάσκει, δεν τα έχω μάθει πουθενά αλλού.

Από αυτές τις πρώτες ημέρες ποιο μπορούμε να πούμε, ότι είναι το στίγμα του Άρη της νέας σεζόν, σύμφωνα και με τα στοιχεία που σας έχει δώσει ο Έκτορ Κούπερ;

Ο προπονητής μάς ζητάει οργάνωση μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δύναμη, θέλει η ομάδα να παλεύει για 90’, να πρεσάρει όσο περισσότερο μπορεί, για να μη δίνει στον αντίπαλο χώρο να επιτεθεί. Αυτά είναι από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά, που θέλει να μας περάσει. Αυτά όμως θέλουμε να έχουμε και εμείς σαν ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι στόχοι του Άρη και η συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, συμβαδίζουν με αυτούς του Νίκου Λαζαρίδη;

Εγώ νιώθω έτοιμος να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις που υπάρχουν. Έχω κι εγώ όνειρα και αυτά είναι να κερδίσω κάποιον τίτλο ή τίτλους με τη νέα μου ομάδα.

Μπορούμε όμως να μιλήσουμε για τους στόχους της νέας χρόνιας;

Κάθε χρονιά είναι και διαφορετική. Ο Άρης πέρσι έκανε μία καλή πορεία. Πιστεύω, όμως ότι φέτος η ομάδα είναι δυνατή και μπορεί να κερδίσει κάτι παραπάνω.

Ποια είναι τα κριτήρια, με τα οποία επιλέγει ένας ποδοσφαιριστής τη νέα του ομάδα;

Σίγουρα το όνομα της ομάδας -και σε μία ομάδα, όπως είναι ο Άρης, αυτό παίζει μεγάλο ρόλο- και ο προπονητής, με τον οποίον θα πρέπει να συνεργαστείς. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά που προσέχει ένας ποδοσφαιριστής. Εγώ σκέφτηκα και τα δύο. Μεγάλος προπονητής σε μία μεγάλη ομάδα, οπότε δεν είχα να διαλέξω κάτι άλλο.

Η καταγωγή σου είναι από τη Βόρεια Ελλάδα. Έπαιξε για σένα ρόλο το γεγονός, ότι θα βρίσκεσαι στη Θεσσαλονίκη και επομένως πιο κοντά στους δικούς σου ανθρώπους;

Ένας ποδοσφαιριστής δεν κοιτάζει, αν είναι μακριά ή κοντά στους δικούς του ανθρώπους. Για μένα αποτελεί πλεονέκτημα το ότι είμαι στον Άρη και απλά παράλληλα θα βρίσκομαι και κοντά στην οικογένειά μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: