Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Νεϊμάρ, ο νέος Ρομπίνιο!!

Οι υπερβολές για τον Νεϊμάρ είναι πλέον... υπερβολικές και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον κίνδυνο να δούμε απλά έναν νέο Ρομπίνιο. Πιστεύω δεν είμαι ο μόνος που έχει κουραστεί από το βραζιλιάνικο σίριαλ «Ο Νεϊμάρ στην Ευρώπη» αφού ο ζογκλέρ της Σάντος έχει φτάσει σε σημείο να απασχολεί σε καθημερινή βάση τα Μέσα Ενημέρωσης. Δηλώσεις δικές του, του μάνατζέρ του, πρόταση που απορρίφθηκε, είναι κλεισμένος από την Μπαρτσελόνα, έχει υπογράψει προσύμφωνο, μπαίνουν σφήνα Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης, σκάνε 100 εκατ. ευρώ και άλλα πολλά. Χαμός.
Θυμάμαι το καλοκαίρι του 2005, τότε από την Σάντος είχε ξεπεταχτεί ο Ρόμπσον Ντε Σόουζα, η Ρεάλ είχε αποφασίσει να τον πάρει και κάθε μέρα γράφαμε και ένα νέο επεισόδιο. Ο Νεϊμάρ έχει βάλει από πολύ νωρίς τις βάσεις να γίνει ο νέος Ρομπίνιο.
Για το αν είναι παικταράς, δεν τίθεται θέμα. Αυτά που κάνει στους κακόμοιρους αμυντικούς αποτελούν από μόνα τους πιστοποιητικό ποιότητας. Σε ηλικία 21 ετών ακόμα δεν έχει κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι και το αν θα καταφέρει να προσαρμοστεί στην Μπαρτσελόνα ή σε κάποια άλλη ομάδα αποτελει σίγουρα ερωτηματικό.
Και σε αυτό θα παίξουν ή ίσως έχουν παίξει ήδη ρόλο τα ποσά που έχουν ακουστεί κατά καιρούς. Τα εξωγήινα νούμερα που συνοδεύουν κάθε δημοσίευμα δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες για τον Νεϊμάρ που, δεδομένου ότι έρχεται σχετικά αργά στην Ευρώπη, κινδυνεύει να... καεί σε χρόνο ρεκόρ.
Οπως έγινε δηλαδή και με τον Ρομπίνιο, για τον οποίο Ρεάλ, Σίτι και Μίλαν έδωσαν μαζί κοντά στα 100 εκατ. ευρώ. Πέρα από ένας freestyler του ποδοσφαίρου, δεν έγινε ποτέ ο παίκτης που θα πάρει την ομάδα πάνω του στα μεγάλα παιχνίδια. Και στην τελική, αυτός κόστισε «μόνο» 25 εκατ. ευρώ.
Αν και η Μπαρτσελόνα δείχνει να έχει χάσει και αυτή την υπομονή της με τον πρόεδρο της Σάντος, στο «Καμπ Νόου» την έχουν πάθει πρόσφατα από παρεμφερείς περιπτώσεις. Σεσκ Φάμπρεγας και Αλέξις Σάντσες κόστισαν μαζί 65 εκατ. ευρώ, όμως κανένας δεν έχει καταφέρει ούτε να πάρει φανέλα βασικού, ούτε να κάνει τη διαφορά...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: