Τρίτη 20 Μαΐου 2014

«Ξανά DNA… Παναθηναϊκού»

Ικανοποιημένος ο Γ.Αναστασίου από τα βήματα που έγιναν φέτος, αλλά με επίγνωση πως υπάρχουν ακόμη πολλά για να φτάσει ο Παναθηναϊκός εκεί που του αρμόζει.«Να αποκτήσουμε ξανά το DNA του ΠΑΟ», τόνισε.

«Ξανά DNA… Παναθηναϊκού»
Προσγειωμένος και ρεαλιστής παρουσιάζεται ο Γιάννης Αναστασίου. Παρά την ομολογουμένως απόλυτα πετυχημένη φετινή σεζόν, ο προπονητής του Παναθηναϊκού μιλώντας στην «Πράσινη» αναγνωρίζει πως χρειάζονται ακόμη πολλά βήματα για να ανακτήσει η ομάδα του το χαμένος της DNA και να γίνει διεκδικήτρια του πρωταθλήματος, αλλά και πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για:

-την πίστη που είχε στο πλάνο από την πρώτη μέρα: «Πίστευα το πλάνο που είχαμε από την πρώτη στιγμή. Για μένα ήταν φυσιολογικό μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, παρά τα οικονομικά προβλήματα, να βγάλει στο γήπεδο τη δουλειά και το σωστό προγραμματισμό που κάναμε. Ξέραμε ότι βαδίζαμε στο σωστό δρόμο και περιμέναμε πότε θα δέσουν τα παιδιά μεταξύ τους, πότε θα βγάλουν στο γήπεδο τη χημεία που ξέραμε ότι υπήρχε για να έρθουν τα αποτελέσματα που είδατε στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος».

-την πιο σημαντική στιγμή της περιόδου: «Το παιχνίδι στο ‘Καραϊσκάκη’ ήταν αυτό που έδωσε εμπιστοσύνη στα παιδιά, αλλά και στον κόσμο. Όλα όσα πετύχαμε ήταν απόρροια αυτής της νίκης στο ‘Καραϊσκάκη’».

-το αν θα άλλαζε κάτι στη φετινή σεζόν: «Νομίζω πως θα ήταν υπερβολικό να πούμε πως θα αλλάζαμε κάτι. Η χρονιά δεν ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο, αλλά παραμείναμε πιστοί στο πλάνο που είχαμε χαράξει και στο τέλος δικαιωθήκαμε. Γιατί όταν έχεις επιμονή και υπομονή, πράγματα που στην Ελλάδα δύσκολα βρίσκεις, έχεις κι αυτά τα αποτελέσματα».

-το αν ανεβαίνει ο πήχης για την επόμενη χρονιά: «Το εύκολο είναι να λέμε ύστερα από μια πετυχημένη σεζόν πως θέλουμε το κάτι παραπάνω. Είναι λογικό ως ένα σημείο. Αλλά από την άλλη θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ναι μεν κάναμε κάποια βήματα μπροστά, αλλά έχουμε περισσότερα για να φτάσουμε στο επίπεδο που επιθυμούμε. Το σημαντικό είναι να γίνει η ομάδα και πάλι ανταγωνιστική και να αποκτήσει ξανά το γνωστό DNA του Παναθηναϊκού. Δηλαδή να διεκδικεί τίτλους και να έχει καλές πορείες στην Ευρώπη. Αρχίσαμε να χτίζουμε και πάλι τις βάσεις που είχαν γκρεμιστεί. Θα χρειαστεί να γίνουν γερές. Δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Επειδή έγινε φέτος μια υπέρβαση δεν σημαίνει αυτόματα πως και τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Εμείς αυτό θα επιδιώξουμε, αλλά πρέπει να το δείξουμε και πάλι μέσα στο γήπεδο όπως φέτος. Να υποσχεθούμε κάτι από τώρα δεν μπορούμε».

-την επιστροφή στην Ευρώπη: «Μπαίνοντας στη διαδικασία να παίξουμε αυτά τα ματς ξέρουμε ότι έχουμε ελπίδες και θα πάμε για το μάξιμουμ, για το καλύτερο δυνατό. Όπως και φέτος, έτσι και τη νέα χρονιά θα μπαίνουμε σε κάθε ματς για να πάρουμε τη νίκη, είτε είναι ελληνικό, είτε ευρωπαϊκό».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: