Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Τζάμπα παίζουν, τζάμπα πλακωνόμαστε...

Ποδόσφαιρο επί χάρτου έχουμε στην Ελλάδα. Στα χαρτιά έριξαν τον Ηρακλή, στα χαρτιά ενδέχεται να τελειώσει και το πρωτάθλημα, λόγω αδυναμίας της Πολιτείας να καταπολεμήσει τη βία!
Τζάμπα παίζουν, τζάμπα πλακωνόμαστε...
Τρομερά πράγματα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά το απόγευμα της Τετάρτης 4 Μαϊου 2011.
Για την ώρα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αναβολής ή και ματαίωσης των προγραμματισμένων πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκα εξαιτίας των διαδοχικών κρουσμάτων βίας στα ελληνικά γήπεδα, τη στιγμή που οι οπαδοί του Ηρακλή βρίσκονται σε αναβρασμό εξαιτίας της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ να μην εκδώσει στον Γηραιό άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα!
Το μπαλάκι για τη διεξαγωγή ή όχι των πλέι-οφ βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την τελική απόφαση της κυβέρνησης.
Από το πρωί έγιναν διαδοχικές συζητήσεις για το θέμα της βίας, με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, το περασμένο Σάββατο. Ο υφυπουργός πολιτισμού, Γιώργος Νικητιάδης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, συνεδρίασαν -κάτω από άκρα μυστικότητα- προκειμένου να βρουν λύσεις αντιμετώπισης της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ σε ανοικτή γραμμή μαζί τους ήταν και ο υπουργός πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.Οι τρεις άνδρες συμφώνησαν πως οι διοργανώτριες αρχές πρωταθλήματος και κυπέλλου, Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ αντίστοιχα, δεν έχουν πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να περιοριστεί η καταστροφική δράση των οπαδών και στο τραπέζι έπεσε το ενδεχόμενο αναβολής ή και ματαίωσης των πλέι-οφ, τα οποία είναι προγραμματισμένα να αρχίσουν την προσεχή Κυριακή με τα ματς ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός και ΑΕΚ - Ολυμπιακός Βόλου.
Επειδή το θέμα κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρό και κανείς δεν θέλησε να διαχειριστεί την καυτή πατάτα, η τελική απόφαση μεταφέρθηκε στον πρωθυπουργό.
Σε περίπτωση που ματαιωθούν τα πλέι-οφ, θα πρέπει να επικυρωθεί η τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου, γεγονός που θα προκαλέσει νέες τριβές, καθώς ο Παναθηναϊκός θα "ευνοηθεί" εξασφαλίζοντας χωρίς αγώνες το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακούς Βόλου θα αγωνιστούν στα προκριματικά της Europa League (πλέι-οφ η ΑΕΚ, 3ο προκριματικό ο ΠΑΟΚ, 2ο ο Ολυμπιακός).
Στο τραπέζι έπεσε, επίσης, το ενδεχόμενο 20ήμερης αναβολής των πλέι-οφ, γεγονός που υποδηλώνει πόση σχέση έχουν με το άθλημα όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη. Σε αυτή την περίπτωση, τα πλέι-οφ θα αρχίσουν την Τετάρτη 25 ή την Κυριακή 28 Μαίου, με αποτέλεσμα να προλάβουν να διεξαχθούν μόλις μία ή δύο αγωνιστικές (από τις έξι) πριν διακοπεί η διοργάνωση λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής, η οποία παίζει με τη Μάλτα στο "Καραϊσκάκη" στις 4 Ιουνίου για τα προκριματικά του Euro-2012 και με το Εκουαδόρ σττη Νέα Υόρκη στις 7 του μήνα, σε φιλικό παιχνίδι. Οπότε, στην καλύτερη περίπτωση τα πλέι-οφ μπορούν να επαναρχίσουν την Κυριακή 12 Ιουνίου και να τελειώσουν, καλώς εχόντων των πραγμάτων την Τετάρτη 22 Ιουνίου. Προλαβαίνουν - δεν προλαβαίνουν, δηλαδή, την κλήρωση των πρώτων προκριματικών γύρων της Europa League...
Όσον αφορά στον Ηρακλή, η έφεσή του απορρίφθηκε από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, αντίθετα με αυτή του Πανιωνίου, ο οποίος θα αγωνιστεί και του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα.
Ο Ηρακλής, είτε θα αγωνιστεί του χρόνου στη Football League (εξετάζεται το ενδεχόμενο συγχώνευσης με ομάδα της Κατηγορίας) είτε στη Δ΄ Εθνική!
"Νιώθουμε αηδία. Προμελετημένο το έγκλημα. Μας αφανίζουν", είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννης Τάκης, την ώρα που οι οπαδοί της ομάδας έχουν ήδη ξεκινήσει κινητοποιήσεις.
Για "σόου παράνοιας" και "σκηνοθετημένη διαδικασία", έκανε λόγο με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Λάρισα.
Πλέον αναμένεται η εκδίκαση της προσφυγής της Σούπερ Λίγκα στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Η εισήγησή της είναι να διατηρηθεί στη Λίγκα ο Αστέρας Τρίπολης και όχι να ανέβει μία επιπλέον ομάδα από Football League, όπως αναφέρει ο κανονισμός της ΕΠΟ.
Συγνώμη, αλλά όλα αυτά είναι ποδόσφαιρο;

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: