Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Τριανταφυλλόπουλος... μαχητική ψυχή!!

Το gazzetta,gr ξετυλίγει το... κουβάρι της ζωής του «άρρωστου» με τον Παναθηναϊκό Κώστα Τριανταφυλλόπουλου! Το «πράσινο» τατουάζ και η άποψη του Ζεσουάλδο Φερέιρα.
Είναι στιγμές που μπορούν να σου αλλάξουν την ζωή. Από την μια μέρα στην άλλη, από το ένα λεπτό στο επόμενο. Μια συγκυρία μοναδική. Από εκεί που αγωνίζεσαι στο Δερβένι, να βρεθείς ξαφνικά στον ποδοσφαιρικό παράδεισο του Παναθηναϊκού και τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα. Να παίζεις στην ομάδα της καρδιάς σου, να κάνεις πράξη το μεγαλύτερο σου όνειρο. Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος στα 21 του ζει αυτό που ονειρεύονται τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του. Κόντρα στον ΠΑΟΚ σκόραρε το πρώτο του γκολ με το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς, το χάρηκε μπροστά στο πέταλο της 13 και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον νεαρό στόπερ που, πλέον, έχει καθιερωθεί στην «πράσινη» άμυνα.
Αντωνίου και... 282 χιλιόμετρα
Αυτή η μία και μοναδική συγκυρία στην ζωή του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου ακούει στο όνομα του Κώστα Αντωνίου. Ο τότε τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού τον είχε δει αγωνιζόμενο στο Δερβένι. Ο πιτσιρικάς «Τριάντα» ξεχώριζε στο κέντρο της άμυνας αλλά πάνω απ' όλα «έψησε» τον παλαίμαχο άσο των «πρασίνων» με τον χαρακτήρα του.
Επί Αντωνίου υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, δουλεύοντας καθημερινά και δείχνοντας μία αξιοπρόσεκτη αφοσίωση σε αυτό που έκανε. Δεν είναι πολλά τα παιδιά που πριν κλείσουν τα 18, έχουν το ποδόσφαιρο και μόνο στο μυαλό τους. Ο διεθνής στόπερ, όμως, ήταν και είναι μία από τις εξαιρέσεις. Δουλειά, δουλειά και δουλειά από ένα σεμνό παιδί που κέρδισε τους πάντες με τον χαρακτήρα του.
Η προσαρμογή του, όμως, στην Παιανία κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν. Σχεδόν σε καθημερινή βάση ο πιτσιρικάς έκανε 282 χιλιόμετρα οδικώς μαζί με τον πατέρα του. Πήγαινε-έλα από το Δερβένι στην Αθήνα μέχρι την επόμενη χρονιά, όπου εσώκλειστος στις εγκαταστάσεις του «τριφυλλιού» κατάφερε να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο ποδόσφαιρο.
«Αρρωστάκι»
Η... τρέλα του για το «τριφύλλι» είναι γνωστή. Ο τσαμπουκάς που βγάζει στο γήπεδο, το κλάμα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο πανηγυρισμός στο πρώτο του γκολ, αποτελούν «προϊόντα» της Παναθηναϊκής του πώρωσης. Εξάλλου, ο πατέρας του φρόντισε να τον βάλει στον σωστό δρόμο από παιδί μικρό. Ο Τριανταφυλλόπουλος είναι από αυτά τα λίγα παιδιά, που κατάφεραν να παίξουν στην ομάδα που αγαπάνε. Χρωστάει αρκετά στον σύλλογο και αυτός είναι ακόμη ένας λόγος για την εικόνα που παρουσιάζει στο γήπεδο, τιμώντας την φανέλα μέχρι και το τελευταίο λεπτό.
«Κολλητός» του είναι ο Διαμαντής Χουχούμης. Εξάλλου, μαζί πέρασαν από τα μικρότερα τμήματα των ακαδημιών μέχρι την πρώτη ομάδα. Οι δύο νεαροί αμυντικοί είναι «αυτοκόλλητοι» και κάνουν παρέα εκτός γηπέδων.
Τατουάζ το ντεμπούτο!
Μπορεί ο αγαπημένος του ποδοσφαιριστής να είναι ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα, Κάρλες Πουγιόλ, αλλά φαίνεται πως δεύτερο ίνδαλμα του αποτελεί ο Μάρκο Ματεράτσι! Όχι τόσο για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά αλλά για την λατρεία των τατουάζ! Ο «Τριάντα» έχει ήδη φροντίσει να κάνει τα πρώτα. Ένα, όμως, κάνει την διαφορά και δείχνει το δέσιμο του με τον Παναθηναϊκό. Ο 21χρονος αμυντικός έχει «χτυπήσει» την ημερομηνία, όπου έκανε ντεμπούτο! 30-9-2012 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο Ολυμπιακό Στάδιο όταν και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τον έριξε στα βαθιά!
«Δυνατός στα στημένα, παίκτης Εθνικής ομάδας»
Ο Πορτογάλος τεχνικός της Μπράγκα ήταν εκείνος που τον ανέδειξε. Ο μικρός έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά, έδωσε λύσεις και κατάφερε να ξεχωρίσει από το περυσινό «ναυάγιο» του Παναθηναϊκού. Ο 67χρονος τεχνικός μίλησε στο gazzetta.gr για τον «Τριάντα» και... έσταξε μέλι για τον πρώην παίκτη του!
«Την προηγούμενη σεζόν είχα το προαίσθημα αλλά και την εικόνα των προπονήσεων ότι ο ''Τριάντα'' είχε την ικανότητα να παίξει. Να πάρει λεπτά συμμετοχής και να γίνει βασικός. Έτσι, λοιπόν, πήρα το ρίσκο και ανέλαβα την ευθύνη. Νομίζω ότι είναι ένας καλός παίκτης για τον Παναθηναϊκό και πως στο μέλλον θα βρίσκεται στην Εθνική ομάδα. Θέλω να του δώσω συγχαρητήρια για το πρώτο του γκολ. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να βάλει ακόμη περισσότερα, καθώς είναι ''δυνατός'' στις στημένες φάσεις».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: