Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

«Δεν μπορούμε να χάνουμε με διψήφια διαφορά στην πρώτη περίοδο»

Στη διψήφια διαφορά που απέκτησε ο Άρης κόντρα στον Πανιώνιο στην πρώτη περίοδο, στάθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μετά την ήττα των «κυανέρυθρων».

«Δεν μπορούμε να χάνουμε με διψήφια διαφορά στην πρώτη περίοδο»
Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πώς ήρθε δίκαια η ήττα, όμως έμεινε ευχαριστημένος από την άμυνα της δεύτερης περιόδου, όχι όμως και της τρίτης περιόδου και θεωρεί πως στο τέλος οι παίκτες δεν προλάβαιναν να καλύψουν τη διαφορά, ενώ χαρακτήρισε τα δυο ματς τακτικής.

Αναλυτικά: «Συγχαρητήρια στον Άρη και στον κόουτς για τη δίκαιη νίκη. Ξεκινήσαμε άσχημα και νωθρά το παιχνίδι, κυρίως αμυντικά. Δεχτήκαμε 24 πόντους, όταν θες να νικήσεις εκτός έδρας ντέρμπι, δεν μπορεί να αφήσεις αντίπαλο να έχει διψήφια διαφορά από την πρώτη περίοδο. Στη δεύτερη, δεχτήκαμε μόνο εννιά πόντους, δείξαμε καλό πρόσωπο και το ημίχρονο ήταν στον πόντο. Ήταν το καλύτερο διάστημά μας.

Στην τρίτη περίοδο, δεχτήκαμε 21 πόντους. Στην τέταρτη, παίξαμε πιο συγκεντρωμένα, είχαμε μεγαλύτερη διάθεση και προσπάθεια. Το πήγαμε στο 63-60 και ήταν κρίσιμο το χαμένο τρίποντο του Γιάνκοβιτς. Ο Άρης έκανε 4-0, ο χρόνος στένεψε, κάναμε απέλπιδα προσπάθεια, ο Άρης είχε την εμπειρία και νίκησε δίκαια. Πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα μέχρι το Σάββατο για να παίξουμε στην έδρα μας όπως πρέπει και να ‘κλείσουμε’ τη σειρά.

Και τα δύο ματς είχαν πολλή τακτική. Είναι ωραία παιχνίδια να τα βλέπεις. Πολλά στοιχεία τακτικής κι, ασφαλώς, έχει μεγάλο ενδιαφέρον η έκβαση των αγώνων, όπως ‘διαβάζουν’ το παιχνίδι και οι δύο ομάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: