Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

World Cup 2010: Αργεντινή – Μεξικό, το ντέρμπι ξεκίνησε από τους…πάγκους

Λιγότερο από μία μέρα έχει μείνει για τη μεγάλη αναμέτρηση της Αργεντινής με το Μεξικό κι οι δύο προπονητές κλέβουν τις εντυπώσεις.
Σε σύγκριση… ηπείρων επιδόθηκε ο Maradona που σχολίασε: «Δεν θα γίνουμε ποτέ ισχυρότεροι από την Ευρώπη. Το μεγαλύτερο έπαθλό μας είναι ότι δίνουμε μεγάλους παίκτες σε συλλόγους απ΄όλο τον κόσμο. Και ζητάμε, όταν αυτοί οι παίκτες έρχονται για να παίξουν στην εθνική ομάδα, οι σύλλογοί τους να μας τους επιστρέφουν έγκαιρα και με τη φροντίδα που τους παραδίδουμε σε αυτούς». Αναφορικά, τώρα, με το αγωνιστικό κομμάτι, ο Maradona τόνισε ότι θα παρατάξει απέναντι στο Μεξικό την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, επισημαίνοντας ότι ο Samuel θα ξεκινήσει μόνο αν είναι 100% έτοιμος. Ο ιδιόρρυθμος τεχνικός των Αργεντίνων είπε ακόμη ότι σέβεται το Μεξικό, αλλά «… όταν στενεύουν τα περιθώρια παίζει ρόλο η ιστορία κι αυτή «δείχνει» Αργεντινή. Είμαι βέβαιος ότι οι παίκτες μου καταλαβαίνουν το μήνυμα…».

Από την άλλη ενοχλημένος από αυτούς που δεν δίνουν στο Μεξικό καμία πιθανότητα πρόκρισης στα προημιτελικά του Μουντιάλ εμφανίστηκε ο Javier Aguirre. Ο τεχνικός των «Αζτέκων» ήταν σκυθρωπός στη συνέντευξη Τύπου και έδειξε ιδιαίτερα εκνευρισμένος από το γεγονός ότι πρώτα τα μεξικανικά ΜΜΕ έχουν «ξεγραμμένη» την ομάδα του. «Αυτά που γράφονται τον τελευταίο καιρό δεν είναι δικαιολογημένα. Δουλεύουμε για να αλλάξουμε τον ρου της ιστορίας», τόνισε ο Aguirre, αναφερόμενος στην κακή παράδοση που έχει δημιουργήσει η εθνική του Μεξικού, η οπιοία αποκλείστηκε σε αυτό τον γύρο στις τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις (το 2006 μάλιστα έχασε από την Αργεντινή).

Η μοναδική στιγμή που χαμογέλασε ο Aguirre ήταν όταν ρωτήθηκε για τον Maradona, τον οποίο γνωρίζει καλά χαρακτήρισε σπουδαίο φίλο του. «Θα τον αγκαλιάσω και θα τον συγχαρώ για όσα έχει πετύχει ως τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε ο Μεξικανός τεχνικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: